Krantenkoppen

Liberalen en socialisten proberen CD&V uit hun kot te lokken over soepelere abortus, maar zij happen niet: “Waarom geen gratis anticonceptie in de plaats?”

Na de oproep van abortusklinieken om de abortuswet te versoepelen, duikt dat oude spook weer op in de Wetstraat. De socialisten en liberalen willen de termijn optrekken van twaalf naar achttien weken, maar jagen met dat pleidooi coalitiepartner CD&V tegen zich in het harnas. “Waarom kan er geen werk gemaakt worden van gratis anticonceptie, in plaats van een soepelere abortuswetgeving?”, vraagt CD&V-voorzitter Sammy Mahdi zich af.

Meer krantenkoppen in België

Vriendin van Niels werd slachtoffer van ongeval door gsm-gebruik: “Afleiding van 2 seconden betekende het einde van haar leven” 

In 2021 werd Niels De Vleeschouwer zijn vriendin aangereden door een vrachtwagenchauffeur. Wat bleek? De chauffeur werd afgeleid door zijn telefoon. "In een vingerknip verandert je leven, allemaal door die 2 seconden afleiding." Hij bleef niet bij de pakken zitten en zet zich nu in om jongeren bewust te maken van de gevaren van een smartphone in het verkeer.

Lees meer »

Fusie tussen Antwerpse ziekenhuisgroepen ZNA en GZA voor tweede keer uitgesteld

De langverwachte fusie tussen Ziekenhuis Netwerk Antwerpen (ZNA) en Gasthuiszusters Antwerpen (GZA) is voor de tweede keer uitgesteld. Normaal zouden de twee ziekenhuisgroepen op 1 april fuseren tot Ziekenhuis aan de Stroom (ZAS), maar die fusie is nu met drie maanden uitgesteld. De financiële afspraken tussen de artsen en het ziekenhuis, en tussen de artsen onderling, zijn nog niet rond.

Lees meer »

Soldaat Serhiy (27) raakte zwaar verminkt toen hij op Russische antitankmijn reed: “Mijn vriendin heeft me in leven gehouden”

De Oekraïense president Zelenski heeft voor het eerst toegegeven dat al 31.000 van zijn militairen zijn gesneuveld in de oorlog met Rusland. Hoeveel gewonden er vielen wilde hij niet zeggen. Maar velen zijn voor het leven verminkt. Zoals frontsoldaat Serhiy Raylyan (27). Hij is blind en verloor beide benen door een Russische mijn. Artsen vreesden voor het ergste, maar

Lees meer »

Sandy Perreira exposeert in Archery Dynamics

Sandy Perreira (40) stelt in Archery Dynamics in Oostende op vraag van Rudy Benthein voor de eerste keer haar werk tentoon. De geëxposeerde schilderijen in acryl op doek zwemen tussen het figuratieve en het abstracte, en hebben volgens Sandy een therapeutisch effect op vroegere ervaringen in haar leven. De expo in de zaak in de
The post Sandy Perreira exposeert

Lees meer »

Het lichaam van Dries uit ‘Kamp Waes’ doorgelicht: “Met deze waarde kan hij de Omloop rijden, én winnen”

Dat Dries Borstlap (25) uit ‘Kamp Waes’ een straffe gast is, weet u intussen al. Maar hoe straf is hij precies? Is hij een goeie hobbysporter of heeft hij een beetje Wout Van Aert en Bashir Abdi in zich? Wij duiken in de resultaten van zijn inspanningstest en lichaamsscan. Wim Van Hoolst, directeur testing en coaching bij Energy Lab, trekt

Lees meer »

DB’s blikken samen met familie en supporters terug op het seizoen

In ‘t Groot Schardauw in Sint-Eloois-Winkel kwam de volledige groep van Winkel Sport B vrijdag samen om de titel van de DB-ploeg van vorig jaar te vieren. De reserveploeg van Winkel Sport B, is de B-ploeg van de B-ploeg van de voetbalvereniging.
The post DB’s blikken samen met familie en supporters terug op het seizoen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Mila, dochter van Freek Braeckman, combineert thuisonderwijs met topsport:“Communiceren met mijn paarden is voor mij therapie”

“Ik heb mijn weg in het competitieleven moeten zoeken. Ik legde mezelf te veel druk op.” Mila Braeckman (18), dochter van VTM-nieuwsanker Freek (44), kiest als topatlete voluit voor de paardensport. Ze is ambassadrice van de bekende paardenshow ‘Cavalluna’, maar haar passie vraagt ook heel wat opoffering en is niet risicovrij, vertelt ze in dit exclusief interview. “Met paardensport alleen

Lees meer »

Vijf vragen aan Edward Planckaert (Alpecin-Deceuninck): “Is een thuiskoers voor mij”

Dit weekend begint het klassieke voorjaar met op zondag Kuurne-Brussel-Kuurne. We blikken vooruit met Edward Planckaert (29) van Alpecin-Deceuninck. Planckaert woont in Moen en zal op het parcours amper 2 km van zijn huis verwijderd zijn.
The post Vijf vragen aan Edward Planckaert (Alpecin-Deceuninck): “Is een thuiskoers voor mij” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Grootse plannen voor ‘leefplein’ in Vuurtorenwijk drastisch aangepast: “Stad maakt voorbarig plannen”

De grote plannen van de stad voor een ‘leefplein’ op het Sint-Antoniusplein in de Vuurtorenwijk zijn aangepast. “Een spijtige zaak voor het stadsbestuur, dat burgers dwingt om hun oprit op te breken maar zelf het goede voorbeeld niet geeft”, luidt het bij de oppositie. “Er zijn technische problemen en we kozen in het belang van de school voor een tussenoplossing”,

Lees meer »

ANALYSE. Twee jaar oorlog in Oekraïne: “Poetin ruikt bloed”

Exact twee jaar geleden viel Rusland massaal Oekraïne binnen. Met professor internationale politiek David Criekemans en oud-generaal Marc Thys analyseren we de oorlog die de koers van Europa ingrijpend veranderde. “Er is vandaag maar één optie: Oekraïne helpen om stand te houden.”

Lees meer »

Weerbericht: pas maandagavond stilaan droog

Het blijft maandag zwaarbewolkt tot betrokken met in de meeste streken regen. De neerslaghoeveelheden kunnen in het westen oplopen tussen 20 en lokaal 30 l/m². In de late namiddag verwachten we veeleer lichte regen bij tussenpozen.

Lees meer »

Doodrijder van twee wielertoeristen was dronken, reed te snel en mocht niet rijden: “Hij heeft gezworen nooit meer met de auto te rijden”

De man (45) die zondag in Gent onder invloed, véél te snel en zonder geldig rijbewijs twee wielertoeristen heeft doodgereden, verklaart dat hij zich daar níéts meer van kan herinneren. Eén van de renners die hij aanreed, getuigt vanop de spoed: “Ik vloog nog over zijn wagen, maar mijn vrienden waren op slag dood.”

Lees meer »

Hogeschool Odisee Aalst verdeelt gratis voorjaarsvallen in strijd tegen de Aziatische hoornaar: “We moeten de koningin zo vlug mogelijk verdelgen”

De Hogeschool Odisee Aalst verdeelt gratis in de stad 100 selectieve vallen om de Aziatische hoornaar te lokken, vooral dan de koningin. De school roept de inwoners op om de val in hun tuin of op terras te plaatsen. De Aziatische hoornaar vormt al jaren een bedreiging voor de andere inheemse insecten. Studenten van de Hogeschool Odisee wil nu nagaan

Lees meer »

De bookmakers zijn fan van onze Mustii: “Maar Gustaph zei me dat ik ver weg van hen moet blijven”

De teerling is geworpen. Met ‘Before the party’s over’ trekt Thomas ‘Mustii’ Mustin (33) voor België naar het Songfestival. In het Zweedse Malmö brengt onze Waalse inzending een nummer dat rustig begint, maar in de laatste minuut helemaal losbarst. “Ik wilde alleen maar meedoen als ik creatieve controle had.” Maak in deze Showbits kennis met onze kandidaat voor 2024.

Lees meer »