Krantenkoppen

KAART. Kijk hier in welke gemeente de inwoners het gelukkigst zijn (en waar het ongelukkigst)

Nergens prijzen zoveel inwoners zich gelukkig als in Sint-Martens-Latem. Dat blijkt uit de cijfers van de Gemeente-Stadsmonitor. De meeste ongelukkige mensen bevinden zich dan weer in de Brusselse randgemeente Machelen. In de provincie Antwerpen doet maar één gemeente het slechter dan de stad Antwerpen op de graad van geluk.

Meer krantenkoppen in België

Strengere straffen voor seksueel geweld en terrorisme, maar ook meer “maatwerk”: zo ziet het nieuwe Strafwetboek eruit

Zwaardere straffen voor pakweg seksueel geweld, terrorisme, spionage of geweld tegen politie en hulpverleners, maar ook meer "maatwerk": dat belooft het nieuwe Strafwetboek. Het federale parlement heeft dat zopas goedgekeurd. Maar waarom was dat nieuwe Strafwetboek eigenlijk nodig, hoe zit het voortaan in elkaar en zijn er ook misdrijven uit verdwenen? Vijf vragen en antwoorden.

Lees meer »

Zusters nemen na 145 jaar afscheid van klooster in Gits: “Blij dat we ons verhaal in schoonheid kunnen afsluiten”

Aanstaande zaterdag trekken de laatste tien Gitse zusters de deur van het oude moederklooster van de heilige Vincentius à Paolo definitief achter zich dicht. Dit weekend slapen ze voor het eerst in de nieuwbouw die achteraan op het domein opgetrokken werd. Halfweg mei start dan de sloop van het klooster. Het einde van 145 jaar kloostergeschiedenis, al wordt het een

Lees meer »

“25ste keer ‘koekenbak’”: woning van Romy mogelijk onbewoonbaar nadat zoveelste bestuurder crasht tegen gevel

Opnieuw heeft een voertuig de woning geramd van Romy Van Oostende (62) in een bocht op de Kortenbergsesteenweg in Steenokkerzeel. “De 25ste keer op 22 jaar dat ik hier woon schat ik”, klinkt het gelaten. Het pand liep ernstige schade op. “Het is zelfs afwachten of ik hier met mijn zoon ga kunnen blijven wonen.” De inzittenden gingen er na

Lees meer »

“Gemiddelde welzijn van Belgen bijna op laagste peil sinds 2005″

Het gemiddelde welzijn van de Belgische bevolking is in 2022 net niet gezakt tot het laagste peil sinds 2005. Dat blijkt uit de evaluatie die het Planbureau jaarlijks opmaakt van de indicatoren van de duurzame ontwikkeling. België zal tegen 2030 minder dan een derde van de doelstellingen (16 van de 51) halen, leert het rapport nog.

Lees meer »

“Lefevere vertelt nog maar een deeltje…”: zelfs partner van Philippe Gilbert mengt zich in conflict en haalt snoeihard uit naar Marion Rousse

Patrick Lefevere wordt uit opvallende hoek gesteund in zijn uitspraken over Julian Alaphilippe. Bettina Pesce, de vrouw van Philippe Gilbert, haalt op Instagram stevig uit naar Marion Rousse, de vriendin van Alaphilippe, nadat zij de uitspraken van de Soudal Quick-Step-CEO had gecounterd. “Patrick zegt luidop wat veel mensen denken.”

Lees meer »

Urban explorer verkent 40 jaar oud Sea Life Centre dat jaren geleden verlaten werd: “Er staat zelfs nog voedsel voor de dieren”

Daniel Sims (35) filmde onlangs een rondleiding in het Sea Life Centre in het Schotse Oban. Het centrum opende in 1979 als eerste Sea Life van het land, maar het opvangcentrum voor waterdieren sloot in 2018 de deuren omdat hun bezoekersaantal fel verminderd was. Sindsdien wordt het verloederde centrum enkel nog bezocht door vandalen die de aquariums aan diggelen slaan.

Lees meer »

KIJK. Zitting Vlaams Parlement geschorst door pro-Palestijns protest, militaire politie moet ingrijpen

De plenaire van het Vlaams Parlement werd woensdagnamiddag verstoord door pro-Palestijns protest. Enkele tientallen actievoerders begonnen op een bepaald moment slogans te scanderen, gooiden pamfletten in het halfrond en zwaaiden met Palestijnse vlaggen. De activisten werden door de militaire politie verwijderd en de plenaire werd een tiental minuten geschorst.

Lees meer »

Nederlandse politie houdt 300 klimaatactivisten aan die snelweg blokkeren

Ruim 300 klimaatactivisten van Extinction Rebellion brachten Amsterdam-Noord zaterdagnamiddag in rep en roer door de snelweg A10 te blokkeren. De politie greep snel in en arresteerde de actievoerders, die werden afgevoerd in bussen. Allen werden inmiddels vrijgelaten, met uitzondering van een eerste groep van 27 personen. Het onderzoek naar hen loopt nog, liet een politiewoordvoerder weten.

Lees meer »

Snelcursus knelpuntberoep carrosserie

Met 2.000 medewerkers vormen de autobehandelaars in de haven van Zeebrugge een heuse autofabriek. Voor de grote nood aan het knelpuntberoep carrosseriemedewerker organiseert hr-dienstverlener Randstad een vierdaagse spoedcursus. Deze korte opleiding is bovendien betaald en leidt meteen naar een job.
The post Snelcursus knelpuntberoep carrosserie appeared first on KW.be.

Lees meer »