Krantenkoppen

LIVE AFRIKA CUP. Genk, Club en Anderlecht zien spelers terugkeren – Saintfiet neemt ontslag bij Gambia

In Ivoorkust is de Afrika Cup bezig. 24 landen strijden om de eindzege, de finale staat gepland op zondag 11 februari. In onderstaande liveblog zit u op de eerste rij voor alle uitslagen en het belangrijkste nieuws.

Meer krantenkoppen in België

Nieuwe klacht voor seksuele agressie tegen Franse acteur Gérard Depardieu

Een decorontwerpster heeft klacht ingediend tegen de Franse acteur Gérard Depardieu. De 53-jarige vrouw beschuldigt hem van seksuele agressie tijdens het draaien van de film "Les volets verts" van Jean Becker in 2021. Dat bevestigt de advocate van de vrouw. Depardieu is in Frankrijk de voorbije maanden al vaker beschuldigd van seksueel geweld.

Lees meer »

Brugge biedt 10.000 euro noodhulp aan Gaza

Brugge schenkt 10.000 euro aan Oxfam voor het bieden van noodhulp aan de slachtoffers van Gaza. Raf Reuse (Groen) betreurt dat Brugge geen producten uit de bezette Westelijke Jordaanoever boycot.
The post Brugge biedt 10.000 euro noodhulp aan Gaza appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Leger Oekraïne trekt zich terug uit twee dorpen nabij Avdiivka

Het Oekraïense leger heeft zich teruggetrokken uit nog twee dorpen in de buurt van de oostelijke stad Avdiivka, die eerder deze maand werd veroverd door Russische troepen. Dat meldt de Oekraïense militaire woordvoerder Dmytro Lykhovy. Het gaat om de dorpen Sieverne en Stepove, plaatsen die voor de Russische invasie elk minder dan honderd inwoners hadden. Maandag trokken de Oekraïners zich

Lees meer »

Anna Roos (19) is nieuwe voorzitter van Vlaamse Jeugdraad

De 19-jarige Anna Roos uit Turnhout is verkozen tot de nieuwe voorzitter van de Vlaamse Jeugdraad. Ze neemt in die functie de fakkel over van Amir Bachrouri. De Vlaamse Jeugdraad deelt maandag in een persbericht ook mee dat er nu volop wordt ingezet op de komende verkiezingen van 9 juni.

Lees meer »

Voormalige RAF-terroriste Daniela Klette opgepakt in Berlijn, politie arresteert ook tweede verdachte

Een voormalige terroriste van de Duitse terreurgroep Rote Armee Fraktion (RAF), Daniela Klette (65), is maandagavond in Berlijn opgepakt. Dat heeft het Openbaar Ministerie bekendgemaakt. Klette leefde tientallen jaren ondergedoken. Ze hoor de bij de zogenaamde ‘derde generatie’ van de RAF. Dinsdag werd nog een man opgepakt, maar het is nog niet duidelijk om wie het gaat.

Lees meer »

Vakbonden huishoudhulpen besmeuren gebouw BNP Paribas Fortis met ‘pek en veren

Het gemeenschappelijk vakbondsfront van vakbonden ABVV, ACLVB en ACV heeft vrijdagochtend actiegevoerd bij BNP Paribas Fortis in Brussel, hoofdaandeelhouder van Poetsbureau, het grootste bedrijf in de sector. Het gebouw van BNP Paribas Fortis werd besmeurd met ‘pek en veren’. De bank moet volgens de vakbonden het dienstenchequebedrijf aanmanen om de collectieve arbeidsovereenkomst over de eindejaarspremie in ere te herstellen. Bij

Lees meer »

FERM Moorslede is het nieuwe jaar goed begonnen

FERM Moorslede organiseerde op de hoeve van Rik Bostyn in de Steenhovenstraat een nieuwjaarsreceptie voor de leden. Tijdens het gezellige feestje werd het jaarprogramma voor 2024 voorgesteld. Ondertussen konden de leden genieten van tal van hapjes en drankjes. Inmiddels organiseerde FERM alweer een activiteit. Op donderdagavond 22 februari was er in De Bunder in Moorslede
The post FERM Moorslede is

Lees meer »

39-jarige geboren Iraanse is nieuwe Miss Duitsland

In Duitsland is zaterdagavond Apameh Schönauer uit Berlijn verkozen tot ‘Miss Germany’: een 39-jarige architecte die als kind vanuit Iran naar Duitsland verhuisde en zich inzet voor rechten van vrouwen met een migratieafkomst.

Lees meer »

Kaaiman kiest keurig | Dominee Panda

06:00 In november nemen we afscheid van Tian Bao, Bao Di, en Bao Mei. Zij keren gedwongen terug naar het land van hun ouders, een eerste succes voor het nieuwe uitwijzingsbeleid van Nicole de Moor. Van wie …

Lees meer »