Krantenkoppen

Meisje (11) dat dreigde met schietpartij definitief van school gestuurd: “Ze heeft snel hulp nodig”

Campusschool Curieuzeneuzen uit Balen heeft een definitieve beslissing genomen over de preventieve schorsing van het 11-jarig meisje dat vorige week voor de sluiting van de school zorgde na anonieme dreigingen op Tiktok. Dinsdagmiddag besliste de klassenraad over het verdere verloop. “Deze gebeurtenis is een schreeuw om hulp van de betrokken leerling”, zegt directeur Leen Van Vaerenbergh.

Meer krantenkoppen in België

Marie-Joseplein in Oostende bezet voor meer sociale woningen

Donderdagmorgen hebben leden en sympathisanten van Saamo (het vroegere Samenlevingsopbouw) actie gevoerd in Oostende. Ze bezetten er symbolisch het Marie Joseplein dat ze omdoopten in ‘Halte Wachtlijstlaan’.
The post Marie-Joseplein in Oostende bezet voor meer sociale woningen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Oekraïners in Brugge gedenken twee jaar oorlog

Op de Burg in Brugge vond zaterdagnamiddag een manifestatie plaats om de trieste tweede verjaardag van de oorlog in Oekraïne te herdenken. Met muziek en gedichten werden de slachtoffers herdacht en er werd geld ingezameld om over te maken aan de noodlijdende Oekraïense bevolking.
The post Oekraïners in Brugge gedenken twee jaar oorlog appeared first on KW.be.

Lees meer »

Dakloze Rudi (59) raakt zijn laatste centen kwijt tijdens een overval :“Alles was weg, mijn zakken waren leeg”

Een duw tegen zijn schouder, een slag op zijn hoofd. En dan zakte de dakloze Rudi (59) bewusteloos neer op straat. Toen hij opnieuw wakker werd, besefte hij dat zijn laatste centen waren gestolen: “Alles was weg. Mijn zakken waren leeg.” De politie van Gent tilt zwaar aan de overval van oktober vorig jaar en verspreidt bewakingsbeelden en een robotfoto

Lees meer »

‘400 Jaar Landshuis’ symboliseert de rijke én bewogen geschiedenis van Veurne met een waaier aan activiteiten en projecten

Zo’n 400 jaar geleden werd het Landshuis op de Grote Markt van Veurne gebouwd, een iconisch gebouw met een bewogen historiek, dat echter de Veurnse geschiedenis symboliseert. Daarom staat het lokaal bestuur stil bij ‘400 jaar Landshuis’, en is het de bedoeling dat de Veurnaars tijdens dit themajaar hun eigen roots weer ontdekken.
The post ‘400 Jaar Landshuis’ symboliseert de

Lees meer »

Striptease doet temperatuur stijgen in ‘Familie’: “Wij moeten mee met onze tijd en gedurfder en stouter worden”

Vrijdag steeg de temperatuur in ‘Familie’ nog iets meer dan anders. Geen hitsige vrijscène deze keer, maar wel een striptease. Jelle, Mathias, Zjef en Brahim gingen samen uit de kleren. Een lastige verhaallijn in #MeToo-tijden? En zorgde die opname voor ongemakkelijke momenten op de set? Er lijkt in elk geval alsmaar meer bloot in ‘Familie’ op te duiken. “Ja, we

Lees meer »

Financieel directeur van Komen-Waasten gaat deze zomer met pensioen

In juli zal Regis Dumortier (63) voor een laatste keer de deuren van het gemeentehuis Komen-Waasten achter zich dichttrekken. Na een indrukwekkende loopbaan van meer dan 41 jaar zal de financieel directeur van Komen-Waasten genieten van zijn pensioen. Het gemeentebestuur is ondertussen gestart met de zoektocht naar zijn opvolger.
The post Financieel directeur van Komen-Waasten gaat deze zomer met pensioen

Lees meer »

Fotograaf Eric Compernolle is gepassioneerd door ons oorlogsverleden: “Mijn fototoestel is mijn tweede ik”

Wie in Zonnebeke het Memorial Museum Passchendaele 1917 (MMP1917) bezoekt, kan niet anders dan onder de indruk zijn van de mooie, grote foto’s van Tyne Cot Cemetery. Ze zijn van de hand van amateurfotograaf Eric Compernolle, die zich de laatste jaren heeft opgewerkt tot een gewaardeerd fotograaf van ons oorlogsverleden.
The post Fotograaf Eric Compernolle is gepassioneerd door ons oorlogsverleden:

Lees meer »

Verdachte opgepakt voor home invasion bij de Pfaffs

De politie heeft een verdachte (25) opgepakt voor de home invasion bij de Pfaffs in Brasschaat. Bij die home invasion raakte Carmen Pfaff (67) gewond. Drie mannen sloegen haar verschillende keren en sloten de vrouw van Jean-Marie op in het toilet.

Lees meer »