Krantenkoppen

LIVE AUSTRALIAN OPEN. Alcaraz, de grote uitdager van Djokovic, sneuvelt in kwartfinales tegen Zverev

Van 7 tot 28 januari gaat met de Australian Open de eerste grandslam van 2024 door. Bij de mannen mikt Novak Djokovic op een elfde eindzege in Melbourne en een 25ste grandslamzege in totaal. Volg het op de voet in onze liveblog!

Meer krantenkoppen in België

Walter Coucke krijgt Lifetime Achievement Award

Walter Coucke kreeg tijdens het Feest van de Sport een Lifetime Achievement Award. De wielerfreak in hart en nieren is een monument in het wielerwereldje. Hij was jarenlang voorzitter van de bloeiende wielerclub KSV Deerlijk-Gaverzicht en altijd sterk geëngageerd in het verenigingsleven.
The post Walter Coucke krijgt Lifetime Achievement Award appeared first on KW.be.

Lees meer »

Groot deel van Britse stad Plymouth ontruimd nadat onontplofte bom uit Tweede Wereldoorlog ontdekt werd

Zowat 3.250 Britten hebben hun woning in Plymouth tijdelijk moeten verlaten nadat er eerder deze week een niet-ontplofte bom uit de Tweede Wereldoorlog werd ontdekt. Die werd naar zee gebracht, waardoor alle gebouwen langs het traject ontruimd moesten worden. Het Britse ministerie van Defensie sprak op X van “een van de grootste evacuaties sinds WOII”.

Lees meer »

‘Chantal’-acteur Adrian Sack werkt in de luchthaven: “Vijf jaar geleden was ik de onzekerheid beu”

Plottwist van jewelste in ‘Chantal’ afgelopen zondag toen de bedeesde inspecteur Eddy in koelen bloede werd neergeschoten. Ook Adrian Sack (44), de acteur die gestalte geeft aan het personage, moest slikken toen hij het nieuws over z’n exit vernam. In dit interview staat hij stil bij z’n verrassend carrièrepad en vertelt hij hoe hij als Antwerpenaar het West-Vlaamse dialect onder

Lees meer »

Oorlogsjournalist Robin Ramaekers trekt na 2 jaar oorlog naar Oekraïense Charkiv: “Mensen zien niet hoe situatie nog kan keren”

Het is deze week twee jaar geleden dat Rusland Oekraïne binnenviel. Oorlogsjournalist Robin Ramaekers is in Charkiv een maakt de balans op. “Een jaar geleden was dit ook al een zwaar getroffen stad, net zoals vandaag”, merkt hij op. “Maar toen had Oekraïne het militaire initiatief en dat is nu helemaal veranderd. Het is Rusland nu die het sterkst uit

Lees meer »

Vriendin van Niels werd slachtoffer van ongeval door gsm-gebruik: “Afleiding van 2 seconden betekende het einde van haar leven” 

In 2021 werd Niels De Vleeschouwer zijn vriendin aangereden door een vrachtwagenchauffeur. Wat bleek? De chauffeur werd afgeleid door zijn telefoon. "In een vingerknip verandert je leven, allemaal door die 2 seconden afleiding." Hij bleef niet bij de pakken zitten en zet zich nu in om jongeren bewust te maken van de gevaren van een smartphone in het verkeer.

Lees meer »

“Mijn wieg stond gewoon in de brandweerkazerne”: bij de familie Vanhee uit Middelkerke draait alles om vonken en vuur

De Vanheetjes ademen brandweer. ‘Pompier’ zijn is een echte familieaangelegenheid. Zowel vader Mario Vanhee (55) als zijn zonen Warre (18) en Seppe (22) zijn brandweermannen bij het vrijwillige brandweerkorps van Middelkerke. “Telkens Seppe op reis is, mist hij een grote brand”, lacht Mario. “En Warre is nog aan het wachten op zijn eerste grote interventie.”
The post “Mijn wieg stond

Lees meer »

Reismarkt in de Brugse stadshallen: “Reizigers informeren reizigers”

Op zondag 25 februari van 10 tot 18 uur veranderen de Stadshallen in Brugge in een paradijs voor de alternatieve reiziger. Voor de 36e keer organiseert Wegwijzer deze Reismarkt, waar ervaren reizigers reizigers informeren.
The post Reismarkt in de Brugse stadshallen: “Reizigers informeren reizigers” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Al bijna 150.000 euro ingezameld om schadevergoeding te betalen: crowdfunding van Acid is groot succes

Youtuber Acid, ofwel Nathan Vandergunst, heeft na zijn veroordeling een crowdfundingcampagne opgestart waarmee hij de schadevergoeding wil financieren die hij moet betalen aan de ouders van een Reuzegommer. Het bedrag op de site – die overigens even plat lag omdat er zoveel naar gesurft werd – stijgt enorm snel. Na twintig minuten werd er al meer dan 6.000 euro ingezameld,

Lees meer »