Krantenkoppen

Jente Pironet van Portland blikt terug op kankerdiagnose: “Er is maar één scenario: keihard doorgaan”

Voorbije zomer nog vechtend tegen kanker, woensdag bekroond met zijn allereerste MIA voor ‘Alternative’. Jente Pironet (32) is back. “Ook al ben ik nog in nabehandeling, er is maar één scenario: keihard doorgaan. Ik bestempel mezelf niet als een patiënt”, sprak hij.

Meer krantenkoppen in België

Wat doet buitenlandse adoptie met een kind? “Wij zijn volledig ontworteld”

Nadat fouten aan het licht zijn gekomen in adoptiedossiers van kinderen uit Ethiopië, besliste Vlaams minister van Welzijn Hilde Crevits (CD&V) om een adoptiepauze in te lassen. Noëmi Plateau en Esther Mondésir Heurckmans zijn zelf geadopteerd en Chiara Candaele doet onderzoek naar de geschiedenis van adoptie. Is interlandelijke adoptie nog van deze tijd? En hoe voelt het om op te

Lees meer »

De teller blijft gaan: al meer dan 155.000 euro ingezameld voor crowdfundingcampagne Acid

Youtuber Acid, ofwel Nathan Vandergunst, heeft na zijn veroordeling een crowdfundingcampagne opgestart waarmee hij de schadevergoeding wil financieren die hij moet betalen aan de ouders van een Reuzegommer. Het bedrag op de site – die overigens even plat lag omdat er zoveel naar gesurft werd – stijgt enorm snel. Na twintig minuten werd er al meer dan 6.000 euro ingezameld,

Lees meer »

Pakistaanse politie pakt bekende journalist en Youtuber Asad Toor op

De Pakistaanse blogger Asad Toor werd maandagavond in de hoofdstad Islamabad gearresteerd, meldden zijn advocaat en Pakistaanse media. De veiligheidsdiensten beschuldigen de journalist en Youtuber ervan een “kwaadaardige campagne” te voeren tegen juristen van het Hooggerechtshof. Twee advocaten van Toor mochten hem niet naar zijn verhoor vergezellen.

Lees meer »

FC Gullegem start opnieuw damesploeg in 3de provinciale: “Meisjes vanaf 15 jaar welkom”

In het verleden kon FC Gullegem pronken met een damesploeg in de provinciale reeksen. Door gebrek aan speelsters werd de ploeg opgedoekt. Veronique Sayoen heeft de handschoen opgenomen en brengt volgend seizoen opnieuw een damesploeg aan de aftrap in derde provinciale. “Meisjes vanaf 15 jaar zijn welkom.”
The post FC Gullegem start opnieuw damesploeg in 3de provinciale: “Meisjes vanaf 15

Lees meer »

Al ruim 125.000 euro ingezameld om schadevergoeding te betalen: crowdfunding van Acid is groot succes

Youtuber Acid, ofwel Nathan Vandergunst, heeft na zijn veroordeling een crowdfundingcampagne opgestart waarmee hij de schadevergoeding wil financieren die hij moet betalen aan de ouders van een Reuzegommer. Het bedrag op de site – die overigens even plat lag omdat er zoveel naar gesurft werd – stijgt enorm snel. Na twintig minuten werd er al meer dan 6.000 euro ingezameld,

Lees meer »

Agentschap Wegen en Verkeer zet pompwagens in tegen wateroverlast Koninklijke Baan

Er worden op dit moment vijf pompwagens ingeschakeld om de wateroverlast aan te pakken op de Koninklijke Baan in De Haan. Die is in de rijrichting De Haan/Blankenberge al van eind vorige week afgesloten tussen Vosseslag en de tramhalte De Haan aan Zee, omwille van de aanhoudende wateroverlast. Het verkeer moet voorlopig dus nog altijd omrijden via de Driftweg.
The

Lees meer »

Groen wil stopzetting onderhandelingen met Mercosur-landen

Het huidige voorstel voor een vrijhandelsakkoord tussen de Europese Unie en de Mercosur-landen (Brazilië, Argentinië, Paraguay, Uruguay) is onaanvaardbaar. Dat zegt de partij Groen maandag bij monde van haar covoorzitter Jeremie Vaneeckhout. Groen wil dat standpunt op de federale regeringstafel brengen en het ook aankaarten in het Vlaams Parlement, om zo de federale en de Vlaamse regering ertoe te bewegen

Lees meer »

Dat hij zó veel drugs in het bloed had, deed alarmbellen afgaan: werd Belgische speurder in zaak Qatar-gate vergiftigd?

De topspeurder die vorige maand “beestachtig wild” tekeerging in een Brussels café zou – net als twee collega’s – vergiftigd zijn met amfetamines in zijn biertje. Dat is mogelijk het werk van een buitenlandse geheime dienst. De man is een van de cheffen in het onderzoek naar ‘Qatar-gate’. Het parket in Brussel is een onderzoek gestart voor poging tot moord.

Lees meer »

“Mensen moeten ook kunnen rouwen om hun huisdier”: Sandrine De Crom pleit voor een dierenbegraafplaats in Brugge

“Kan er een dierenbegraafplaats in Brugge komen?” Die vraag stelt gemeenteraadslid Sandrine De Crom (Open VLD) aan het stadsbestuur. Ze zal haar vraag ook verdedigen op de volgende gemeenteraad.
The post “Mensen moeten ook kunnen rouwen om hun huisdier”: Sandrine De Crom pleit voor een dierenbegraafplaats in Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Parlement Ghana keurt voorstel goed dat homoseksualiteit strafbaar maakt

In Ghana heeft het parlement groen licht gegeven voor een wetsvoorstel dat homoseksualiteit strafbaar stelt. Wie zich als LGBTQ+ identificeert, kan een celstraf tot 3 jaar krijgen. Mensenrechtenorganisaties vrezen een heksenjacht op de LGBTQ+-gemeenschap. Volgens waarnemers bestaat er weinig kans dat deze wet er komt, omdat de president niet geneigd is ze te ondertekenen.

Lees meer »

Fabrice Martin en SKT Ieper Two steviger derde in Eerste Landelijke: “Ons goed herpakt na een dipje”

SKT Ieper Two won afgelopen weekend met duidelijke 74-86-cijfers bij Red Vic Wilrijk. Een tweede overwinning op rij voor de jongens van coach Fabrice Martin na hun dipje van drie verlieswedstrijden. Zo behouden ze voorlopig hun derde plaats in eerste landelijke.
The post Fabrice Martin en SKT Ieper Two steviger derde in Eerste Landelijke: “Ons goed herpakt na een dipje”

Lees meer »

Anna Roos (19) is nieuwe voorzitter van Vlaamse Jeugdraad

De 19-jarige Anna Roos uit Turnhout is verkozen tot de nieuwe voorzitter van de Vlaamse Jeugdraad. Ze neemt in die functie de fakkel over van Amir Bachrouri. De Vlaamse Jeugdraad deelt maandag in een persbericht ook mee dat er nu volop wordt ingezet op de komende verkiezingen van 9 juni.

Lees meer »

Is dit griepvirus verdwenen door onze lockdowns? “Zou eerste keer zijn dat we zo’n virusstam uitroeiden door ons gedrag”

Het lijkt erop dat we in onze poging om het coronavirus terug te dringen, ook een bepaald griepvirus hebben doen uitsterven. Het influenza B/Yamagata-virus is sinds het voorjaar van 2020 van de kaart verdwenen. En dat is goed nieuws voor ons allemaal: griepvaccins kunnen hierdoor effectiever óf goedkoper worden. Waarom? En hoe zeker zijn wetenschappers dat dit griepvirus voorgoed weg

Lees meer »

INTERVIEW. Zara Larsson poseert poedelnaakt op de cover van nieuw album: “Ik ben een zeer zelfzekere vrouw”

Als de echte godin van de liefde staat ze poedelnaakt op de cover van haar gloednieuwe album ‘Venus’. Zara Larsson (26), die vanavond optreedt in een nokvolle AB, valt niet te temmen. In een exclusief interview vertelt de Zweedse zangeres over haar overvloed aan zelfvertrouwen, het beheren van haar eigen muziek en haar ambitie als helikopterpiloot. “Vroeger maakte ik online

Lees meer »