Krantenkoppen

Kaarsenmakerij De Vlaspit in Scherpenheuvel legt productie stil na negatief advies van brandweer

Kaarsenatelier De Vlaspit in Scherpenheuvel-Zichem mag geen kaarsen meer produceren na een negatief advies van de brandweer. Het zou te gevaarlijk zijn omdat er een probleem is met de brandveiligheid. De Vlaspit is een sociaal tewerkstellingsproject voor kansarme personen. "Het is ingrijpend voor hen, dus dit was een moeilijke beslissing. Maar ik wil geen risico’s nemen", zegt burgemeester Manu Claes (CD&V).

Meer krantenkoppen in België

Belgische scheidsrechters krijgen crisismanager

Peter Willems, de voormalig ceo van Oud-Heverlee Leuven, is door de voetbalbond aangesteld als nieuwe directeur van het professioneel scheidsrechterscomité (PRD). Hij komt als crisismanager in de plaats van de buitenlanders Herbert Fandel en Bertrand Layec.

Lees meer »

Niels opent fietsenzaak langs Leieboorden

De nieuwe fietsenzaak ‘Longcut Cycles’ vind je aan de Vrijdomkaai 1 langs de Leie. De fietshandel met bijhorende attributen, accessoires en een open atelier, opent officieel de deuren op 17 maart. Niels Kinds genoot een opleiding industrieel ingenieur in Kortrijk en daarna een opleiding herstellingen en onderhoud van fietsen en bijhorend fietsmateriaal. Hij komt uit Roeselare en is gestart in

Lees meer »

Zware brand verandert flatgebouw Valencia in vlammenzee, zeker vier doden en nog 14 vermisten

Bij een zware brand in een torenflat in Valencia zijn zeker vier doden en veertien gewonden gevallen. De brandweer is ook nog op zoek naar 14 vermisten. Eerder was er sprake van zeker twintig vermisten, maar de prefect van de regio benadrukt dat “het cijfer nog kan schommelen”. Volgens de hulpdiensten brak de brand donderdagnamiddag uit in een appartement op

Lees meer »

‘Boer zkt vrouw’-koppel Elien en Lorenz in blijde verwachting van eerste kindje: “Hopelijk word ik geen overbezorgde mama”

Na aardappelboer Kim Biets (31) heeft ook melkveehouder Elien Ceustermans (28) uit het veertiende seizoen van ‘Boer zkt vrouw’ heuglijk babynieuws. Tweeënhalf jaar nadat ze in het VTM-programma de liefde vond bij Lorenz Janssen (30), verwacht het koppel hun eerste kindje in augustus. In primeur verklapt ze het geslacht en hoe ze het moederschap met het boerderijleven zal combineren. “Ik

Lees meer »

TERUGLEZEN. OEKRAÏNE. Zelensky: situatie aan het front “uiterst moeilijk”- Russische troepen rukken op

De Russische troepen rukken verder op na de val van Avdiivka, een strategische stad aan het front in het oosten van Oekraïne. Volgens het Oekraïense leger heeft er maandag in de buurt van het dorp Robotyne in het zuiden van het land “zwaar vuurgeweld” plaatsgevonden. President Volodymyr Zelensky noemt de situatie aan het front dan ook “uiterst moeilijk”. Volgens zijn

Lees meer »

Een paringsdans die vanavond begint: wie wordt de running mate van Donald Trump?

Donald Trump houdt straks een toespraak op de Conservative Political Action Conference (CPAC). Dat evenement gold lang als hoogmis van de Republikeinse partij, maar staat nu helemaal in het teken van Trump. Er wordt letterlijk gepeild naar wie er in november met hem op de lijst moet staan om vicepresident te worden. We kijken al eens wie er kans maakt.

Lees meer »

Dankzij een Jabbeeks bakje heb je geen laadpaal nodig: the eCloud Company ontwikkelt izibill

Om het even waar je elektrische wagen opladen en de kosten eenvoudig terugbetaald krijgen: het is mogelijk dankzij izibill, ontwikkeld door the eCloud Company van de broers Patrick en Philip Coulier in Jabbeke. “80 procent van de bestuurders heeft géén laadpaal nodig”, stelt chief technology officer Jacques Vermeulen.
The post Dankzij een Jabbeeks bakje heb je geen laadpaal nodig: the

Lees meer »