Krantenkoppen

INTERVIEW. Noa Lang staat bij PSV op als… potentiële aanvoerder: “Bij Club hadden ze me in geen tien jaar die band gegeven”

De Belgische waarnemer had het hem misschien niet gegeven, maar in Nederland zien ze Noa Lang (24) dit seizoen opstaan als een leider bij PSV. Trainer Peter Bosz ziet zelfs een potentiële aanvoerder in hem. “Bij Club Brugge ging ik ook voorop, maar puur omdat ik de beste speler was.”

Meer krantenkoppen in België

LIVE OEKRAÏNE. Russische aanvallen nemen toe aan oost- en zuidfront – Zelensky noemt situatie aan het front “uiterst moeilijk”

België roept vandaag nog de Russische ambassadeur op het matje. Dat heeft premier Alexander De Croo vanochtend gezegd in ‘De ochtend’ op Radio 1. Ons land wil opheldering over de dood van oppositieleider Navalny. De situatie aan het front in Oekraïne is “uiterst moeilijk”, zei de Oekraïense president Volodymyr Zelensky maandag. En volgens zijn Russische evenknie Vladimir Poetin is de

Lees meer »

Haalt 20 meter lange banner van Vincent (52) ook dit jaar weer live uitzending van Kuurne-Brussel-Kuurne? “Het is afwachten”

Haalt de banner van Vincent Salembier (52) dit jaar opnieuw de live uitzending van Sporza tijdens de verslaggeving van de wielerklassieker Kuurne-Brussel-Kuurne? Voor Vincent is het nog even afwachten. Sinds vrijdagavond is Vincent al bezig met de laatste hand te leggen aan zijn opstelling bij een hoeve in Sint-Denijs.
The post Haalt 20 meter lange banner van Vincent (52) ook

Lees meer »

“Zicht op park zijn we voorgoed kwijt”: gebouw van Fiberklaar komt dan toch pal voor huis van Kristof (33), ondanks beroep

Kristof Clauw (33) uit Oostende is boos. Ruim vier jaar geleden kocht hij een huis in de Stanleylaan, niet wetende dat Fiberklaar er vier jaar later plannen zou hebben om er een gebouw met aansluitingen voor zijn deur te plaatsen. Kristof ging in beroep, maar dat werd nu verworpen door de Raad voor Vergunningsbetwistingen.
The post “Zicht op park zijn

Lees meer »

“Wat hij gedaan heeft is degoutant”: Roger Waters haalt fel uit naar U2-frontman Bono na speech over Israël

“Iedereen die hem kent, moet naar hem toe gaan, hem bij zijn enkels oppakken en eens goed door elkaar schudden.” Roger Waters, de voormalige bassist van de rockgroep Pink Floyd, is niet mals voor de Ierse zanger Bono. Die laatste wou tijdens een recent optreden van U2 een eerbetoon brengen aan degenen die omgekomen zijn tijdens het Israëlische muziekfestival Supernova.

Lees meer »

“Hun Range Rover stond gewoon bij de buurman”: de vijf redenen waarom VTM 2 ‘Astrid en Natalia: back to reality’ van de zender haalt

De eerste aflevering en meteen ook de laatste. De stortvloed van kritiek op het VTM 2-programma en het onaanvaardbare gedrag van Natalia tijdens de opnames, gaven de tv-bazen geen andere uitweg dan het format van antenne te halen in plaats van nog een maand te moeten lijden. “De sereniteit rond het thema en alle betrokkenen moet nu terugkeren”, omschrijven ze

Lees meer »

Torenflat in Valencia in lichterlaaie: “Dertien gewonden, waaronder zes brandweermannen”

Een grote brand in de Spaanse kuststad Valencia heeft een torenflat van veertien verdiepingen grotendeels verwoest. Volgens de hulpdiensten brak het vuur uit in een flat op de vierde etage en verspreidde het zich snel. Minstens dertien mensen werden naar het ziekenhuis gebracht vanwege brandwonden of omdat ze rook ingeademd hebben. Onder de slachtoffers zaten ook zes brandweerlieden. Er zouden

Lees meer »

IN KAART West-Vlaamse huizen 3,5 procent duurder geworden: hoeveel kost een woning in jouw gemeente?

De mediaanprijs voor een huis in West-Vlaanderen is het afgelopen jaar met 3,5 procent gestegen. Dat leren we uit de Vastgoedbarometer van Notaris.be. Natuurlijk is die stijging in elke regio even groot, bekijk de huidige situatie van jouw eigen gemeente op de kaart onderaan dit artikel.
The post IN KAART West-Vlaamse huizen 3,5 procent duurder geworden: hoeveel kost een woning

Lees meer »

▶ Maakt België dit jaar kans om het Eurovisiesongfestival te winnen?: “De Franstaligen hebben duidelijk succesvollere inzendingen”

De Franstalige omroep RTBF heeft de Belgische inzending voor het Eurovisiesongfestival bekendgemaakt. Maken we kans om te winnen? Zitten er opvallende kanshebbers bij de andere landen? En vormt de deelname van Israël een risico voor het Eurosongfestival? HLN Mediawatcher Mark Coenegracht beantwoordt vijf vragen. “ In Armenië zijn ze van hun sokken geblazen.”

Lees meer »

Van Pedersen over Tratnik tot zichzelf: de Gouden Klassiekers-ploeg van neoprof Warre Vangheluwe

Neoprof Warre Vangheluwe (22) maakte – in dienst van Remco Evenepoel – indruk in de Ronde van de Algarve. Zaterdag wil de West-Vlaming van Soudal Quick-Step hoge ogen gooien in de Omloop. Maar ook met zijn Gouden Klassiekers-ploeg hoopt hij te scoren. Vangheluwe liet Mathieu van der Poel en Wout van Aert verrassend links liggen. Hij verwacht vooral veel van

Lees meer »