Krantenkoppen

Lange tafels in restaurants, goeie wijn per glas en zakjes gemengd fruit: zo wil deze gemeente alleenstaanden helpen

Sint-Pieters-Woluwe is de eerste Belgische gemeente die een charter heeft goedgekeurd dat het beleid beter zal afstemmen op alleenwoners. En dat ligt soms in kleine dingen, als lange, gemeenschappelijke tafels in restaurants of marktkramers die zakjes gemengd fruit aanbieden.

Meer krantenkoppen in België

KIJK. ‘Dronken’ Russen vallen café binnen, bedreigen en slaan cafégangers terwijl ze in het rond schieten

Een Russische vrouw deelt angstaanjagende bewakingsbeelden van een groep Russische soldaten die een café in de Krim binnenstormen. Een deel van hen is in burger, andere mannen dragen hun uniform en hebben Kalasjnikovs vast. Wanneer de bewapende mannen op het terras staan, lossen ze schoten terwijl de anderen de cafégangers aanvallen. Ze schoppen de aanwezigen in het gezicht, geven harde

Lees meer »

“Rug rechten voor eigen volk”: Zulte Waregem moet tegen SL16 verlies bij Francs Borains wegspoelen

Een onnodig verlies en weggezakt naar de vierde plaats. Dat was de harde balans voor Zulte Waregem na de 2-1-nederlaag bij ‘zwart beest’ Francs Borains. “We hebben de zege weggegeven. Tijd om onze rug te rechten voor eigen volk tegen SL16”, zegt een strijdvaardige Alessandro Ciranni. Dat is nodig, als Essevee de promotiekansen gaaf wil houden.
The post “Rug rechten

Lees meer »

Torhout blijft hoofdzakelijk vasthouden aan voorrang van rechts

Onafhankelijk raadslid Koen Sap wees er maandagavond tijdens de zitting van de Torhoutse gemeenteraad op dat er minder ongevallen gebeuren in gemeenten waar de voorrang-van-rechtsregel afgeschaft wordt. Burgemeester Kristof Audenaert (CD&V) reageerde dat het stadsbestuur niet van plan is om de regel algemeen op te doeken.
The post Torhout blijft hoofdzakelijk vasthouden aan voorrang van rechts appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vijf vrouwen gedood in Wenen in één dag tijd

In de Oostenrijkse hoofdstad Wenen zijn vrijdag vijf vrouwen om het leven gebracht. Drie van hen werden doodgestoken in een bordeel. Elders in de stad werden een moeder en haar dochter omgekomen. Het lijkt te gaan om twee losse zaken waar geen verband tussen is.

Lees meer »

Voormalige RAF-terroriste Daniela Klette opgepakt in Berlijn

Een voormalige terroriste van de Duitse Rote Armee Fraktion (RAF), Daniela Klette (65), is maandagavond in Berlijn opgepakt. Dat heeft het Openbaar Ministerie bekendgemaakt. Klette leefde al tientallen jaren ondergedoken. Ze maakte deel uit van de zogenaamde derde generatie van de RAF.

Lees meer »

LIVE. Honderden tractoren in Brussel: boeren doorbreken politieblokkades en gooien met bommetjes en vuurwerk, het regent rook en stro in de hoofdstad

Boerenorganisaties houden vandaag een nieuwe betoging in Brussel, naar aanleiding van een Europese top van de ministers van Landbouw die daar doorgaat. De boeren vragen de Europese Unie onder meer om zich terug te trekken uit de veelbesproken vrijhandelsovereenkomsten met Zuid-Amerikaanse landen. Intussen is de sfeer in de hoofdstad een beetje verhit geraakt. Protesterende boeren zijn met hun tractoren door

Lees meer »