Krantenkoppen

LGBTQ-comedians over ophefmakende Wout van Aert-cartoon: “Er staat nog geen einddatum op humor”

“Heel erg grappig.” Comedians Marlies Verschueren en Reinart Belpaire moesten hard lachen om de cartoon van de E3 Saxo Classic. Ze zijn allebei LGBTQ: zij transvrouw, hij homo.“Zolang het grappig is, mag je met alles en iedereen lachen”, zeggen ze.

Meer krantenkoppen in België

Duitse politie laat tweede verdachte vrij na arrestatie van voormalige RAF-terroriste

In Duitsland is de tweede verdachte die dinsdag werd opgepakt nadat ook de voormalige RAF-terroriste Daniela Klette (65) in Berlijn werd gearresteerd, vrijgelaten. Dat heeft de politie woensdag gemeld. De man werd er aanvankelijk van verdacht een voortvluchtig lid van de Duitse Rote Armee Fraktion (RAF) te zijn, maar hij bleek niet een van de gezochte personen, luidde het in

Lees meer »

Barry Callebaut wil een derde van de jobs in België schrappen. Wat is er aan de hand bij de grootste chocoladeproducent ter wereld?

Het Belgisch-Zwitserse Barry Callebaut wil wereldwijd 2.500 banen schrappen, waarvan 500 in ons land. Wat is er aan de hand bij de grootste chocoladefabrikant ter wereld? In welke vestigingen verdwijnen er jobs? En waarom wil men — ondanks een gestegen omzet en winst — herstructureren? “Een bedrijf moet investeren, maar niet op de kap van z’n werknemers.”

Lees meer »

“Deze herinnering moest blijven leven”: Ollie Olifant verwelkomt voortaan de bezoekers van Sportcentrum Hernieuwenburg

Het olifantje stond jarenlang bij het ondiepe badje van het openluchtzwembad in Wielsbeke, dat in 2021 definitief dichtging. Vorige week kreeg Ollie zijn finale bestemming toegewezen, vlakbij het nieuwe (indoor) zwembad in Sportcentrum Hernieuwenburg.
The post “Deze herinnering moest blijven leven”: Ollie Olifant verwelkomt voortaan de bezoekers van Sportcentrum Hernieuwenburg appeared first on KW.be.

Lees meer »

Videoplatform ‘zoomt’ op de beurs

17:38 Het Amerikaanse Zoom Video, alom bekend sinds de covidpandemie, is dinsdag een van de opvallende winnaars op Wall Street. In het vierde kwartaal bleek het bedrijf veerkrachtiger dan gedacht.

Lees meer »

Olivier Deschacht geeft toe dat hij een kort lontje heeft in het verkeer: “Was ik niet bekend, dan had ik al veel meer van mijn tak gemaakt”

Olivier Deschacht (43) vertelt in het programma ‘JOE Le taxi’ openhartig over zijn leven na zijn voetbalcarrière. Over de korte romance met Pauline Slangen (22), maar ook over de dagdagelijkse dingen. Zo geeft hij toe dat hij zich best wel kan ergeren in het verkeer, maar wel altijd rustig probeert te blijven. “Ik moet tegen mezelf zeggen: Oli, doe dat

Lees meer »

Van een gênante val tot een beha op het podium: dit zijn de grootste flaters in de geschiedenis van Miss België

Zaterdag weten we wie Emilie Vansteenkiste (22) mag opvolgen als mooiste meisje van het land. Hopelijk zet de nieuwe Miss België haar jaar in zonder flaters, want live afgaan op televisie wil natuurlijk niemand. Vroeger liep het vooral in de beruchte vragenronde al eens mis. “De hoofdstad van Vlaanderen? Paul Magnette?” Van een achtergebleven bh op podium tot het lachend

Lees meer »

Mariette en Fabien winnen kampioenschap manillen

In het lokaal dienstencentrum De Kim in de Sint-Jorisstraat vond de tweede editie van het Werviks kaartkampioenschap manillen plaats. Het ging om een organisatie van de stedelijke seniorenadviesraad en De Kim, met steun van de stad. Er waren in totaal 32 deelnemers. Bij de mannen had Fabien Dourny de beste troeven, bij de vrouwen was
The post Mariette en Fabien

Lees meer »

Oekraïense Ereconsul uit Borgloon reist iedere maand met hulp naar Oekraïne: “Zoveel jonge mannen gedood of zonder armen en benen”

Kris Beckers, een Oekraïense ereconsul uit Borgloon, stuurt na twee jaar nog steeds elke maand een hulptransport naar Oekraïne. Hij kijkt momenteel met veel ergernis naar de houding die het Westen aanneemt ten opzichte van wat er in het land gebeurt. "De Oekraïeners hebben zo hard gevochten, zoveel opgegeven en zoveel afgezien", zegt hij. Deze week is hij zelf nog

Lees meer »

Reünie van de 60-jarigen met twee jaar vertraging

Door de coronacrisis en de onzekerheid daarrond ging de reünie van de 60-jarigen uit Geluwe niet door. Gelukkig kwamen de leeftijdsgenoten onlangs wel samen. De aanwezigen waren Ronny Borry, Nadine Berghman, Ivan Claeys, Marina Bintein, Filip Debeuf, Marijke Bonte, Christ Decock, Veronique Declercq, Dirk Decoulombier, Linda Dejonghe, Joost Decruyenaere, Christine Deprez, Yves Dehuysser, Hilde Dierynck,
The post Reünie van de

Lees meer »

Amerikaanse Audrii (11) gestorven na klap op hoofd, vroegere babysit beschuldigd van “moorddadig geweld”

Het lichaam van Audrii Cunningham, het 11-jarige meisje dat vorige week donderdag vermist raakte in Livingston (Texas), is teruggevonden in een rivier. Volgens de politie overleed het kind als gevolg van “moorddadig geweld”. Cunningham zou meer bepaald een slag op het hoofd hebben gekregen. Verdachte Don Steven McDougal (42), de vroegere babysit van Audrii, wordt beschuldigd van de moord op

Lees meer »

Pokémon viert verjaardag met mobiel kaartspel, wachten op de Nintendo Switch 2, en Lady Gaga in “Fortnite”

Ter ere van Pokémon Day heeft het bedrijf achter de populaire franchise twee nieuwe games aangekondigd: een mobiele versie van het traditionele kaartspel én een videogame voor de Nintendo Switch. Of misschien voor de Switch 2, maar wanneer die nieuwe console op de markt komt, blijft voorlopig een goed bewaard geheim. Ondertussen weten we wel welke exclusieve games Xbox zal

Lees meer »