Krantenkoppen

In de Pyreneeën zomert het al in januari: “Het is hier droger dan in Marrakech”

De komende dagen stijgt het kwik in de Pyreneeën boven de 20 graden. Bovendien kampt de streek met een historische droogte. Skistations zien hun sneeuw smelten. “Zonder skiërs wordt het hier le désert.”

Meer krantenkoppen in België

David (51) maakt kinderdroom waar en trekt met Cirque du Soleil doorheen Europa: “Het is echt een wereld apart”

David Vander Maelen (51) werkt al lang in de evenementensector, maar sinds kort kan hij ook een kinderdroom waarmaken en reist hij voor Cirque du Soleil doorheen Europa als ‘follower’. Hij werkt als freelancer mee aan de op- en afbouw als een show in een stad neerstrijkt. “Het is een bijzonder hechte gemeenschap waar je in terecht komt.”
The post

Lees meer »

4 op 10 Belgen renoveerden vorig jaar hun huis: “Ik wil me niet meer blauw betalen aan verwarming”

De renovatiemarkt blijft groeien. Vorig jaar voerde 41 procent van alle huiseigenaars in België minstens één groot renovatiewerk uit. Dat is het hoogste cijfer in jaren. Bieke Gepts van marktonderzoeksbureau Essencia Marketing en Niko Demeester van sectorfederatie Embuild leggen uit hoe dat komt, welke renovaties we het vaakst doen en hoe de toekomst er rooskleurig kan uitzien. “Er is een

Lees meer »

Media konden al ruim 45.000 gesneuvelde Russische soldaten identificeren: “Werkelijke dodental ligt zeker nog stuk hoger”

Sinds het begin van de Russische invasie in Oekraïne bijna twee jaar geleden zijn al ruim 45.000 gesneuvelde Russische soldaten geïdentificeerd. Dat blijkt uit gezamenlijk onderzoek van de Russische website ‘Mediazona’ en de Russische dienst van de ‘BBC’. Militaire verliezen worden in Rusland, net als in Oekraïne, geheim gehouden.

Lees meer »

Pieter De Brabandere verkozen tot Ondernemer van het Jaar op Veurne Awards en Life Time Achievement Award is voor Bernard Joye

Op een glamoureuze gala-avond in Great Gatsby-stijl werden voor het allereerst 7 Veurne Awards in verschillende categorieën uitgereikt aan bijzondere ondernemers. Tot middernacht werd de spanning erin gehouden, maar dan werd Pieter De Brabandere verkozen tot Ondernemer van het Jaar en totaal onverwacht werd ‘hors categorie’ aan Bernard Joye de trofee overhandigd voor zijn Life Time Achievement.
The post Pieter

Lees meer »

IN BEELD. Bloot, experimenteel en extravagant: Zendaya steelt de show tijdens perstour ‘Dune: Part Two’

Wanneer Zendaya (27) op de rode loper verschijnt, let de hele wereld op. Alle ogen zijn gericht op de Amerikaanse actrice tijdens de perstour van ‘Dune: Part Two’. Zo poseerde de superster afgelopen zondag in een opvallende en uitdagende outfit op de première in New York. Ook tijdens de eerdere premières gaf ze de modeliefhebbers waar ze naar verlangen: een

Lees meer »

Leerkracht Nicolas (36) integreert cardetailing in VTI Roeselare: “Ideale aanvulling op leerplan”

Fans van propere wagens hebben er ongetwijfeld al over gehoord: cardetailing. Je vindt er talloze filmpjes van terug op sociale media. Binnenkort zullen ook de leerlingen van de derde graad aan het VTI in Roeselare hier een basis in krijgen. De bezieler achter dit idee is leerkracht Nicolas Minne (36).
The post Leerkracht Nicolas (36) integreert cardetailing in VTI Roeselare:

Lees meer »

Zoveel om naar uit te kijken

Eindelijk. De Omloop. Het moment waarnaar menig wielerfan al wekenlang aan het aftellen is. Het moment waarop familiebijeenkomsten pas echt als een verplichting beginnen aan te voelen – tenzij de televisie op de achtergrond op Sporza afgestemd staat natuurlijk. Mijn welgemeende excuses aan mijn familie, maar het is nu eenmaal zo. Het openingsweekend is er
The post Zoveel om naar

Lees meer »