Krantenkoppen

Man probeert gestolen speedpedelec van 9.000 euro te verkopen voor 50 euro

De Antwerpse politie heeft dinsdag een gekende fietsendief gevat die opnieuw had toegeslagen in de Stuivenbergwijk. De man werd betrapt toen hij een gestolen speedpedelec ter waarde van maar liefst 9.000 euro trachtte te verkopen voor 50 euro.

Meer krantenkoppen in België

KIJK. Rachel beweert dat befaamde Stanley Cup haar leven redde

Rachel beweert online dat de befaamde Stanley Cup haar leven heeft gered tijdens een schietpartij die voor haar deur plaatsvond. Enkele schoten zouden haar muren doorzeefd hebben en schade hebben aangericht in de woning. Maar de Stanley Cup kon een kogel afketsen, enkel een klein schrammetje was zichtbaar. De befaamde thermos is dus blijkbaar ook kogelafwerend.

Lees meer »

Zorg

Soms zijn er vragen die vleugels krijgen. De woorden en het vraagteken erachter lijken op te stijgen uit een gesprek en gaan ergens boven twee gesprekspartners zweven. Alles wat ervoor of erna gezegd wordt is plots van ondergeschikt belang. Dat weten de achterblijvers, die enkel nog omhoog naar de vraag kunnen staren, vaak zelf. Het blijft doorgaans lang stil na

Lees meer »

Nederlandse Spoorwegen lijden verlies en overwegen treinkaartjes flink duurder te maken

De Nederlandse Spoorwegen (NS) hebben vorig jaar opnieuw verlies geleden. Het onderliggende operationele resultaat kwam uit op 191 miljoen euro, wat wel minder was dan de 421 miljoen euro aan verlies in 2022. Desondanks is dat resultaat “nog steeds fors onvoldoende om van een financieel gezonde bedrijfsvoering te kunnen spreken”, meldt het spoorbedrijf dinsdag bij de presentatie van de jaarcijfers.

Lees meer »

DE INSIDER. Leerlingen in de basisschool krijgen vooral les van juffen, amper van meesters: welk effect heeft dat op ons onderwijs?

Een school kiezen: elke ouder weet hoe moeilijk dat kan zijn. Daarom pakt het Nieuwsblad opnieuw uit met De Onderwijzer, de ultieme scholengids. Deze keer is ook elke kleuter- en lagere school daarin opgenomen. En wat opvalt: jonge kinderen in Vlaanderen krijgen vooral les van juffen. Heeft dat eigenlijk een invloed op hun prestaties of motivatie? Onderwijsjournalist Jens Vancaeneghem legt

Lees meer »

Popkoor Cantiamo pakt uit met fuif Dancing Queens: “Hopelijk zal oudere generatie ook een dansje willen wagen”

Wie houdt van een ‘golden oldie’ en nog eens uit de bol wil gaan op muziek uit de jaren ‘70, ‘80 en ‘90 kan dat op zaterdag 2 maart tijdens de dansfuif Dancing Queens in het JOC in Dentergem. Popkoor Cantiamo staat in voor de organisatie.
The post Popkoor Cantiamo pakt uit met fuif Dancing Queens: “Hopelijk zal oudere generatie

Lees meer »