Krantenkoppen

Jongeman (21) uit Roeselare na één uur op vrije voeten opnieuw de cel in

De 21-jarige M.I. uit Roeselare moet opnieuw zes maanden de cel in. Hij was een uur op vrije voeten toen hij alweer betrapt werd tijdens een fietsdiefstal. Ook nadien schond hij opnieuw zijn voorwaarden. I. moet ook 400 euro boete betalen.

M.I. liep ondanks zijn leeftijd al meerdere correctionele veroordelingen op en was al gekend van bij de jeugdrechter. Op 19 augustus 2023 werd hij vrijgelaten voor feiten van afpersing, maar een uur later zag de politie hem op een fiets schoppen om die te stelen.

I. werd opnieuw opgepakt, zat een maand in de cel en werd op 21 september weer vrijgelaten onder voorwaarden. Hij hield zich echter niet aan zijn avondklok, kwam niet opdagen voor afspraken met zijn justitieassistent, werd betrapt met drugs en als klap op de vuurpijl werd hij drie dagen na zijn vrijlating opnieuw betrapt terwijl hij een elektrische step wou stelen.

M.I. probeerde de politie nog wijs te maken dat hij die kwam ophalen voor een vriend, maar toen kwam net de eigenares van de step aangewandeld die het cijferslot kon openmaken. “De beklaagde trekt duidelijk geen lessen en lapt alles aan zijn laars”, zei de procureur.

Op het proces hoopte I. nog op een werkstraf maar daar ging de rechter niet op in.

The post Jongeman (21) uit Roeselare na één uur op vrije voeten opnieuw de cel in is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Nieuwe Michelingids: meteen 2 sterren voor Hof van Cleve met nieuwe chef Floris Van Der Veken, ontdek hier de volledige lijst

Floris Van Der Veken heeft als nieuwe chef met Hof van Cleve meteen 2 Michelinsterren gekregen. Hij nam pas begin dit jaar de fakkel over van Peter Goossens, die zijn carrière in het restaurant vorig jaar afsloot met 3 sterren. Zilte in Antwerpen en Boury in Roeselare blijven de driesterrenrestaurants. Er is geen nieuw driesterrensterrenrestaurant bijgekomen dit jaar.

Lees meer »

“Ik beleef mijn droom”: ‘Sir’ Alex Ferguson (82) strijkt meer dan miljoen euro op door winst van zijn racepaard

Met zijn ex-club Manchester United lukt het de voorbije jaren een pak moeilijker, maar in de paardensport is ‘Sir’ Alex Ferguson nog wel geregeld succesvol. En strijkt hij steeds meer het grote geld op. Tot zijn intense vreugde ging hij in Saoedi-Arabië dankzij z’n eigen paard ‘Spirit Dancer’ met meer dan 1.100.000 euro aan de haal.

Lees meer »

“Zijn liefde werd niet beantwoord”: agent biecht op waar hij lichamen van Australische tv-presentator en zijn vriend dumpte

De lichamen van een Australische tv-presentator en zijn vriend zijn teruggevonden in twee surftassen. Jesse Baird en Luke Davies waren ruim een week vermist. De agent die zichzelf voor die feiten aangemeld had, biechtte na vier dagen op waar hij hun stoffelijke overschotten achtergelaten had. Naar verluidt werden de gevoelens die Beau Lamarre-Condon koesterde voor de presentator niet beantwoord.

Lees meer »

Nederlandse ‘Steenrijk, straatarm’ lokt opnieuw veel reactie uit: “Geen reden om je zo te gedragen”

“Dus je wil een hamburger zonder rotzooi?” Er is opnieuw veel te doen rond het Nederlandse programma ‘Steenrijk, straatarm’. In de aflevering van woensdag kregen kijkers te zien hoe alleenstaande moeder Karin samen met haar dochter Noa op restaurant gaat. Het gedrag van die laatste deed echter bij heel wat kijkers de wenkbrauwen fronsen. “Verwend nest.”

Lees meer »

Oranje Beernem pakt uit met ‘Soirée Orangee’

Naar jaarlijkse traditie organiseert Oranje Beernem op zaterdag 2 maart in zaal de Boest aan sportpark Drogenbrood een fuif. Dit jaar is het evenement in ‘neon’-thema en werd de fuif ‘Soirée Orangee’ gedoopt. “Hiermee zamelen we geld in om op kamp te gaan”, vertelt hoofdleiding Anoushka Pieters.
The post Oranje Beernem pakt uit met ‘Soirée Orangee’ appeared first on KW.be.

Lees meer »

Assisen Scalpelmoord – “Jill was doodsbang van hem”

Op het assisenproces tegen Ridoan Oudaha (43) hebben vrienden en kennissen een heel positief beeld geschetst van het slachtoffer. Jill Himpe (36) werd vooral omschreven als plichtsbewust en vriendelijk. Volgens de getuigen wogen de relatieproblemen met de beschuldigde wel zichtbaar op haar.
The post Assisen Scalpelmoord – “Jill was doodsbang van hem” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nu al 2,3 miljard ton: wereldwijde afvalberg blijft maar groeien

De hoeveelheid afval blijft wereldwijd fors toenemen. Als er geen actie wordt ondernomen, zal de wereldwijde afvalberg verder aangroeien van 2,3 miljard ton (in 2023) tot 3,8 miljard ton in 2050. Dat zal ook grote gevolgen hebben voor de economie en de volksgezondheid, zo staat woensdag in een rapport van UNEP, het Milieuprogramma van de Verenigde Naties.

Lees meer »

Aanslag met molotovcocktail op politiecommissariaat in Kortrijk, burgemeester Van Quickenborne: “We laten ons niet intimideren”

Het politiecommissariaat in de Minister de Taeyelaan in Kortrijk is dinsdagochtend getroffen door een aanslag, waarbij een molotovcocktail naar de inkomhal is geworpen. Kort na de feiten kon de dader gevat worden: een 17-jarige jongen. “Dit is een aanval op de veiligheid van ons allemaal”, reageert burgemeester Vincent Van Quickenborne. “We gaan sowieso verder met onze doorgedreven controles aan het

Lees meer »

Huis van het Kind in Harelbeke officieel open

Het Huis van het Kind, een lokaal samenwerkingsverband gericht op het ondersteunen van gezinnen met kinderen in opvoeding, preventieve gezondheidszorg en het bevorderen van ontmoetingen tussen gezinnen, hield een officiële openingsdag voor partnerorganisaties. “Zo kunnen ze het gebouw en de partners beter leren kennen”, duidt schepen van Welzijn Lynn Callewaert (CD&V). De publieksopening volgt op 24 mei.
The post Huis

Lees meer »

Bellewaerde Park wordt iets duurder, hoe zit het in de andere West-Vlaamse pretparken?

De toegangsprijzen voor het Ieperse pretpark Bellewaerde Park zijn ietwat gestegen in vergelijking met vorig jaar. Wie zijn tickets online koopt, moet één euro meer betalen dan een jaar geleden. En wie wacht tot aan de kassa moet drie euro meer neerleggen dan in 2023. De toegangsprijzen van de twee andere West-Vlaamse pretparken Boudewijn Seapark en Plopsaland De Panne zijn

Lees meer »

“Mooie mix van mensen met ervaring en nieuw talent”: kandidaten uit Westhoek voor cd&v bekend

De West-Vlaamse cd&v-lijsten voor het Vlaams Parlement en de Kamer werden onlangs bekend gemaakt. De Westhoek wordt daarbij goed vertegenwoordigd, onder andere uittredend Vlaams Parlementslid Loes Vandromme uit Poperinge vind je op plaats drie voor de Kamer.
The post “Mooie mix van mensen met ervaring en nieuw talent”: kandidaten uit Westhoek voor cd&v bekend appeared first on KW.be.

Lees meer »