Krantenkoppen

“Ik was smoorverliefd en dat ben ik nog steeds”: Maaike Cafmeyer over ontmoeting met haar man Frans

Deze week draait ‘James de musical’ rond Maaike Cafmeyer (50). De actrice vertelt er in geuren en kleuren over haar ontmoeting met haar man en cellist Frans Grapperhaus (59). Ze zijn al meer dan twintig jaar samen. Maaike en Frans leerden elkaar kennen tijdens de theaterproductie ‘Het gezin Van Paemel’. Zij stond op de scène en hij zat in de orkestbak. “Wat mij aantrok in Frans? Zijn ongelofelijke spirit”, vertelt ze aan James. “Ik was smoorverliefd en dat ben ik nog steeds”.

Meer krantenkoppen in België

Nederland moet meer maatregelen nemen tegen stikstofuitstoot landbouw

De Nederlandse maatregelen om de stikstofuitstoot van de landbouw in te perken, zijn onvoldoende. Dat concluderen het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL), het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), de universiteit in Wageningen (WUR) en ingenieursbureau Deltares in een gezamenlijk onderzoek.

Lees meer »

Antwerpse bisschop Johan Bonny bood ontslag aan bij paus na uitzending ‘Godvergeten’: “Om me volledig te kunnen toespitsen op ondersteuning van slachtoffers”

De Antwerpse bisschop Johan Bonny heeft na het uitzenden van het tv-programma ‘Godvergeten’ over seksueel misbruik in de kerk zijn ontslag aangeboden aan de paus, “om me volledig op de ondersteuning van slachtoffers te kunnen toespitsen”. Dat heeft Bonny gezegd in een zitting van de Kamercommissie over het misbruik.

Lees meer »

Dapalo organiseert twaalfde editie van Daiselrun

Atletiekvereniging Dapalo Dadizele organiseert op zaterdag 2 maart de jaarlijkse Daiselrun.Het sportevement vindt ook dit jaar plaats in Slypskapelle.
The post Dapalo organiseert twaalfde editie van Daiselrun appeared first on KW.be.

Lees meer »

Fabrice Martin en SKT Ieper Two steviger derde in Eerste Landelijke: “Ons goed herpakt na een dipje”

SKT Ieper Two won afgelopen weekend met duidelijke 74-86-cijfers bij Red Vic Wilrijk. Een tweede overwinning op rij voor de jongens van coach Fabrice Martin na hun dipje van drie verlieswedstrijden. Zo behouden ze voorlopig hun derde plaats in eerste landelijke.
The post Fabrice Martin en SKT Ieper Two steviger derde in Eerste Landelijke: “Ons goed herpakt na een dipje”

Lees meer »

Geen nieuwe consultants meer bij Bpost

15:49 Bpost-CEO Chris Peeters heeft vrijwel direct na zijn aantreden bij het staatsbedrijf een moratorium op nieuwe consultancycontracten opgelegd. Dat bleek dinsdag tijdens de hoorzitting van Peeters in de…

Lees meer »

Brussels Airlines schrapt drie op de tien vluchten op tweede stakingsdag

Als gevolg van een stakingsactie die vandaag voortduurt, verwacht Brussels Airlines vandaag slechts zeven van de tien vluchten uit te voeren. Dat bevestigde een woordvoerder van het luchtvaartbedrijf kort voor 6 uur deze ochtend aan Belga. De ochtend van deze tweede stakingsdag zijn meerdere vluchten van en naar Europese, Afrikaanse en Amerikaanse bestemmingen geannuleerd.

Lees meer »

Heraanleg Driekerkenstraat in Bissegem gaat van start

Maandag 26 februari starten de langverwachte vernieuwingswerken in Bissegem. De drukke Driekerkenstraat krijgt een herinrichting om de verkeersveiligheid in de schoolomgeving te verbeteren en de leefkwaliteit te verhogen. Om de bereikbaarheid van de Driekerkenwijk te garanderen, wordt het project gefaseerd uitgevoerd.
The post Heraanleg Driekerkenstraat in Bissegem gaat van start appeared first on KW.be.

Lees meer »

Soldaat Serhiy (27) raakte zwaar verminkt toen hij op Russische antitankmijn reed: “Mijn vriendin heeft me in leven gehouden”

De Oekraïense president Zelenski heeft voor het eerst toegegeven dat al 31.000 van zijn militairen zijn gesneuveld in de oorlog met Rusland. Hoeveel gewonden er vielen wilde hij niet zeggen. Maar velen zijn voor het leven verminkt. Zoals frontsoldaat Serhiy Raylyan (27). Hij is blind en verloor beide benen door een Russische mijn. Artsen vreesden voor het ergste, maar

Lees meer »