Krantenkoppen

LIVE OHL-ANTWERP (VTM 2). Mathieu Maertens tekent de 2-3 aan!!!

Hij speelt niet. Met de eventuele transfer naar Atlético Madrid in het achterhoofd, heeft Antwerp Arthur Vermeeren niet opgenomen in de wedstrijdselectie. Vermeeren maakt de verplaatsing wel mee en stapte met z’n ploegmaats op de bus naar Leuven voor de kwartfinale van de Croky Cup tegen OHL. Kunnen zij zich zonder hem plaatsen voor de halve finale? Volg het live op deze pagina of kijk op VTM2 en VTM GO!

Meer krantenkoppen in België

“Het verlies van Avdiivka is nog maar het begin”: twee experts buigen zich na twee jaar oorlog over de kaart van Oekraïne

Zaterdag 24 februari breekt in Oekraïne al het derde oorlogsjaar aan. Ondanks enorme verliezen heeft Rusland het initiatief stevig in handen en droomt Oekraïne niet meer van de grote bevrijding. Wij brachten onze oorlogsreporter Arnaud De Decker en militair historicus Tom Simoens samen voor een vooruitblik. “In Kiev hangt een groot onheil in de lucht.”

Lees meer »

Wetenschappers willen ecologische doelstellingen grondiger screenen vanuit de ruimte: “Biodiversiteit meten zoals we het weer meten”

Wereldwijd stellen wetenschappers een nieuw systeem voor om de complexe ecologische evolutie van de aarde de observeren. Door satellietgegevens en -beelden te combineren met gegevens die op het aardoppervlak verzameld worden, zouden wetenschappers een beter beeld kunnen creëren van de veranderende ecologie op aarde. Daarmee hopen ze de doelstellingen van de VN conferentie over biodiversiteit van 2022 (COP 15) beter

Lees meer »

Amber Croene wint Junior Journalistwedstrijd

Het Davidsfonds Moorslede organiseerde onlangs in het jeugdcentrum de 4-Link haar Toast Literair. Geert Van Tomme en Beatrice Wyffels kwamen langs om te vertellen over hun avontuurlijke fietsreis van Moorslede naar Zuid-Afrika.
The post Amber Croene wint Junior Journalistwedstrijd appeared first on KW.be.

Lees meer »

Van zedenfeiten verdachte leerkracht werd ooit uit Chiro gezet: “Na een voorval op kamp trokken we aan de alarmbel”

Het nieuws van de aanhouding van een 26-jarige leerkracht van het LAB Sint-Amands, die verdacht wordt van zedenfeiten, is als een bom ingeslagen. Leraar Y.S. bleek een populaire leerkracht te zijn, maar het viel heel wat leerlingen op dat hij vooral meisjes naar voren schoof in de klas. Hij werd ooit ook uit de Chiro gezet wegens te nauwe contacten

Lees meer »

Rusland zegt vooruitgang te boeken rond Avdiivka en Donetsk

Russische troepen hebben volgens het ministerie van Defensie vooruitgang geboekt rond Avdiivka en Donetsk. Ook zouden zeven Oekraïense tegenaanvallen zijn afgeslagen. Intussen zegt de Oekraïense militaire top dat wordt gekeken hoe de verdediging aan het front kan worden versterkt.

Lees meer »

“25ste keer ‘koekenbak’”: woning van Romy mogelijk onbewoonbaar nadat zoveelste bestuurder crasht tegen gevel

Opnieuw heeft een voertuig de woning geramd van Romy Van Oostende (62) in een bocht op de Kortenbergsesteenweg in Steenokkerzeel. “De 25ste keer op 22 jaar dat ik hier woon schat ik”, klinkt het gelaten. Het pand liep ernstige schade op. “Het is zelfs afwachten of ik hier met mijn zoon ga kunnen blijven wonen.” De inzittenden gingen er na

Lees meer »

Rechter velt vonnis in zaak tegen YouTuber Acid, moet hij 200.000 euro betalen?

De Brugse correctionele rechtbank doet donderdag om 9 uur uitspraak in de zaak tegen YouTuber Acid. Na een rechtstreekse dagvaarding door een voormalig lid van studentenclub Reuzegom moest de 24-jarige Nathan Vandergunst uit Blankenberge zich onder andere voor laster en belaging verantwoorden. Het openbaar ministerie vorderde een principiële bestraffing.
The post Rechter velt vonnis in zaak tegen YouTuber Acid, moet

Lees meer »