Krantenkoppen

KSA Menen organiseert West-Vlaams Kampioenschap bierpong

KSA Menen organiseert al enkele jaren een succesvol bierpongtornooi. Dit jaar besloten ze om het iets grootser aan te pakken. Ze richten op 16 maart het officieel West-Vlaams Kampioenschap in en trekken daarvoor naar Park ter Walle. “Talent? Je moet toch kunnen mikken. En drinken, dat ook.”

Of Menen het bierpongmekka van België is? Zo ver zouden ze het bij KSA Menen niet willen drijven, maar ze hebben toch iets opgebouwd. Al jaren lokt hun tornooi zowat honderd spelers naar de grensstad. Dit jaar zien ze het nog grootser. Ze mikken zaterdag 16 maart op tachtig duo’s en dat heeft een reden. “Via de provincie vroegen we aan of we het officiële West-Vlaamse Kampioenschap mochten organiseren. Wie dus dit tornooi wint, mag zich officieel provinciaal kampioen noemen”, zegt hoofdleider Andres Logghe.

Samen met Bruno Deloof staat hij in voor de organisatie van het tornooi. “Omdat we op 160 deelnemers mikken, en dan komen daar nog supporters bij, wijken we voor het eerst uit naar de zaal in Park ter Walle”, klinkt het. “Doordat we het zo groots zien, hebben we toch wel stress. Maar we hopen dat ze van ver komen.”

schouwspel

Op 40 tafels zal er worden gestreden om de titel. Het wordt wellicht een bijzonder schouwspel, waar in principe iedereen kan winnen. “Je hebt niet echt talent nodig. Je moet wel wat kunnen mikken. En drinken, dat ook. Maar soms ontwikkel je gewoon tijdens het spelen dat talent”, vertellen ze met de glimlach.

Kritiek op het vele drankverbruik kregen ze nog nooit, maar ze houden er wel rekening mee. “Sommigen hebben al genoeg op na de poulefase, maar niemand is in principe verplicht om te drinken. Je kan ook afwisselen met je teamgenoot. We letten er ook sowieso op dat het er niet over gaat.”

KSA Menen kijkt nu al uit naar het evenement. De inschrijvingen zijn nog maar pas geopend en nu al tekenden bijna twintig teams in. Niet enkel voor hen wordt het een hoogdag, ook de supporters zullen zich kunnen amuseren. “Er is een fotobooth, een ad fundumwedstrijd, dj’s draaien plaatjes en afsluiten doen we met een afterparty”, besluit Bruno. (JDr)

Alle info via: Facebookpagina KSA Menen West-Vlaams kampioenschap bierpong en Afterparty

The post KSA Menen organiseert West-Vlaams Kampioenschap bierpong is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Vliegtuig maakt noodlanding nadat er rookontwikkeling ontstaat door iets wat we allemaal dagelijks doen

Een vlucht van de Filipijnen naar Shanghai is met drie uur vertraging aangekomen. De piloot moest een noodlanding maken in Hong Kong nadat het vliegtuig plots vol rook hing. Eerst was er paniek, maar al snel werd duidelijk wat gebeurd was. Een powerbank, die een tablet aan het opladen was, was ontploft en in brand gevlogen. “We waarschuwen niet voor

Lees meer »

De kinderen van Staf Coppens zijn zeer straf bezig: “Hun prestaties haalden zelfs de Zweedse kranten”

‘Stafkes Straffe Kost’ krijgt een nieuwe betekenis. Op het Zweedse kampioenschap kunstschaatsen veroverde Nora (14), dochter van Staf Coppens (43), zopas de bronzen medaille. Zoon Beau (16) stond vorig jaar al op dat podium. Worden de twee straks een internationaal succes? Drievoudig Olympiër Kevin Van Der Perren fileert hun prestaties en legt uit wat daarvoor nodig is. “Het mentale aspect

Lees meer »

INEOS-baas Jim Ratcliffe is officieel mede-eigenaar van Manchester United

Manchester United heeft dinsdagavond officieel bekendgemaakt dat Sir Jim Ratcliffe mede-eigenaar van de club is geworden. Eind december werd al bekend dat de hoofdeigenaar van het Britse chemiebedrijf INEOS (INspec Ethylene Oxide and Specialties) zich voor een kwart van de aandelen zou inkopen. Nadat de Premier League en de FA daarvoor het licht op groen zetten, is nu ook de

Lees meer »

“Als je niet zorgt voor jezelf, dan smak je tegen de muur”: herbronnen in het nieuwe massagesalon van Cindy (42)

Je lichaam en geest in balans brengen. Het is het resultaat waar Cindy Notredame (42) naar streeft. In de serene sfeer van haar nieuwe Elysium massagesalon in Menen kunnen mensen volledig gaan herbronnen. “Het is ontspannend maar levert meteen ook opnieuw pakken energie.”
The post “Als je niet zorgt voor jezelf, dan smak je tegen de muur”: herbronnen in het

Lees meer »

Thuisverpleegkundigen meten bloeddruk en hartslag voortaan via gezichtsscan: “Zo komen we op korte tijd veel te weten”

ItelliProve, een fabrikant van medische technologie, en het Wit-Gele Kruis West-Vlaanderen testen een toestel om gezondheidsparameters zoals hartslag en bloeddruk te meten via een gezichtsscan. “Op deze manier komen we op korte tijd veel te weten en kunnen onze medewerkers zich focussen op andere zaken bij de patiënt”, zegt Els Compagnie van het Wit-Gele Kruis Roeselare.

Lees meer »

Gloednieuwe kunstgalerij mARTine in Jan Mahieustraat

Kunstgalerijen in Roeselare zijn op één hand te tellen. Op nummer 18A in de Jan Mahieustraat opende Martine Houtsaeger deze week haar mARTine, een vervolg op de pop up-galerij van vorig jaar in de Delaerestraat.
The post Gloednieuwe kunstgalerij mARTine in Jan Mahieustraat appeared first on KW.be.

Lees meer »