Krantenkoppen

KIJK. Grote explosie in hoofdstad Mongolië

Een explosie van een tankwagen met 60 ton gas aan boord heeft in Mongolië het leven gekost aan zes mensen. Veertien anderen raakten gewond, zo hebben de autoriteiten gemeld. De vrachtwagen ontplofte na een verkeersongeval in de Mongoolse hoofdstad Ulaanbaatar. Op sociale media worden afschrikwekkende beelden van de explosie gedeeld.

Meer krantenkoppen in België

Databank om bestuurders zonder rijbewijs uit verkeer te halen werkt nog altijd niet naar behoren

De politie beschikt nog altijd niet over de meest recente data over automobilisten van wie het rijbewijs is ingetrokken. Dat klaagt de christelijke politievakbond aan naar aanleiding van het ongeval van afgelopen weekend in Gent, waarbij een dronken bestuurder twee wielertoeristen doodreed. Minister van Justitie Paul Van Tigchelt (Open VLD) zegt dat er door de betrokken overheidsdiensten aan gewerkt wordt.

Lees meer »

Wateroverlast zorgt voor hinder op E40: her en der boom omgewaaid

Door de vele regenval van de afgelopen dagen in combinatie met de nog steeds strakke wind kreeg de brandweer ook maandag nog verschillende oproepen te verwerken. Zo moest de brandweer de rechterrijstrook op de E40 vrijmaken nadat het water niet meer weg kon.
The post Wateroverlast zorgt voor hinder op E40: her en der boom omgewaaid appeared first on KW.be.

Lees meer »

In Polen zijn de boeren ook boos. Op Oekraïne. En raad eens wie hen opstookt?

Eén miljard euro. Zoveel zegt Oekraïne al verloren te hebben aan de protesten van Poolse truckers en boeren. Die blokkeren voortdurend de grens en lieten afgelopen weekend nog acht treinwagons met Oekraïense maïs leeglopen op de sporen. Waarom doen ze dat? Wat had Oekraïne kunnen kopen met het geld dat het aan de acties verliest? En waarom komt het er

Lees meer »

“Kim heeft zelf de beslissing genomen, wat ‘de mensen’ ook denken”: achter de schermen bij de ochtendshow van Peter Van de Veire

“Natuurlijk mis ik Kim Van Oncen. Maar ‘t is goed zoals het nu is.” Peter Van de Veire (52) heeft – voor het eerst in z’n lange carrière als ochtendstem – geen vaste sidekick meer. Wat niet wil zeggen dat hij soloslim speelt: de rest van z’n team heeft net méér speelruimte gekregen. Wij spraken exclusief met de radiomaker, die

Lees meer »

Mama van Kenza overleefde genocide in Rwanda: “Mijn ouders zijn vermoord, maar mijn dochter is vandaag Miss België voor hén”

“Dank u, mama. Voor de Rwandese roots, en om mij in het Frans op te voeden.” Nog voor ze tot Miss België gekroond werd, bracht Kenza Ameloot (21) op het podium een uitvoerige serenade aan mama Joseline Gakire (68). Een wonder dat zij er vandaag überhaupt nog bij is. “Mijn beide ouders zijn vermoord in de genocide in Rwanda, maar

Lees meer »

Steeds meer “eeuwige” PFAS-chemicaliën in Europees fruit en groenten: enkel Nederland doet het slechter dan België

Er zitten steeds meer eeuwigdurende PFAS-chemicaliën in fruit en groenten in Europa. Ngo’s melden dat de hoeveelheid chemische substanties tussen 2011 en 2021 geëxplodeerd is in de groenten en fruit die geconsumeerd werden in de Europese Unie, vooral in zomerfruit. Van de twintig onderzochte landen werd enkel in Nederland vaker PFAS aangetroffen dan in België.

Lees meer »

Assisen scalpermoord – Broers en zussen blijven Ridoan Oudaha steunen

Op het assisenproces over de moord op Jill Himpe (36) hebben de broers en zussen van de beschuldigde hun getuigenis afgelegd. Ridoan Oudaha (43) werd omschreven als behulpzame, joviale kerel, die in de maanden voor de feiten in een neerwaartse spiraal belandde. Zijn broers en zussen geloven ook dat hij nooit de intentie had om zijn partner van het leven

Lees meer »

“Het is moneytime: het belang van deze Super Sunday kan onmogelijk overschat worden”

Hoogdag zondag voor de voetballiefhebber met Club Brugge-Anderlecht en AA Gent-Antwerp. Twee topaffiches op zondag… Super Sunday zoals dat heet. Soms een tot vervelens toe gebruikte term, maar deze keer terecht, aldus onze chef voetbal Niels Poissonnier. Want de belangen zijn groot. “Anderlecht, Club Brugge, Gent of Antwerp, minstens twee van hen zullen dé verliezers van deze speeldag zijn. Waarbij

Lees meer »

Deila zondag wellicht nog op bank bij Club, dat Mignolet en De Cuyper even dreigt kwijt te zijn

Niets dan ellende bij Club Brugge, waar Ronny Deila volgens de eerste signalen alvast niet vóór zondag ontslagen zou worden. In Genk moet blauw-zwart het wellicht wel zonder doelman en steunpilaar Simon Mignolet – de doelman kampt met een hamstringprobleem. En dan is er nog Maxim De Cuyper, die na zijn duw aan ref D’hondt een schorsing van vijf matchen

Lees meer »