Krantenkoppen

Lange spoorstaking van start in Duitsland, ook hinder voor Belgische reizigers

De aangekondigde spoorstaking van zes dagen in Duitsland is dinsdagavond van start gegaan bij het goederenverkeer en woensdagochtend bij het personenverkeer.  Net zoals bij vorige stakingen zou volgens spoorwegmaatschappij Deutsche Bahn ongeveer 80 procent van de langeafstandstreinen geschrapt worden. Ook bij het regionaal vervoer is de hinder aanzienlijk.

Meer krantenkoppen in België

Kruispunt Hogestraat-Heidestraat in Torhout wordt veiliger en groener

Nog dit voorjaar wordt het kruispunt van de Hogestraat met de Heidestraat en de Warandestraat in Torhout heraangelegd. De gemeenteraad heeft maandavond groen licht gegeven. De kostprijs wordt op een kleine 88.000 euro geraamd.
The post Kruispunt Hogestraat-Heidestraat in Torhout wordt veiliger en groener appeared first on KW.be.

Lees meer »

Valse ziektebriefjes te koop online: kan je werkgever je ontslaan als je zo’n briefje gebruikt?

Je kan online heel makkelijk een vals ziektebriefje kopen. Dat heeft ‘VTM Nieuws’ zelf vastgesteld. “Deze website schept zelfs op dat ze marktleider zijn voor online ziektebriefjes”, klinkt het in onderstaande reportage. En het gaat allemaal heel simpel. “Enkele vragen invullen volstaat al.” Maar als je betrapt wordt, kan het gebruik van zo’n ziektebriefje grote gevolgen hebben, waarschuwen experts.

Lees meer »

“Net nu Deila meer dan ooit een klankbord nodig heeft, is het bureau van Mannaert al leeggehaald”

De crisis bij Club Brugge is compleet na de bekeruitschakeling tegen Union. Ronny Deila ligt steeds meer onder vuur, maar, zo stelt onze chef voetbal Niels Poissonnier: “De schuld alleen in de schoenen van Deila schuiven, zou té gratuit zijn. Club wíst dat Deila in de eerste plaats een gevoelsmens en peoplemanager is. En net nú ontbreekt het hem aan

Lees meer »

STANDPUNT. De Wever riskeert zich in dezelfde fuik te manoeuvreren als de Nederlandse VVD met Wilders deed

In het eerste debat met alle Vlaamse partijvoorzitters, georganiseerd door Knack, ging Bart De Wever dinsdag nog iets verder in zijn waarschuwing voor een federale regering zonder Vlaamse meerderheid. De Wever zei nadrukkelijk dat de Vivaldipartijen dan bij de vorming van de Vlaamse regering niet op hem moeten rekenen. Hij zei niet woordelijk dat hij in dat geval – als

Lees meer »

Ombudsman stelt meer dan 1.500 inbreuken vast bij nachtvluchten op Brussels Airport

De federale ombudsman voor de luchthaven van Zaventem heeft vorig jaar meer dan 1.500 vermoedelijke inbreuken op de regels vastgesteld bij nachtvluchten op Brussels Airport. Dat blijkt uit het jaarverslag dat vandaag is voorgesteld. Ombudsman Philippe Touwaide pleit voor een strengere aanpak van vooral de nachtelijke cargovluchten: "Een oud vrachtvliegtuig dat ’s avonds laat landt of ’s ochtends vroeg opstijgt

Lees meer »

Parket klaar om Sven Pichal (44) te vervolgen, maar ex-radiopresentator wil extra onderzoek

Voormalig radiopresentator Sven Pichal (44) verschijnt op 18 maart voor de raadkamer in Antwerpen. Het parket zal er vragen om hem naar de correctionele rechtbank door te verwijzen. Maar de radiomaker zelf vindt dat nog niet álles onderzocht is. “Wij zullen bijkomend onderzoek vragen”, bevestigt zijn advocaat Walter Damen. Of waarom het onderzoek wellicht opnieuw geopend zal worden en opnieuw

Lees meer »

Unieke beelden: Max Verstappen gefilmd door snelste drone ter wereld

Hoe snel Max Verstappen precies is in zijn gloednieuwe RB20, zien we komend weekend bij de seizoensopener van de formule 1 in Bahrein. Maar in aanloop naar de eerste grand prix van het jaar krijgen we alvast een mooi voorproefje. De wereldkampioen reed op het circuit van Silverstone een rondje met ‘s werelds snelste drone achter zich aan. Bekijk de

Lees meer »

LIVE. Begrafenis Navalny in Moskou

Aleksej Navalny wordt vandaag in Moskou begraven. De ordediensten zijn massaal aanwezig, want de uitvaart mag van het Kremlin geen massamanifestatie worden. Volg de gebeurtenissen hier live.

Lees meer »