Krantenkoppen

Let op voor kraters in de weg: waarom zijn er plots zoveel putten? En wat als je wagen schade oploopt?

De vrieskou en de sneeuw in combinatie met tonnen strooizout hebben de wegen geen goed gedaan. Zeker niet de straten, die er al wat krakkemikkig bij lagen. Op tal van plaatsen zitten nu grote kraters in het wegdek. Wie er met de wagen in rijdt, riskeert een platte band of erger.

Meer krantenkoppen in België

Evenepoel en Van Aert tanken vertrouwen

Vijf dagen lang verzorgden Remco Evenepoel en Wout van Aert de show in de Ronde van de Algarve. Allebei wonnen ze een rit, Evenepoel pakte voor de derde keer de eindzege. Welke lessen kunnen ze trekken richting hun belangrijkere afspraken?

Lees meer »

“We zullen hier samen een nog mooier verhaal schrijven”: G&V Energy Group en familie Vander Stichele bundelen krachten

Er staan grote veranderingen op til voor de familie Vander Stichele uit de Meiboomlaan in Roeselare. De eigenaars van het Total benzinestation/carwash en de Bite & Ride shop gaan een verregaande samenwerking aan met G&V Energy Group. Zoon Bert breidt de carwash uit en zet in op de verkoop van 4×4 wagens.
The post “We zullen hier samen een nog

Lees meer »

Ook poederbrief bij kabinet minister van Justitie na enveloppen met verdacht poeder in kantoren Staatsveiligheid en Brussels justitiepaleis

Het kabinet van minister van Justitie Paul Van Tigchelt (Open Vld) heeft een poederbrief ontvangen. Dat wordt bevestigd aan de redactie van HLN. Eerder vandaag werden bij Staatsveiligheid en op het Brusselse Justitiepaleis verdachte enveloppen gevonden. De hulpdiensten zijn aanwezig bij het kabinet van de justitieminister.

Lees meer »

LIVE GAZA. Wereldvoedselprogramma staakt voedselhulp in noorden Gaza – Leider van Hamas in Egypte voor onderhandelingen over nieuwe wapenstilstand

Ismail Haniyeh, de leider van Hamas, is dinsdag in de Egyptische hoofdstad Caïro aangekomen voor onderhandelingen over een nieuwe wapenstilstand in de oorlog met Israël in de Gazastrook. Ondertussen zijn de VS zijn van plan een resolutie voor te leggen aan de VN-Veiligheidsraad die pleit voor een tijdelijke gevechtspauze “zo snel als praktisch mogelijk”, terwijl Israël ermee dreigt het grondoffensief

Lees meer »

Brugge heeft een nieuwe concertzaal: de turnzaal van Howest

Brugge heeft er een nieuwe concertzaal bij. Op vrijdag 23 februari haalt kunstencentrum KAAP de Belgische saxofonist Robin Verheyen naar de turnzaal van Howest in de Klaverstraat. Hij komt er zijn nieuwe cd ‘Playing the room’ voorstellen: een plaat die opgenomen werd in de Sint-Walburgakerk.
The post Brugge heeft een nieuwe concertzaal: de turnzaal van Howest appeared first on KW.be.

Lees meer »

Wit-Russische president waarschuwt voor WOIII: “De wereld staat opnieuw aan de rand van de afgrond”

De bezorgdheid over een Derde Wereldoorlog is gerechtvaardigheid. Dat zei de leider van Wit-Rusland Aleksandr Loekasjenko dinsdag. Hij roept op om “zo goed als mogelijk voorbereid” te zijn op een toekomstige confrontatie. “De wereld staat opnieuw aan de rand van de afgrond”, klinkt het. Ook de buurlanden van Wit-Rusland (en Rusland) bereiden zich voor op een confrontatie.

Lees meer »

Columbus viert kampioenen

Columbus Noordzeevissers, die dit jaar zijn 25-jarig jubileum viert, huldigde zijn kampioenen van 2023.
The post Columbus viert kampioenen appeared first on KW.be.

Lees meer »

“We gebruikten de bar als schuilplaats”: vier Belgische soldaten opgepakt in Noorwegen na massale vechtpartij

De Noorse politie heeft afgelopen nacht vier Belgische militairen gearresteerd na een vechtpartij in Åndalsnes, een stad in het zuidwesten van Noorwegen. Dat meldt de Noorse krant ‘Dagbladet’. De soldaten waren in het land om mee te trainen in winterse omstandigheden. De vechtpartij, waarbij 20 tot 30 mensen betrokken waren, vond plaats nabij een lokale bar. “We gebruikten de kroeg

Lees meer »

“Hij gaat nu ook trainen na de zondagsmis”

In 2022 verbaasde Biniam Girmay (23) in Vlaanderen de wielerwereld, een jaar later kende hij er zijn grootste desillusie. Met een nieuwe aanpak hoopt hij nu zijn liefde voor Vlaanderen terug te vinden, te beginnen zaterdag in de Omloop. “Alles verloopt nu veel efficiënter.”

Lees meer »

Boeren voeren actie bij aanplanting geboortebos, grimmige confrontatie met burgemeester: “Pas maar op dat je geen gat in je kop krijgt”

“Jullie schieten kanonskogels door jullie eigen botten.” “Pas maar op dat je geen gat in je kop krijgt, godverdomme.” Het kwam tot een grimmige confrontatie tussen burgemeester Dominique Cool (N-VA) en de boeren die zaterdagmorgen kwamen betogen tijdens de aanplanting van het eerste geboortebos van Langemark-Poelkapelle.

Lees meer »