Krantenkoppen

LIVE. Staande ovatie voor Hugo Sigal: “Colleke, deze is niet voor mij alleen” en Jente Pironet van Portland in tranen

De crème de la crème van de Belgische muziekwereld tekent vanavond present in het Sportpaleis. Daar worden de MIA’s uitgereikt – al voor de zestiende keer. Kroont Pommelien Thijs zich opnieuw tot grote winnares van de avond? Met welke optredens worden de toeschouwers verbluft? Je volgt het allemaal hier.

Meer krantenkoppen in België

Lobbyisten van Amazon mogen het Europees Parlement niet meer binnen

Lobbyisten die voor het Amerikaanse technologiebedrijf Amazon werken, verliezen hun vrije toegang tot het Europees Parlement. De parlementsleden zijn het beu dat de lobbyisten de deur van het halfrond platlopen, terwijl het bedrijf geen verantwoording wil afleggen voor de werkomstandigheden van zijn werknemers.

Lees meer »

Ronaldo heeft wel heel opmerkelijke uitleg voor obsceen gebaar dat hem wellicht duur komt te staan

Cristiano Ronaldo (39) heeft een vreemde uitleg gegeven aan zijn obsceen gebaar dat hem de voorbije dagen heel wat kritiek opleverde. “Deze viering straalt kracht en vreugde uit. Het is iets normaal in Europa”, vertelde hij ietwat verrassend tegen de disciplinaire commissie. Mogelijk krijgt de Portugees een schorsing van twee speeldagen, de uitspraak volgt allicht later vandaag.

Lees meer »

“Ik hoopte dat ze zou vragen of ik een potje koffie wilde”: Roger Vanhee en Jenny Colpaert uit Middelkerke zijn 70 jaar getrouwd

Roger Vanhee (92) en Jenny Colpaert (90) vierden op 27 februari hun platina huwelijksverjaardag. Ze leerden elkaar kennen in 1953, toen Roger op zijn ronde als postbode aan een kinderhome passeerde. Daar werkte Jenny. “Dat is in mijn ogen geschoten, zeker?”, lacht Roger.
The post “Ik hoopte dat ze zou vragen of ik een potje koffie wilde”: Roger Vanhee en

Lees meer »

Nieuwe lokalen voor rijschool

De Rijschool VTI Ieper neemt vanaf vrijdag 23 februari nieuwe lokalen in gebruik om zo hun groeiende werking optimaal te kunnen verzekeren. De secundaire school op dezelfde site heeft hiervoor ruimte afgestaan waardoor ze nu over extra kantoor-, eet- en opbergruimte beschikken.
The post Nieuwe lokalen voor rijschool appeared first on KW.be.

Lees meer »

Assisen Scalpelmoord – Buren wisten dat Oudaha het slachtoffer lastigviel

Op het assisenproces tegen Ridoan Oudaha (43) hebben enkele buren van het slachtoffer hun getuigenis afgelegd. Meerdere getuigen wisten dat Jill Himpe (36) lastiggevallen werd door de beschuldigde. Het slachtoffer en haar moeder hadden gevraagd om altijd de politie te verwittigen als ze iets verdachts opmerkten.
The post Assisen Scalpelmoord – Buren wisten dat Oudaha het slachtoffer lastigviel appeared first

Lees meer »

Werner en Yvette vieren diamanten jubileum

In de kapel van woonzorgcentrum Rustenhove werd de diamanten huwelijksverjaardag van Werner Leenknegt en Yvette Commeyne gevierd.
The post Werner en Yvette vieren diamanten jubileum appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Met Vanaken speelt Anderlecht los kampioen”: onze analisten kiezen hun ‘Mixed XI’ van Club en RSCA, maak ook zelf de oefening!

Simon Mignolet of toch Kasper Schmeichel tussen de palen? Een vooral Brugs of Brussels middenveld? En Dolberg of Jutglà als spits? In aanloop naar de kraker tussen Club Brugge en Anderlecht van zondag stelden onze voetbalanalisten hun ‘Mixed XI’ van beschikbare spelers samen. De geschorste Igor Thiago was dus bijvoorbeeld geen optie. Ontdek hieronder hun keuzes en laat via onderstaande

Lees meer »

Twee jaar cel voor heroïneverslaafde man die na tien winkeldiefstallen met totale buit van 19.000 euro betrapt werd

Een 41-jarige man uit Verviers is veroordeeld tot twee jaar cel voor een hele reeks diefstallen. De man stal onder meer cosmetica, maar vooral schakelaars in een elektrogroothandel. “De buit bedroeg maar liefst 18.848 euro.”
The post Twee jaar cel voor heroïneverslaafde man die na tien winkeldiefstallen met totale buit van 19.000 euro betrapt werd appeared first on KW.be.

Lees meer »

Drone filmt hoe 65 meter lange wiek van windturbine door steden en dorpen wordt vervoerd

In een winderige uithoek van Schotland wordt een windmolenpark uit 2016 grondig gemoderniseerd om efficiënter groene energie op te wekken. Er worden zeven nieuwe windturbines gebouwd, die grotere wieken hebben dan de oorspronkelijke windmolens. Maar daarvoor moeten de onderdelen van de turbines ter plaatse geraken. Een drone filmde hoe een van die 65 meter lange bladen naar Hawick werd gebracht.

Lees meer »

Vrachtwagen van Nederlandse ministerie van Defensie deels leeggeroofd

Een vrachtwagen van het Nederlandse ministerie van Defensie is vorige week deels leeggeroofd. Het voertuig met militaire uniformen en uitrusting was onderweg van Nederland naar Groot-Brittannië. Dat meldt het ministerie van Defensie op X. Het ging om spullen bedoeld voor de ondersteuning en training van Oekraïense militairen in Groot-Brittannië.

Lees meer »

IN BEELD – Open repetitie van ‘Hairspray’ met ook West-Vlamingen bij Deep Bridge in Wilrijk

Vanaf 14 maart 2024 (première 17 maart) tot 14 april presenteert Deep Bridge in Stadsschouwburg Antwerpen, Capitole Gent en Trixxo Theater Hasselt de eerste, professionele Vlaamse versie van de Broadwaymusical ‘Hairspray’.
The post IN BEELD – Open repetitie van ‘Hairspray’ met ook West-Vlamingen bij Deep Bridge in Wilrijk appeared first on KW.be.

Lees meer »