Krantenkoppen

KIJK LIVE. Volg de Copa del Rey, met onder meer Atlético-Sevilla, woensdag en donderdag exclusief bij HLN

In België is het deze week tijd voor de Croky Cup, maar ook in Spanje wordt bekervoetbal gespeeld. Bij HLN hoeft u daar niets van te missen, want als abonnee bekijkt u twee wedstrijden exclusief en live! Met vandaag Athletic Bilbao-Barcelona.

Meer krantenkoppen in België

An Miller trekt procureurstoga opnieuw aan in tweede seizoen ‘Assisen’: “Ik kon m’n lange betoog vaak maar één keer doen”

De interactieve Play 4-reeks ‘Assisen’ krijgt een vervolg. In ‘Assisen: de insulinemoord’ zal de kijker opnieuw zes weken lang als volksjury mee kunnen oordelen over de schuld of onschuld van de beklaagde. An Miller (50) is terug op post als procureur: “Ik hoef dit seizoen niet per se gelijk te krijgen van de kijker. Belangrijker vind ik dat het thema

Lees meer »

“Dat kunt u enkel online doen”: Unia opent onderzoek en geeft oplossingen wanneer je digitaal niet mee bent

Een QR-code scannen, je identiteit verifiëren met itsme of gewoonweg betalen met de bankapp. Kan jij ook niet meer volgen? Je bent niet de enige. De digitale sneltrein gaat snel, heel snel en het is soms moeilijk om mee te zijn. Daarom gaat gelijkekansencentrum Unia onderzoeken of er sprake is van discriminatie. "Door de sterke digitalisatie merken we dat hele

Lees meer »

Coaches van Parcourage begeleiden kwetsbare jongvolwassenen in regio Brugge

In Zedelgem is het nieuwe project Parcourage gelanceerd voor de ruime regio Brugge. Dat richt zich op de begeleiding van jongvolwassenen met verschillende problemen en in het bijzonder op jonge ouders en op jongvolwassenen met een migratieachtergrond. Zij krijgen een coach om hen te begeleiden en helpen. Finaal is het de bedoeling om die jonge mensen weer in de maatschappij

Lees meer »

LIVE STORM LOUIS. Windhoos in Kortemark zorgt voor schade: schoorsteen stort naar beneden en komt op auto terecht – Storm eist dodelijk slachtoffer in Frankrijk

Het KMI heeft code oranje afgekondigd voor wind in heel Vlaanderen, Brussel, Waals-Brabant en Henegouwen. Elders geldt code geel. Naast de forse rukwinden van lokaal meer dan 110 kilometer per uur wordt er ook regen verwacht. In Kortemarkt heeft een windhoos heel wat schade veroorzaakt: een schoorsteen is naar beneden gestort en op een auto terechtgekomen. Volg alle ontwikkelingen hieronder

Lees meer »

GAIA dient een klacht in tegen hondenfokker Het Hezehof in Diest: “Dode puppy’s, totaal gebrek aan hygiëne en fraude”

Dierenrechtenorganisatie GAIA dient een klacht in tegen hondenfokker Het Hezehof in Schaffen, bij Diest. GAIA heeft het over dramatische toestanden in de kennel: bij een inspectie werden puppy’s dood aangetroffen, er is een totaal gebrek aan hygiëne en er zou ook sprake zijn van fraude met de registraties. "De eigenaar moet een levenslang verbod krijgen op het houden van dieren",

Lees meer »

Bestelwagen richt ravage aan op terras van bekende horecazaak: “Gelukkig waren we net gesloten”

Een bestuurder van een bestelwagen verloor zaterdagavond in de Beernemsteenweg in Wingene de controle over het stuur van zijn gevaarte. De bestelwagen ramde een loodzware bloembak en kwam uiteindelijk tot stilstand in het terras van horecazaak Wildenburg. “Gelukkig hadden we hier enkele jaren geleden een bloembak geplaatst en waren we deze avond gesloten”, aldus zaakvoerder Stefaan Devooght.

Lees meer »

N-VA wil komende jaren “zo goed als geen” vluchtelingen opvangen

Als het van de N-VA afhangt, moet het aantal instromende vluchtelingen de komende jaren “minimaal of zo goed als nul” zijn. Daarvoor wil de partij gebruikmaken van het nieuwe Europese ­migratiepact. “Als landen een compensatiesom kunnen betalen in plaats van asielzoekers op te vangen, willen we daarvan gebruikmaken.”

Lees meer »

“Geruchten deden al jaar de ronde”: scholieren niet verrast dat leerkracht in cel zit voor relatie met minderjarige leerlinge

“Hij was altijd al populair bij de meisjes. Hij speelde met hen en raakte hen af en toe wel een keer aan.” Scholieren van het LAB Sint-Amands zijn niet verrast dat leerkracht natuurwetenschappen Y.S. een relatie had met een van zijn leerlingen. Ook sommige andere leerkrachten uitten eerder al hun vermoedens. De man van 26 zit sinds dit weekend in

Lees meer »