Krantenkoppen

Man (55) wordt onwel en sterft na knal tegen gevel in Lichtervelde: “Zetel met zoontje schoof meters ver”

Een 55-jarige Poolse man werd woensdagochtend onwel langs de Spoorweglaan in Lichtervelde. Hij knalde met zijn wagen tegen de woning van Janaika Sabbe en Wessim Tlili. Op dat ogenblik zat hun zoontje naar televisie te kijken. De zetel schoof door de klap weg, maar uiteindelijk kwam het kindje met de schrik vrij. De Poolse man werd nog gereanimeerd, maar overleed even later in het ziekenhuis.

Het voorval deed zich woensdagochtend omstreeks 7 uur langs de Sportlaan, een kaarsrechte weg in Lichtervelde. Een Poolse man stapte er in zijn Volvo die op de parkeerplaatsen aan de voetbalvelden geparkeerd stond. De man was nog maar net vertrokken of het liep helemaal verkeerd.

De man werd vermoedelijk getroffen door een beroerte en week van de baan af. Het voertuig knalde tegen de voorgevel van de woning van Janaika Sabbe en haar partner Wessim Tlili. “Ik was op dat ogenblik boven. Het zoontje van Janaika zat beneden nog maar net in de zetel naar televisie te kijken. Door de klap schoof de zetel weg. Ik spurtte onmiddellijk naar beneden, maar gelukkig geraakte het kindje niet gewond”, aldus Wessim.

Man gereanimeerd, maar toch overleden

Na de klap met de woning schoof de Volvo van de 55-jarige man terug de straat op. Daar kwam hij tot stilstand. Buurtbewoners snelden onmiddellijk toe om te kijken of ze iets voor hem konden betekenen. De hulpdiensten, waaronder een MUG-team, kwamen kort daarna ter plaatse. De man werd ter plaatse gereanimeerd en in erg kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis. Daar overleed hij woensdagochtend.

Schade aan woning is groot

De brandweer werd opgeroepen om de woning van het koppel te stutten. Zij woonden er nog maar twee maanden. “Het is erg wat er met die man is gebeurd. De schade aan de woning is aanzienlijk. “Er lagen eerst overal brokstukken. Het raam is beschadigd, maar ook de muur vooraan kreeg een serieuze klap”, aldus Wessim.

Bij het ongeval werd ook een steunmuur geraakt, waardoor het momenteel niet veilig is om in de woning te verblijven. Inmiddels zocht de gemeente al naar een oplossing voor het gezin. Zij kunnen tijdelijk terecht in een noodwoning in Lichtervelde. Door het voorval bleef de Sportlaan enkele uren onderbroken voor het verkeer.

The post Man (55) wordt onwel en sterft na knal tegen gevel in Lichtervelde: “Zetel met zoontje schoof meters ver” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Drone filmt hoe 65 meter lange wiek van windturbine door steden en dorpen wordt vervoerd

In een winderige uithoek van Schotland wordt een windmolenpark uit 2016 grondig gemoderniseerd om efficiënter groene energie op te wekken. Er worden zeven nieuwe windturbines gebouwd, die grotere wieken hebben dan de oorspronkelijke windmolens. Maar daarvoor moeten de onderdelen van de turbines ter plaatse geraken. Een drone filmde hoe een van die 65 meter lange bladen naar Hawick werd gebracht.

Lees meer »

Deze gemeentenaam zal vanaf 2025 wellicht niet meer de langste van Vlaanderen zijn: “Zelfs de Fransen hebben voor onze naam gelobbyd”

Door de aankomende fusieronde is het West-Vlaamse Langemark-Poelkapelle haar gedeelde titel van langste Vlaamse gemeentenaam kwijt. Voorlopig toch, want mogelijk komt er nog een naamswijziging voor de nieuwe nummer één. Wél zeker is dat Langemark-Poelkapelle haar naam na een halve eeuw blijft behouden. Het belang daarvan heeft te maken met de woelige ontstaansgeschiedenis.

Lees meer »

OPROEP. Viert u uw (huwelijks)verjaardag op 29 februari?

Wie uitkijkt naar de maand maart, moet dit jaar een dag langer geduld hebben. 2024 is een schrikkeljaar, en dus telt februari 29 dagen. Voor een artikel is HLN op zoek naar mensen die verjaren op schrikkeldag 29 februari, of die dan hun huwelijksverjaardag vieren.

Lees meer »

Amfetamine in bloed Qatargate-speurder: “Zo brengen drieste inlichtingendiensten personen in diskrediet”

Een hoofdinspecteur van de Brusselse federale politie – die het corruptieschandaal Qatargate onderzocht – zou zijn vergiftigd met amfetamine. Wat doet zo’n intoxicatie met een mens? Is vergiftiging met amfetamine een gekende tactiek? En welke geheime dienst zou zich hieraan schuldig hebben gemaakt? Toxicoloog Jan Tytgat en spionage-expert Kenneth Lasoen geven antwoorden. “Dit zijn toestanden die we eerder aan de

Lees meer »

Het Messi-getreiter wordt ‘m opnieuw teveel: Cristiano Ronaldo reageert met obsceen gebaar dat wellicht niet onbestraft blijft

Het potje van Cristiano Ronaldo (39) kookte nog maar eens over. De Portugese superster belande gisterenavond andermaal in een storm van kritiek nadat hij obscene gebaren leek te maken na de 2-3 overwinning op het veld van Al-Shabab, de ploeg van Rode Duivel Yannick Carrasco. Volgens de media in Saudi-Arabië zullen de uitlatingen van CR7 niet zonder gevolgen blijven.

Lees meer »

LIVEBLOG STVV-WESTERLO. Het vuur brandt op Stayen: Ito zorgt voor 1-0-voorsprong bij de rust

Twee ploegen die graag voetballen: het ideale recept voor een mooie wedstrijd. STVV viert vandaag bovendien zijn honderdjarig bestaan, dus het is feest in en rond Stayen. De Kanaries kunnen vrijuit voetballen en dromen stiekem nog van de top zes. Westerlo zou een driepunter best nog wel kunnen gebruiken om de play-downs definitief te vermijden. Volg het op de voet

Lees meer »

Bezoek Congolese president aan ons land: Tshisekedi vraagt premier De Croo om sancties voor Rwanda

De Congolese president Félix Tshisekedi heeft tijdens zijn bezoek aan ons land een ontmoeting gehad met premier Alexander De Croo. Tshisekedi wil dat België de Europese sancties tegen buurland Rwanda invoert omwille van het aanhoudend conflict in Oost-Congo. De Croo is bereid om die optie in EU-verband te bekijken, maar verwacht ook van Congo dat het geen rebellen steunt in

Lees meer »

Babette (10) droomt van beachfestival met reuzegrote popcornmachine, stad laat droom in vervulling gaan: “Graag met Camille of Metejoor”

Babette Landrieux (10) mag zich binnenkort opmaken als de ster van de dag tijdens een heus beachfestival. Ze werd immers door de Oostendse Kindergemeenteraad verkozen als winnaar van de wedstrijd ‘Dromen van Oostende’. De stad zal nu alles uit de kast halen om haar droom in vervulling te laten gaan. “Ik heb de nacht na het nieuws niet kunnen slapen”,

Lees meer »