Krantenkoppen

Kortrijkse Gregory ‘Renaissance Man‘ Dutoit brengt derde plaat uit ‘Durf Nie Te Lachen’

Kortrijkse Gregory Dutoit (48) brengt onder zijn artiestennaam ‘Renaissance Man’ een nieuwe West-Vlaamse hiphopplaat uit. Na ‘Gie Softie’ in 2000 en ‘Alter-ed-ego’s’ in 2003 volgt dit jaar zijn derde vinylplaat ‘Durf Nie Te Lachen’. “Voor elk nummer heb ik de muziek volledig zelf gemaakt, zonder samples. Elk liedje is dus volledig origineel. Deze plaat is eerder om te beluisteren, niet om mee te rappen.”

Gregory maakt al muziekopnames sinds zijn 20ste. “Destijds was dat nog met cassettes, dan gingen we over naar cd, usb en vinyl. Met mijn 48 jaar ben ik redelijk oud in de hiphopscene (lacht). Ik was vroeger een skateboarder, maar was uitgekeken op het milieu. Ik zocht meer diepgang en begon me meer in te lezen in politiek en geschiedenis, zo ontdekte ik de zwarte cultuur. Zwarte rappers waren enorm trots, ik keek daar naar op en werd daardoor aangetrokken. Als jongvolwassene gaf me dat een boost in zelfvertrouwen, nog steeds. Ik studeerde toen Vertaler-tolk Engels-Duits in Gent. Geïnspireerd door rappers zoals MfDOOM werkte ik mijn schrijfkunsten uit op muziek.”

“Ik hanteer een grote woordenschat in mijn nummers en rijm in een hogere frequentie, tot meermaals in dezelfde zin”

De nieuwe platen van Gregory wegen 180 gram in tegenstelling tot de standaard 140 gram. “Door meer massa blijft de naald beter in de groef en dat geeft een beter effect. Daarnaast draaien ze op 45 toeren in plaats van 33, dat zorgt voor meer trekkracht waardoor de platen na een scratch sneller terug in tempo draaien”, legt Gregory uit. De rode draad in de nummers van ‘Durf Nie Te Lachen’ gaat over iemand met een apart wereldbeeld. “Ik heb een andere visie of mening over bepaalde dingen en dat komt door in de tekst. Ik vind het bijvoorbeeld interessant om complottheorieën aan te halen. Ik hanteer een grote woordenschat in mijn nummers en rijm in een hogere frequentie, tot meermaals in dezelfde zin.”

‘Durf Nie Te Lachen’ kan aangekocht worden in Crate Records op het Overbekeplein of The Vinyl Corner in de Jan Palfijnstraat voor 35 euro. Of rechtstreeks aan Gregory voor 25 euro.

The post Kortrijkse Gregory ‘Renaissance Man‘ Dutoit brengt derde plaat uit ‘Durf Nie Te Lachen’ is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Cofinimmo voorziet stabiele schuldgraad

08:20 De vastgoedgroep Cofinimmo voorziet dit jaar beperkte netto-investeringen met 320 miljoen bruto-investeringen en 270 miljoen euro aan verkopen. De vooruitzichten zouden de uitkering van een stabiel br…

Lees meer »

Tegelhandel Stone Trend pakt uit met vernieuwde toonzaal

Tegelhandel Stone Trend, die een ruime winkel heeft aan de Gistelse Steenweg 546 in Sint-Andries, opende op 21 februari feestelijk de volledig vernieuwde toonzaal. Het bedrijf werd 24 jaar geleden opgericht en in 2022 werd het overgenomen door het echtpaar Céline Gardin en Dries Catteeuw.
The post Tegelhandel Stone Trend pakt uit met vernieuwde toonzaal appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Prins William is jaloers op het succes van Harry’s Invictus Games”

Ooit waren ze onafscheidelijk, maar de relatie tussen de Britse prinselijke broers Harry (39) en William (41) is intussen serieus bekoeld. De stukgelopen band uit zich dan ook in jaloezie. Zo is de prins van Wales niet bepaald blij met het succes van de Invictus Games van zijn broer. Dat beweert royalty-expert Robert Jobson (59).

Lees meer »

KIJK LIVE BILBAO-ATLETICO (do, 21u30). Mogen Witsel en Vermeeren zich ondanks verloren heenmatch nog opmaken voor finale?

Opnieuw Copa-tijd. Met de tweede halve finale, tussen Athletic Bilbao en Atlético de Madrid, op donderdag. De Basken wonnen de heenwedstrijd met 0-1 in Madrid. Kan de ploeg van Diego Simeone die scheve situatie nog rechtzetten en de finale spelen tegen Mallorca? En krijgen Witsel en Vermeeren speelminuten? Bekijk de wedstrijd hier exclusief live!

Lees meer »

Brussels Airlines schrapt drie op de tien vluchten op tweede stakingsdag

Als gevolg van een stakingsactie die vandaag voortduurt, verwacht Brussels Airlines vandaag slechts zeven van de tien vluchten uit te voeren. Dat bevestigde een woordvoerder van het luchtvaartbedrijf kort voor 6 uur deze ochtend aan Belga. De ochtend van deze tweede stakingsdag zijn meerdere vluchten van en naar Europese, Afrikaanse en Amerikaanse bestemmingen geannuleerd.

Lees meer »

Assisen scalpelmoord – Oudaha en Himpe bleven contact houden: “Hij was opdringerig, zij bleef beleefd”

Op het assisenproces over de moord op Jill Himpe (36) hebben de speurders toelichting gegeven bij hun onderzoek. De recherche haalde vooral de vele contacten aan tussen Ridoan Oudaha (43) en zijn ex-partner. “Uit de berichten kunnen we afleiden dat hij opdringerig was en dat Jill op een beleefde manier antwoordde.”
The post Assisen scalpelmoord – Oudaha en Himpe bleven

Lees meer »

“We voelen ons echte gelukzakken”: Buso De Pinker bouwt mee aan de grootste snoeptaart ter wereld van Ameel Candy World

De Pinker, de school voor buitengewoon onderwijs van De Lovie uit Poperinge, werd gekozen om te helpen bouwen aan de grootste snoeptaart ter wereld van Ameel Candy World. De taart werd op zaterdag 25 februari gebouwd in Waregem Expo. De taart werd gebouwd naar aanleiding van het 25-jarig jubileum van Ameel Candy World.
The post “We voelen ons echte gelukzakken”:

Lees meer »

Chauffeur die wielertoeristen doodreed in Gent had 2,6 promille alcohol in zijn bloed: “‘Ik kruip nooit meer in een auto’, zegt hij, dat had hij beter voordien gedacht”

De 45-jarige man die twee wielertoeristen doodgereden heeft in Gent, had op dat moment 2,6 promille alcohol in zijn bloed. Dat bevestigen bronnen dicht bij het onderzoek aan VRT NWS. Zelf zegt hij dat hij zich niets herinnert van het ongeval, zegt zijn advocaat Marc Schollier. "Hij heeft de slachtoffers wel zien liggen, en was daar verschrikkelijk door aangedaan."

Lees meer »

Team Burgemeester Stadslijst Kortrijk loopt, fietst en wandelt nieuwe Groene Gordel in

Op de website van Sport Vlaanderen kan je sinds kort een aantal nieuwe looproutes in Kortrijk vinden. Daaronder ook de ‘Groene Gordel’, een looproute van 3,38 kilometer met een stijging van 14 meter die vertrekt en uitkomt aan The Level, Howest. “Ideaal voor iedereen die graag eens gaat lopen, wandelen of fietsen in het stadscentrum.
The post Team Burgemeester Stadslijst

Lees meer »

Nu William verstek laat wegens ‘persoonlijke redenen’: wat is er allemaal aan de hand in Buckingham Palace?

Koning Charles werkt op halve kracht, prinses Catherine herstelt van een mysterieuze operatie, en nu valt ook kroonprins William (41) uit vanwege ‘persoonlijke redenen’. Het is van de sterfdag van Elizabeth II geleden dat het nog zo hard rommelde in het Britse koningshuis. Van dubbelzinnige persberichten tot plotse veranderingen in de planning: wat is er toch aan de hand achter

Lees meer »

Bakkerij Debusschere uit Oostende bakt nu ook de lekkerste croissant van het hele land: “Dit is een fantastische erkenning”

De titel van beste croissantbakker van West-Vlaanderen hadden ze al beet, nu heeft Bakkerij Debusschere uit Oostende volgens radiozender MNM ook de lekkerste van heel België in de toonbank pronken.
The post Bakkerij Debusschere uit Oostende bakt nu ook de lekkerste croissant van het hele land: “Dit is een fantastische erkenning” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Natuurpunt wil bessenstruiken en fruitbomen aanplanten: “Gezonde sneukelpuntjes”

Jaargang 4 alweer van het burgerbudget, waarbij een maximumbedrag van 5.000 euro klaarligt voor wie het beste projectvoorstel indient om de gemeente voor iedereen nog wat aangenamer te maken. En dat hebben ze bij Natuurpunt Kortemark duidelijk goed gehoord, want daar zijn ze opnieuw met een lumineus voorstel.
The post Natuurpunt wil bessenstruiken en fruitbomen aanplanten: “Gezonde sneukelpuntjes” appeared first

Lees meer »