Krantenkoppen

Iets minder Vlamingen tevreden over hun gemeente, grootste ergernis blijven snelrijders en zwerfvuil: bekijk hier de cijfers over jouw gemeente 

70 procent van de Vlamingen is tevreden over hun stad of gemeente. Dat blijkt uit de nieuwe Gemeente-Stadsmonitor van het Agentschap Binnenlands Bestuur. De grootste ergernissen van de Vlaming blijven snelrijders en zwerfvuil. Alle gegevens uit het onderzoek, ook van jouw gemeente, zijn online te raadplegen.

Meer krantenkoppen in België

Vliegtuig maakt noodlanding nadat er rookontwikkeling ontstaat door iets wat we allemaal dagelijks doen

Een vlucht van de Filipijnen naar Shanghai is met drie uur vertraging aangekomen. De piloot moest een noodlanding maken in Hong Kong nadat het vliegtuig plots vol rook hing. Eerst was er paniek, maar al snel werd duidelijk wat gebeurd was. Een powerbank, die een tablet aan het opladen was, was ontploft en in brand gevlogen. “We waarschuwen niet voor

Lees meer »

Boeren voeren actie bij aanplanting geboortebos, grimmige confrontatie met burgemeester: “Pas maar op dat je geen gat in je kop krijgt”

“Jullie schieten kanonskogels door jullie eigen botten.” “Pas maar op dat je geen gat in je kop krijgt, godverdomme.” Het kwam tot een grimmige confrontatie tussen burgemeester Dominique Cool (N-VA) en de boeren die zaterdagmorgen kwamen betogen tijdens de aanplanting van het eerste geboortebos van Langemark-Poelkapelle.

Lees meer »

Schoolstraat in Deerlijk is tijdelijk afgesloten

Op donderdag 15 en vrijdag 16 februari vervangt Fluvius de straatverlichting in de School- en Nieuwstraat in het centrum van de gemeente. Daarvoor wordt de Schoolstraat afgesloten voor doorgaand verkeer en geldt er een parkeerverbod in beide straten.
The post Schoolstraat in Deerlijk is tijdelijk afgesloten appeared first on KW.be.

Lees meer »

‘400 Jaar Landshuis’ symboliseert de rijke én bewogen geschiedenis van Veurne met een waaier aan activiteiten en projecten

Zo’n 400 jaar geleden werd het Landshuis op de Grote Markt van Veurne gebouwd, een iconisch gebouw met een bewogen historiek, dat echter de Veurnse geschiedenis symboliseert. Daarom staat het lokaal bestuur stil bij ‘400 jaar Landshuis’, en is het de bedoeling dat de Veurnaars tijdens dit themajaar hun eigen roots weer ontdekken.
The post ‘400 Jaar Landshuis’ symboliseert de

Lees meer »

Ook goalgetter Jeremy Perbet (39) trekt naar SK Roeselare; legioen aan (ex-)Winkel-spelers op Schiervelde groeit zo nog aan

De onderhandelingen waren al een tijdje aan de gang, maar nu heeft Jeremy Perbet ook zijn krabbel gezet onder een overeenkomst voor één jaar bij SK Roeselare. De spits lag nog twee jaar onder contract bij Winkel Sport, maar gezien de A-ploeg daar stopt drong zich een oplossing op.
The post Ook goalgetter Jeremy Perbet (39) trekt naar SK Roeselare;

Lees meer »