Krantenkoppen

Lange traditie loopt ten einde: Zonneland en co. stoppen ermee

De schooltijdschriften Zonneland, Zonnestraal, Zonnekind en Doremi zijn aan hun laatste schooljaar bezig. Uitgeverij Plantyn, dat Averbode overnam, doekt ze op. De reeks Vlaamse Filmpjes, ook van Averbode, blijft wel bestaan.

Meer krantenkoppen in België

David (51) maakt kinderdroom waar en trekt met Cirque du Soleil doorheen Europa: “Het is echt een wereld apart”

David Vander Maelen (51) werkt al lang in de evenementensector, maar sinds kort kan hij ook een kinderdroom waarmaken en reist hij voor Cirque du Soleil doorheen Europa als ‘follower’. Hij werkt als freelancer mee aan de op- en afbouw als een show in een stad neerstrijkt. “Het is een bijzonder hechte gemeenschap waar je in terecht komt.”
The post

Lees meer »

LIVEBLOG MILAN-ATALANTA (20u45). Milan-coach Pioli vol lof voor weerzien met De Ketelaere: “Hij doet het ongelofelijk goed”

Charles De Ketelaere en Atalanta proberen hun vierde plek in de stand, goed voor Champions League-voetbal, veilig te stellen. De teller van de ex-Club-speler staat al op zes goals en zes assists, mooie cijfers. Kan hij die nog wat oprikken op het veld van nummer drie in de stand AC Milan, bovendien nog steeds zijn moederclub? Volg het op de

Lees meer »

Elien opent Lili’s Trimcorner voor honden

Elien Devijver (35) houdt nu zaterdag de officiële opening van haar hondentrimsalon Lili’s Trimcorner in de Mentenhoekstraat 123. Baasjes kunnen er terecht met hun honden groot of klein om ze er weer helemaal tiptop te laten uitzien.
The post Elien opent Lili’s Trimcorner voor honden appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bruggeling onder de loep (59): Eugenie Vandeplassche, alias Marietje Wullok

Onze stad zag in de voorbije eeuwen veel mensen passeren die in hun tijd grote bekendheid genoten, maar daarna in de nevelen van de geschiedenis verdwenen. Gediplomeerd gids Chris Weymeis haalt elke week zijn loep boven en vertelt het verhaal van die ‘vergeten’ Bruggelingen. Vandaag: Eugenie Vandeplassche, alias Marietje Wullok
The post Bruggeling onder de loep (59): Eugenie Vandeplassche, alias

Lees meer »

Team Oudenburg in nieuwe werk- en signalisatiekledij

De medewerkers van de technische diensten van de stad krijgen splinternieuwe werkkledij. “Met de nieuwe kledij zijn de personeelsleden van onze stad nog beter herkenbaar voor de burger en helpen ze het positieve imago te versterken. Kwaliteit, respect en klantvriendelijkheid staan centraal, en deze nieuwe outfits stralen dit ook uit”, zegt burgemeester Romina Vanhooren. Alle
The post Team Oudenburg in

Lees meer »

Aantal vrouwelijke hoofdrollen was nog nooit zo laag in afgelopen tien jaar: “Een mislukking van de industrie”

2023 was een absoluut dieptepunt voor het aantal vrouwelijke hoofdrollen in Hollywood kaskrakers. Slechts dertig procent van de top honderd Hollywoodfilms van 2023 kent een vrouwelijke hoofdrol of co-hoofdrol. Het laagste percentage in de afgelopen tien jaar en een daling van veertien procent tegenover het recordjaar 2022. Dat blijkt uit een nieuw rapport van USC Annenberg Inclusion Initiative.

Lees meer »

Tweedejaarsbelofte Niels De Clerck: “Meer finales rijden”

Leuke start van het seizoen voor Niels De Clerck. De tweedejaarsbelofte nestelde zich tijdens het clubkampioenschap in Kachtem, als enige van Urbano-Vulsteke, tussen de grote blokken en reed als zevende binnen.
The post Tweedejaarsbelofte Niels De Clerck: “Meer finales rijden” appeared first on KW.be.

Lees meer »