Krantenkoppen

Langste spoorstaking ooit in Duitsland gaat van start

De aangekondigde spoorstaking van zes dagen in Duitsland is dinsdagavond van start gegaan bij het goederenverkeer en woensdagochtend bij het personenverkeer. Net zoals bij vorige stakingen zou volgens spoorwegmaatschappij Deutsche Bahn ongeveer 80 procent van de langeafstandstreinen geschrapt worden. Ook bij het regionaal vervoer is de hinder aanzienlijk.

Meer krantenkoppen in België

LIVE OEKRAÏNE. Zelensky roept bondgenoten op militaire hulp “tijdig” te leveren

Het was zaterdag precies twee jaar geleden dat Rusland Oekraïne binnenviel. Verschillende regeringsleiders, waaronder onze premier Alexander De Croo, bezochten dan ook de Oekraïense hoofdstad. Tijdens zijn verblijf pleitte De Croo voor het vrijgeven van de rente op in Europa bevroren Russisch geld. Het gaat om ruim 260 miljard euro, waarvan 95 procent in ons land geparkeerd staat. Dat kan

Lees meer »

Clublegende Ulrik Le Fèvre (77) overleden

Zaterdag is de Deense voetballer Ulrik Le Fèvre overleden na een lange ziekte. Le Fèvre maakte deel uit van de gouden generatie van Club Brugge. Hij speelde er van 1972 tot 1977. De voetbalkunstenaar zal nooit vergeten worden in Brugge.
The post Clublegende Ulrik Le Fèvre (77) overleden appeared first on KW.be.

Lees meer »

Haalt 20 meter lange banner van Vincent (52) ook dit jaar weer live uitzending van Kuurne-Brussel-Kuurne? “Het is afwachten”

Haalt de banner van Vincent Salembier (52) dit jaar opnieuw de live uitzending van Sporza tijdens de verslaggeving van de wielerklassieker Kuurne-Brussel-Kuurne? Voor Vincent is het nog even afwachten. Sinds vrijdagavond is Vincent al bezig met de laatste hand te leggen aan zijn opstelling bij een hoeve in Sint-Denijs.
The post Haalt 20 meter lange banner van Vincent (52) ook

Lees meer »

“Ze doofden sigaret op mijn lichaam”: migranten getuigen over “gewelddadige illegale pushbacks” aan grens Kroatië-Bosnië

Van naakt in een ijskoude rivier gegooid worden tot stokslagen: vluchtelingen en migranten aan de grens tussen Kroatië en Bosnië en Herzegovina moeten helse beproevingen doorstaan om Europa binnen te kunnen. Dat blijkt uit getuigenissen die Dokters Van De Wereld (MdM) in opvangkampen in de regio verzamelde. "Elke dag worden strafbare feiten gepleegd in het kader van het grensbeleid."

Lees meer »

Politie en parket onderzoeken explosie in Brugse woonwijk

Politie en parket zijn een onderzoek gestart naar een explosie aan een huis in Brugge. Dinsdagnacht ontplofte een projectiel aan een woning die heel wat schade opliep. Gewonden vielen er niet. Er wordt nu bekeken in welke richting de aanval moet worden gezocht.
The post Politie en parket onderzoeken explosie in Brugse woonwijk appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Betonstop dreigt betonflop te worden”: elke dag 10 voetbalvelden verharding meer in Vlaanderen

De ‘bouwshift’ die de Vlaamse regering in 2016 in het leven riep, lijkt niet echt een effect op zuiniger ruimtegebruik te hebben. Gemiddeld kwam er tussen 2013 en 2021 gemiddeld meer dan vijf hectare verharding per dag bij. Dat blijkt uit het Betonrapport 2024 van Natuurpunt en Breekijzer, een vereniging en kenniscentrum voor ontharding in Vlaanderen. Als we de doelstellingen

Lees meer »

Laatste handelaren vertrekken uit galerij de Ware Vrienden in Hasselt: “Akelig om door de galerij te wandelen”

De laatste handelaren in galerij de Ware Vrienden in Hasselt zullen binnenkort ook verhuizen. De galerij wordt helemaal afgebroken en er komt een nieuwe groene straat in de plaats met appartementen voor jonge gezinnen en een toren met studentenkoten. "Klanten vinden het akelig om door de galerij te wandelen", vertelt zaakvoerder Andreas Koundourakis van pizzeria d’Andrea.

Lees meer »