Krantenkoppen

IN KAART. Zo reisde ontslagen klimaatwetenschapper van Papoea-Nieuw-Guinea naar Italië zonder vliegtuig te nemen

In oktober weigerde klimaatwetenschapper Giancula Grimalda om het vliegtuig te nemen na onderzoek in Papoea-Nieuw-Guinea. Dat kostte hem zijn job, maar na 72 dagen reizen is hij eindelijk thuis. Het werd een huzarenstuk aan de hand van bussen, treinen en boten. “Ik ben trots dat ik 27.000 kilometer heb gereisd zonder vliegtuig”, vertelt de Italiaan.

Meer krantenkoppen in België

EXLUSIEF Van inbraken tot cybercrime: zo crimineel is West-Vlaanderen

Een primeur bij de federale gerechtelijke politie van West-Vlaanderen. Voor het eerst hebben zij een rangschikking gemaakt van de meest voorkomende criminaliteitsfenomenen in onze provincie. Zo kunnen politiezones zien hoe hoog of laag ze scoren voor verschillende misdrijven, van inbraken over zedenfeiten tot witwassen en cybercrime. Wij mochten het rapport inkijken en zetten de vijf belangrijkste vaststellingen op een rijtje.<br

Lees meer »

Bedrijfsleider onterecht doodverklaard door Belfius dat al wekenlang rekeningen blokkeert: “De impact is enorm”

Kenny Van Rompaey (50) uit Grobbendonk werd door zijn bank Belfius onterecht doodverklaard. Hierdoor zijn de rekeningen van zijn firma, KVR Reinigingswerken, al bijna drie weken geblokkeerd. “De impact is enorm, en ik krijg bij Belfius in Brussel niemand te pakken”, zegt Kenny. De woordvoerder van Belfius laat weten de zaak te onderzoeken.

Lees meer »

“Ik wil van stigma af dat ik een clown ben”: Ziggy uit ‘K2 zoekt K3′ geeft haters lik op stuk na succesvolle auditie in ‘American Idol’

Ooit getrakteerd op hoongelach en afwijzing bij ‘K2 zkt K3′, nu krijgt Ziggy Krassenberg (22) een staande ovatie in ‘American Idol’. De blijk van erkenning door wereldsterren als Katy Perry en Lionel Richie doet hem duidelijk deugd, want na het K3-avontuur heeft de kleurrijke artiest heel diep gezeten. “Allemaal de schuld van Studio 100”, vertelt hij ons. In dit openhartig

Lees meer »

Soldaat Serhiy (27) raakte zwaar verminkt toen hij op Russische antitankmijn reed: “Mijn vriendin heeft me in leven gehouden”

De Oekraïense president Zelensky heeft voor het eerst toegegeven dat al 31.000 van zijn militairen zijn gesneuveld in de oorlog met Rusland. Hoeveel gewonden er vielen, wilde hij niet zeggen. Maar velen zijn voor het leven verminkt. Zoals frontsoldaat Serhiy Raylyan (27). Hij is blind en verloor beide benen door een Russische mijn. Artsen vreesden voor het ergste, maar

Lees meer »

Twee rijstroken versperd na ongeval op E40 in Beernem

Donderdagmiddag even voor 14 uur gebeurde op de E 40 in de richting van het binnenland een zwaar ongeval ter hoogte van Beernem. Daarbij raakten drie voertuigen betrokken en werden twee slachtoffers naar het ziekenhuis overgebracht.
The post Twee rijstroken versperd na ongeval op E40 in Beernem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zwerfvuil blijft landelijke wegen vervuilen

Dat de zwerfvuilacties van de milieudienst meer dan nodig zijn, bewijzen de cijfers van wat men de voorbije jaren op zo een zwerfvuilactiedag ophaalde. In 2014 was dat in Lendelede nog 460 kilo restafval en PMD, vijf jaar later haalden vrijwilligers maar liefst 840 kilo zwerfvuil op, bijna het dubbele.
The post Zwerfvuil blijft landelijke wegen vervuilen appeared first on

Lees meer »

CD&V maakt bocht over euthanasie: “Discussie over leven en dood niet overlaten aan partijen met weinig morele grenzen”

CD&V wil praten over euthanasie bij vergevorderde dementie. “We willen de discussie over leven en dood niet overlaten aan partijen die weinig of zeer ruime morele grenzen hebben”, zegt partijvoorzitter Sammy Mahdi. De nationale partijraad heeft een aantal stellingen voorbereid die in de aanloop naar het verkiezingscongres van CD&V aan de partijleden zullen worden voorgelegd.

Lees meer »

Speelt Zinho Vanheusden dit seizoen nog voor Standard? Een MRI brengt woensdag uitsluitsel

Een MRI moet uitsluitsel brengen. Morgen wordt Zinho Vanheusden verder onderzocht na zijn val van afgelopen zondag in de nederlaag tegen Union. Dan zal duidelijk worden hoe ernstig zijn rugblessure is. De verdediger hoopt op een gunstige uitkomst. Standard evenzeer. Op de eerste scans waren geen breuken te zien. Er werd gevreesd voor een hernia. Afwachten of de MRI dat

Lees meer »

Deze maand wordt warmste februari sinds begin metingen

De maand is nog niet helemaal achter de rug, maar het is nu al zeker dat het de warmste februari wordt sinds het begin van de metingen in ons land in 1833. Dat meldt onze weerman David Dehenauw. Het zal deze maand gemiddeld 8,2 of 8,3 graden geweest zijn.

Lees meer »

CD&V maakt bocht over euthanasie: “Discussie over leven en dood niet overlaten aan partijen met weinig morele grenzen”

CD&V wil praten over euthanasie bij vergevorderde dementie. “We willen de discussie over leven en dood niet overlaten aan partijen die weinig of zeer ruime morele grenzen hebben”, zegt partijvoorzitter Sammy Mahdi. De nationale partijraad heeft een aantal stellingen voorbereid die in de aanloop naar het verkiezingscongres van CD&V aan de partijleden zullen worden voorgelegd.

Lees meer »