Krantenkoppen

MIVB-personeel opgeschrikt door twee gewelddadige incidenten in Laken: “Bedreiging met nepwagen en snijmes” 

Dinsdagochtend om zes uur trok een onbekende man in een bus in Laken aan de noodrem. Hij zwaaide vervolgens met een nepwapen in de lucht. Anderhalf uur later bedreigde een tweede persoon het veiligheidspersoneel van de MIVB in de metro in Laken met een snijmes. Dat meldt de MIVB aan BRUZZ. Beide personen zijn opgepakt.

Meer krantenkoppen in België

KIJK. Kanye West treedt samen op met dochter North in zwarte bedekkende kleding

Kanye West, of kortweg Ye, en Ty Dolla $ign hebben hun Europese ‘Vultures’-optredens afgesloten in Parijs. Eerder waren er ook al optredens in Milaan en Bologna. Voor de gelegenheid was ook dochter North West (10) van de partij in Parijs. Samen met papa Ye trakteerden ze de fans op hun nummer ‘Talking/Once again’. Kanye draagt opnieuw volledig zwarte kledij en

Lees meer »

ONZE OPINIE. “Na de maatschappij volgt nu eindelijk ook CD&V over euthanasie bij vergevorderde dementie”

“Na de maatschappij, volgt nu ook CD&V om te spreken over euthanasie bij mensen met verregaande dementie. Eindelijk”, schrijft politiek journalist Isolde Van den Eynde. “De politiek wil elke fase van het leven in wettelijke regels wil gieten, maar wil het dan niet hebben over het einde van dat leven. Veel essentiëler wordt het nochtans niet.”

Lees meer »

Vakbonden vrezen herstructurering bij busbouwer Van Hool in Koningshooikt

Er hangen donkere wolken boven de Lierse fabriek van busbouwer Van Hool: de vakbonden denken dat er een grote herstructurering op komst is. Dat schrijft De Tijd. Een derde van het personeel is tijdelijk werkloos en er zijn te weinig bestellingen. Het bedrijf heeft ook een grote betalingsachterstand. Onlangs liep Van Hool nog een grote bestelling van bussen door De

Lees meer »

Dirk (54) is al dagen vermist op de Azoren, politie zet speurhonden en drones in om hem te vinden: “Het ziet er niet goed uit”

De Portugese politie zoekt al vijf dagen naar een Belg die vermist is geraakt op de Azoren. Dirk Denis (54) verdween tijdens een wandeling rond een kratermeer in een oude vulkaan op São Miguel. Ondertussen vrezen de lokale autoriteiten het ergste. “Het ziet er niet goed uit”, aldus woordvoerder Helder Madeiros (Comando Regional dos Açores).

Lees meer »

Dochter regisseert moeder in ‘De Jossen’ van Die Ghesellen

Met vier opvoeringen van het toneelstuk ‘De Jossen’ van Tom Lanoye sluit toneelgroep Die Ghesellen het 52ste speeljaar af. “Een bizar en komisch drama doorheen de pieken en dalen van het samenhorigheidsgevoel”, omschrijft regisseur Fien Decavele, uit Harelbeke, het stuk.
The post Dochter regisseert moeder in ‘De Jossen’ van Die Ghesellen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bijna één op zeven leerlingen verlaat middelbare school zonder diploma

In het schooljaar 2021-2022 verliet 14,1 procent van de leerlingen het secundair onderwijs zonder voldoende kwalificaties. Dat blijkt uit de administratieve gegevens van het Vlaams ministerie van Onderwijs en Vorming. Het gaat om schoolverlaters zonder kwalificatie met een beroepsfinaliteit of met een finaliteit van doorstroom naar het hoger onderwijs.

Lees meer »

“Ik mik op het BK tijdrijden”: Gilles Borra (25) uit Keiem is en blijft nauw betrokken bij de wielersport

Gilles Borra heeft op zijn 25ste al meer dan de helft van zijn leven in de wielersport doorgebracht. Dit seizoen mikt de eliterenner zonder contract op het BK tijdrijden en blijft hij als zaakvoerder van acht bedrijven uitvoerig als sponsor in de wielersport aan de slag. “Ik ben op mijn vijftiende in de zakenwereld beland.”
The post “Ik mik op

Lees meer »

Roland Delannoy brengt ‘SUKR’ naar Moorsele

Roland Delannoy speelt een hoofdrol in het theaterstuk ‘SUKR’. Het brengt het verhaal van werkmigratie, een thema dat vele West-Vlamingen heel goed kennen, want velen gingen ook werken ‘over de skreve’.
The post Roland Delannoy brengt ‘SUKR’ naar Moorsele appeared first on KW.be.

Lees meer »

Assisen Scalpelmoord – Oudaha gebruikte eerder al geweld tegen het slachtoffer

Op het assisenproces tegen Ridoan Oudaha (43) zijn de getuigenverhoren over de persoonlijkheid van Jill Himpe (36) woensdagavond afgerond. Opnieuw benadrukten meerdere getuigen dat het slachtoffer bang was van haar agressieve ex-partner. Ook de problemen in hun hamburgerrestaurant kwamen aan bod.
The post Assisen Scalpelmoord – Oudaha gebruikte eerder al geweld tegen het slachtoffer appeared first on KW.be.

Lees meer »

Mountainbikeclub Beachbikers laat wandelen en lopen

Kust Trail Walk op zaterdag 2 maart, Kust Trail Run op zondag 3 maart! De Beachbikers, de Oostendse mountainbikeclub van Niek Lingier en Björn Rondelez, opent de activiteitenkalender 2024 met deze twee organisaties.
The post Mountainbikeclub Beachbikers laat wandelen en lopen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Buren klagen overlast Clarebout Potatoes aan tijdens infovergadering openbaar onderzoek: “Hallucinant dat daar ooit een fabriek gebouwd is”

Clarebout Potatoes hield voor de tweede keer een infovergadering over de vernieuwing van hun milieuvergunning, die onder meer een verhoging van de schoorsteen en waterlozing in de Leie vooropstelt. Enkele buurtbewoners maakten wel van de gelegenheid gebruik om het bedrijf het vuur aan de schenen te leggen over de geluids- en geuroverlast.
The post Buren klagen overlast Clarebout Potatoes aan

Lees meer »