Krantenkoppen

KIJK LIVE. Volg de Copa del Rey, met vanavond de clash tussen Bilbao en Barcelona, exclusief bij HLN

Bij ons staat deze week de Croky Cup op het menu, maar ook in Spanje is het weer tijd voor bekervoetbal. Bij HLN hoeft u daar niets van te missen, want als abonnee bekijkt u twee wedstrijden exclusief en live! Met vandaag Athletic Bilbao-Barcelona. Overleven de Catalanen de lastige verplaatsing naar het Baskenland?

Meer krantenkoppen in België

Trump ook van stembiljet geweerd voor voorverkiezingen Illinois

Een rechter in de Amerikaanse staat Illinois heeft voormalig president Donald Trump uitgesloten van deelname aan de Republikeinse presidentiële voorverkiezingen in die staat. Ze deed die uitspraak vanwege Trumps rol in de aanval op het Capitool op 6 januari 2021, waarmee Trump de anti-opstandclausule van het veertiende amendement van de Amerikaanse grondwet zou hebben overtreden.

Lees meer »

Meer dan 100 Palestijnen gedood tijdens voedselbedeling na mogelijke aanval van Israëlische troepen, 760 gewonden

De autoriteiten in de Gazastrook zeggen dat Israëlische troepen het vuur hebben geopend op Gazanen die stonden te wachten op hulpgoederen. Het dodental zou inmiddels zijn opgelopen tot 104. Dat meldt het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid, dat wordt gecontroleerd door Hamas. Eerder was nog sprake van zeker vijftig doden. Naast de 104 doden, raakten ook nog eens 760 mensen gewond.

Lees meer »

Ouderraad organiseert stand-up comedyavond in kerk Vijfwegen: “Onze school verbindt de buurt”

De ouderraad van Vrije Basisschool De Brug afdeling Vijfwegen pakt op zaterdag 23 maart uit met ‘Kerke Komiek’, een stand-up comedyavond met praatcafé die plaatsvindt in de kerk op De Vijfwegen. De opbrengst vloeit integraal naar de school. De Dwaallichtjestocht, een andere organisatie van de ouderraad, ging dit jaar niet door, maar is nog niet afgeschreven.
The post Ouderraad organiseert

Lees meer »

Politie arresteert twee flakkagebruikers na inval in leegstaand café in Diksmuide

De politie is donderdagochtend vroeg binnen gevallen in een leegstaand en onbewoonbaar verklaard café in het centrum van Diksmuide. Een buurtbewoner had verdachte lichtschijnsels opgemerkt. In het café werden een koppel opgepakt dat flakka aan het gebruiken was. Daarna volgde een sweeping met een speurhond en werd nog drugs aangetroffen. “We zetten keihard in om het probleem van flakka uit

Lees meer »

Vlaanderen verdubbelt de toelage van Musea Brugge

Vlaanderen verdubbelt de toelage van Musea Brugge tot 2,7 miljoen euro. Dat kondigde cultuurschepen Nico Blontrock (CD&V) tijdens de gemeenteraad aan. Maar er is kritiek op het taalgebruik van de museumdirectie.
The post Vlaanderen verdubbelt de toelage van Musea Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Frituur De Frietpost springt op de kar van Droomfabriek-actie: gratis grote friet voor schrikkeljarigen

Jarig op 29 februari? Dan kan je donderdag gratis een grote friet met een snack naar keuze eten bij De Frietpost in Tielt. Daarmee geeft uitbater Sies Baert gevolg aan een oproep die eerder door het VRT-programma De Droomfabriek gelanceerd werd.
The post Frituur De Frietpost springt op de kar van Droomfabriek-actie: gratis grote friet voor schrikkeljarigen appeared first on

Lees meer »

Rusland zegt vooruitgang te boeken rond Avdiivka en Donetsk

Russische troepen hebben volgens het ministerie van Defensie vooruitgang geboekt rond Avdiivka en Donetsk. Ook zouden zeven Oekraïense tegenaanvallen zijn afgeslagen. Intussen zegt de Oekraïense militaire top dat wordt gekeken hoe de verdediging aan het front kan worden versterkt.

Lees meer »

Covermodel Playboy werd in het hoofd geschoten door troepen van Poetin: “Mijn gezicht zit vol plaatjes en vijsjes”

Toen Iryna Bilotserkovets op de operatietafel belandde, gaven artsen haar nog weinig kans. Een kogel, afgevuurd door Russische troepen, trof het Oekraïense mod
el in het hoofd. Tien uur waren chirurgen met haar bezig. Intussen gaf ze een interview aan ITV en poseerde ze in Playboy. In een metalen bikini en met een ooglapje. “Ik was net het monster van

Lees meer »

Auto vat vuur in Beernem

In de Scherpestraat in Beernem is woensdagmiddag brand ontstaan aan een wagen. Het voertuig brandde uit, maar gewonden vielen er niet.
The post Auto vat vuur in Beernem appeared first on KW.be.

Lees meer »