Krantenkoppen

Man bengelt 35 meter hoog aan Herdersbrug in Dudzele

Dinsdag bengelde een man 35 meter hoog aan de Herdersbrug in Dudzele. Het bleek om een stunt te gaan: het ging om opnames voor een televisieprogramma.

Passanten in Dudzele schrokken zich een bult toen ze een man zagen bengelen aan de openstaande Herdersbrug in Dudzele, maar de Brugse brandweer was ter plaatse. “We hebben alles in goede banen geleid, ons klimteam hielp bij de opnames voor een televisieprogramma”, vertelt Jeroen Bonte van de brandweer.

Beveiligd

De man die de stunt uitvoerde voor het televisieprogramma werd goed beveiligd: de brandweer stak hem in een harnas, dat op twee punten vastgehecht werd aan de balustrade van de brug, vooraleer ze opgetrokken werd.

De brandweer assisteerde. © JB

De opnames gebeurden na de ochtendspits, zodat de verkeershinder beperkt bleef. De naam van het televisieprogramma geven we niet vrij, om het plezier en de verrassing voor de tv-kijkers niet te vergallen.

The post Man bengelt 35 meter hoog aan Herdersbrug in Dudzele is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Vijf generaties op een rij: van Henriette tot Mynthe

Mynthe Hooreweghe, het dochtertje van Tahira Vannevel en Mike Hooreweghe uit Maldegem, zorgde op 20 september voor een uniek vijfgeslacht. Op de foto herkennen we de vijf dames met marein Henriette De Cock (88, Brugge), mamie Carine Tanghe (66, Brugge), moeke Stefanie Rosseel (46, Maldegem), mama Tahira Vannevel (22, Maldegem) en Mynthe Hooreweghe (°20 september
The post Vijf generaties op

Lees meer »

Controleurs De Lijn pakken minderjarig meisje hardhandig aan: “Ze was bijzonder agressief en verwondde zelfs één van hen”

Een controle op zwartrijden op een bus van De Lijn in Sint-Niklaas is woensdagnamiddag uit de hand gelopen. Op beelden van het incident is te zien hoe een meisje hardhandig aangepakt wordt door twee controleurs. “Ze was bijzonder agressief en verwondde zelfs één van onze controleurs”, zegt de persverantwoordelijke van De Lijn.

Lees meer »

Twee op de drie Syriëstrijders op vrije voeten

Van de teruggekeerde Syriëstrijders en leden van terroristische moslimgroeperingen zijn er momenteel twee op de drie op vrije voeten. Dat schrijft Het Laatste Nieuws vrijdag op basis van cijfers die minister van Justitie Paul Van Tigchelt (Open VLD) heeft vrijgegeven na een vraag van Kamerlid Barbara Pas (Vlaams Belang).

Lees meer »

Slachtoffer opgepakte leerkracht Y.S. getuigt hoe klacht jaren geleden niets opbracht: “Hoe mocht zo iemand in onderwijs stappen?”

De 26-jarige leerkracht Y.S. werd afgelopen maandag officieel in verdenking gesteld van zedenfeiten met minderjarigen uit de LAB-school in Sint-Amands. Zes jaar eerder werd hij door vergelijkbare beschuldigingen uit een Chiro-afdeling gezet nadat een 15-jarig meisje klacht had ingediend bij de politie. Zij wil anoniem haar ervaringen met Y.S. delen. “Zo wil ik wat met mij gebeurd is een plaats

Lees meer »

Moeder van Sanda Dia schrijft open brief na commotie rond veroordeling Acid: “Sanda’s ziel moet kunnen rusten”

Annemie De Vel, de moeder van Sanda Dia, heeft via haar advocaat een open brief verspreid na de heisa rond de veroordeling van Nathan Vandergunst, alias Acid. Die veroordeling – en vooral het feit dat Acid ‘zwaarder’ gestraft zou zijn dan de Reuzegommers die betrokken waren bij de dood van Sanda Dia – doet de discussie over ‘klassenjustitie’ oplaaien. Maar

Lees meer »

“Hun Range Rover stond gewoon bij de buurman”: de vijf redenen waarom VTM 2 ‘Astrid en Natalia: back to reality’ van de zender haalt

De eerste aflevering en meteen ook de laatste. De stortvloed van kritiek op het VTM 2-programma en het onaanvaardbare gedrag van Natalia tijdens de opnames, gaven de tv-bazen geen andere uitweg dan het format van antenne te halen in plaats van nog een maand te moeten lijden. “De sereniteit rond het thema en alle betrokkenen moet nu terugkeren”, omschrijven ze

Lees meer »

Jan Van den Bosch speelt al 10 jaar Zjef in ‘Familie’: “Ik besef dat kijkers zich soms ergeren aan zijn kinderachtigheid”

Acteur Jan Van den Bosch (39) geeft al meer dan 10 jaar gestalte aan flapuit Zjef De Mulder in ‘Familie’. “De tijd vliegt ontzettend snel voorbij”, zegt hij fier. “Ik weet dat mensen zich wel eens durven storen aan mijn personage, maar elke reeks heeft iemand nodig die de boel op stelten zet. Laat ze dus maar doen.” Aan goesting

Lees meer »

Oproep | Kreeg uw kindje een knip in de tongriem?

Sommige baby’s hebben een te korte tongriem, wat borstvoeding of leren spreken kan bemoeilijken. Kreeg uw kind hiermee te maken? Wie stelde het probleem vast, en werd het opgelost? Hoeveel kostte de ingreep? We horen uw getuigenis graag voor vermelding in een artikel. Antwoorden kan naar [email protected] of via onderstaand formulier.

Lees meer »

Trump moet van rechter in totaal 454 miljoen dollar betalen in fraudezaak

De Amerikaanse oud-president Donald Trump moet van de rechter in New York in totaal 454 miljoen dollar (419 miljoen euro) betalen in het fraudeproces tegen hem. Bovenop de boete van bijna 355 miljoen dollar die de rechter hem vorige week oplegde, komt nog eens 99 miljoen dollar aan rente. Dat staat in een officiële bekendmaking die de rechtbank vrijdag heeft gepubliceerd.

Lees meer »

Damiaaninstituut in Aarschot wil “Wall of Fame” met verhalen van oud-leerlingen: “Elk verhaal, van aso tot bso, is even belangrijk”

Onder het motto "Iedere leerling zijn succesverhaal", zoekt het Damiaaninstituut in Aarschot getuigenissen van oud-leerlingen over hun latere loopbaan. De school wil alle verhalen onthullen op een grote "Wall of Fame" en hoopt daarmee ook de huidige en latere leerlingen te motiveren. "Elk verhaal, ongeacht de richting die de leerling volgde, is even belangrijk", beklemtoont directeur Elke Peeters.

Lees meer »

Cafébazin Romina (32) speelt weekopbrengsten kwijt na inbraak: “Dief wist wanneer hij moest komen. Ken ik hem?”

Romina Cheroutre (32), de uitbaatster van het bekende café ’t Paviljoen in Merkem, werd dinsdagnacht het slachtoffer van een inbraak. Daarbij werd de kassa volledig geplunderd, en werden twee weekopbrengsten gestolen. “De dief wist perfect wanneer hij moest toeslaan, en deed er nogal wat moeite voor. Ik vrees dat ik die dief moet kennen”, zucht Romina.
The post Cafébazin Romina

Lees meer »

VACBL-veldloop vindt voor vijftigste keer plaats: “We hopen op 450 lopers”

Op zondag 25 februari organiseert de Vrije Atletiekclub Beveren-Leie (VACBL) zijn traditionele veldloop, tevens de tweede manche in het negendelige Vayamundo-veldloopcriterium voor vrije sporters en niet-aangeslotenen. “We hebben enkele nieuwigheden voorzien”, aldus voorzitter Sammy Declerck.
The post VACBL-veldloop vindt voor vijftigste keer plaats: “We hopen op 450 lopers” appeared first on KW.be.

Lees meer »