Krantenkoppen

Ignace De Paepe verkoopt Gentse havensite voor 60 miljoen

13:39 De projectontwikkelaar Ignace De Paepe (MG Real Estate) verkoopt een enorme logistieke site aan het Kluizendok in Evergem aan een Duits fonds.

Meer krantenkoppen in België

Belgische bisschoppen willen afschaffing van verplicht celibaat

In de aanloop naar de bisschoppensynode van oktober in Rome hebben de Belgische bisschoppen voor vrouwelijk diaconaat en de afschaffing van het verplichte celibaat gepleit. De bisschoppen omschrijven hun prioriteiten in een ontwerptekst die ter bespreking wordt voorgelegd aan gespreksgroepen en raden in de verschillende bisdommen. De echo’s daarvan worden tegen 7 april samengebracht en vervolgens aan het secretariaat van

Lees meer »

Gewezen silo opnieuw te koop

Het inbreidingsproject op de site van de voormalige graansilo Vandevelde staat opnieuw te koop, vergunning inbegrepen.
The post Gewezen silo opnieuw te koop appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJKRAPPORT. ‘Astrid en Natalia: Back To Reality’: “De vriendinnen bewezen vooral hoe wereldvreemd ze zijn”

Jarenlang zei ze ‘nee’ op elk tv-project, maar nu keert Astrid Coppens (41) toch terug naar het kleine scherm. Samen met goeie vriendin Natalia (43) kruipt ze voor een maand in de huid van een alleenstaande mama, die de eindjes aan elkaar moet knopen met een minimumloon. Het resultaat? Eén van de meest enerverende tv-programma’s van het voorjaar.

Lees meer »

40 procent minder skiongevallen dan tijdens krokusvakantie vorig jaar, en daar heeft verandering in schoolkalender alles mee te maken

Europ Assistance heeft 40 procent minder skidossiers geopend in deze krokusvakantie in vergelijking met de krokusvakantie van vorig jaar. Dat heeft de verzekeraar bekendgemaakt voor het vertrek van de traditionele ‘gipsvlucht’, een jaarlijkse repatriëringsvlucht met gewonden. De hoofdreden van de daling is dat er veel minder Belgen tijdens de Vlaamse krokusvakantie gingen skiën. Het waren vooral de Vlamingen die op

Lees meer »

Vliegtuig maakt noodlanding nadat er rookontwikkeling ontstaat door iets wat we allemaal dagelijks doen

Een vlucht van de Filipijnen naar Shanghai is met drie uur vertraging aangekomen. De piloot moest een noodlanding maken in Hong Kong nadat het vliegtuig plots vol rook hing. Eerst was er paniek, maar al snel werd duidelijk wat gebeurd was. Een powerbank, die een tablet aan het opladen was, was ontploft en in brand gevlogen. “We waarschuwen niet voor

Lees meer »

Halen betogingen tegen extreemrechts iets uit?

Van het kleinste dorpje tot in Berlijn: de Duitsers komen massaal op straat tegen AfD, de extreemrechtse partij Alternative für Deutschland. Dat doen ze na een ophefmakend artikel waarin hun plannen rond migratie uit de doeken worden gedaan. Waarom betogen de Duitsers nu al een maand lang? En halen zo’n betogingen tegen extreemrechts iets uit?

Lees meer »

Geboortes op laagste niveau in 20 jaar tijd

Vorig jaar zagen 10.579 West-Vlaamse baby’s het levenslicht. Dat zijn er er een kleine 200 minder dan het jaar daarvoor. Daarmee is de geboortedaling – die tijdelijk doorbroken werd in 2021 – weer verdergezet. Dat leren we uit de meest recente cijfers van Statbel, het Belgische statistiekbureau.
The post Geboortes op laagste niveau in 20 jaar tijd appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kiano Baert KFC Damme (4B) is hersteld van zijn enkelbreuk

T2 Koen Thiebaut is altijd objectief. Hij zocht geen excuses voor het 4-0-verlies tegen de leider, ook al waren vijf vaste waarden afwezig. “KM Torhout was sterk en won verdiend. Laat ons daar niet flauw over doen.” Nu komt de derby tegen Steenbrugge eraan.
The post Kiano Baert KFC Damme (4B) is hersteld van zijn enkelbreuk appeared first on KW.be.

Lees meer »

Al 427 Limburgse vzw’s ‘geschrapt’ omdat ze administratieve verplichtingen niet nakomen

De afgelopen weken zijn er in Limburg al 427 vzw’s geschrapt uit de Kruispuntbank van Ondernemingen (KBO) omdat ze bepaalde administratieve verplichtingen niet nakomen. “Het is belangrijk dat vzw’s, die meestal gerund worden door vrijwilligers, voldoende informatie krijgen over die verplichtingen,” zegt verenigingenspecialist en Peerse burgemeester Steven Matheï (CD&V).

Lees meer »