Krantenkoppen

Moeilijkere ochtendspits verwacht op E314 richting Leuven en Brussel, ook vanuit Limburg

De ochtendspits op de E314 richting Leuven en Brussel dreigt vanaf donderdag 25 januari een stuk zwaarder te worden. Dat heeft alles te maken met de werkzaamheden die er uitgevoerd worden, waarschuwt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV).

Meer krantenkoppen in België

Belgische scheidsrechters krijgen crisismanager

Peter Willems, de voormalig ceo van Oud-Heverlee Leuven, is door de voetbalbond aangesteld als nieuwe directeur van het professioneel scheidsrechterscomité (PRD). Hij komt als crisismanager in de plaats van de buitenlanders Herbert Fandel en Bertrand Layec.

Lees meer »

Davina is de nieuwe Prinses Carnaval in Poperinge

De Orde van de Feestneuzen heeft zaterdagavond de nieuwe Prinses Carnaval van Poperinge gekroond in zaal Maeke Blyde. Davina Crombez (23) neemt het kroontje en de scepter over van Prinses Griet.
The post Davina is de nieuwe Prinses Carnaval in Poperinge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Dochters Sylvester Stallone doen boekje open over extreme opvoeding: “Hij liet ons op elkaar oefenen met pepperspray”

Actiefilmster Sylvester Stallone (77) blijkt heel ver te gaan om zijn drie dochters te beschermen. Dat begon al toen ze nog klein waren, zegt Sistine (25) deze week in een nieuwe aflevering van hun realityshow. “Hij stopte in het vierde leerjaar een klein mes in mijn rugtas”, vertelt ze. En dat was niet zijn meest opmerkelijke actie.

Lees meer »

Blankenbergs burgemeester Björn Prasse duwt Vlaamse Open VLD-lijst

De Blankenbergse burgemeester Björn Prasse gaat de Vlaamse lijst duwen waarmee Open VLD op 9 juni naar de kiezer trekt in onze provincie. “Vanop deze steunende plaats helemaal onderaan de lijst maak ik duidelijk dat Blankenberge mijn absolute prioriteit blijft”, benadrukt hij. De liberale schepen Kathy Kamoen krijgt de 12de plaats op de Kamerlijst.
The post Blankenbergs burgemeester Björn Prasse

Lees meer »

Brugge krijgt een aparte afscheidsplaats en begraaftuin voor sterrenkindjes

Op een perceel naast de Centrale Begraafplaats van Assebroek zal een afscheidsplaats en begraaftuin voor sterrenkindjes aangelegd worden. “Het huidige perkje op de begraafplaats voldoet niet aan de maatschappelijke wensen en normen. We willen ouders en familie van sterrenkindjes een aparte plaats geven waar ze kunnen rouwen,” zegt de Brugse schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem. “We willen hen

Lees meer »

Een paringsdans die vanavond begint: wie wordt de running mate van Donald Trump?

Donald Trump houdt straks een toespraak op de Conservative Political Action Conference (CPAC). Dat evenement gold lang als hoogmis van de Republikeinse partij, maar staat nu helemaal in het teken van Trump. Er wordt letterlijk gepeild naar wie er in november met hem op de lijst moet staan om vicepresident te worden. We kijken al eens wie er kans maakt.

Lees meer »

“Jullie input is belangrijk voor ons seniorenbeleidsplan”: Seniorengroep Oostduinkerke-Wulpen bestaat 65 jaar

In de Kokpit van het gemeentehuis van Koksijde zette het lokaal bestuur de Koninklijke Seniorengroep Oostduinkerke-Wulpen (S.O.W.) officieel in de bloemetjes. De vereniging mag dit jaar maar liefst 65 verjaardagskaarsjes uitblazen.
The post “Jullie input is belangrijk voor ons seniorenbeleidsplan”: Seniorengroep Oostduinkerke-Wulpen bestaat 65 jaar appeared first on KW.be.

Lees meer »

Europese vraag naar gas op laagste niveau in 10 jaar

Europa heeft sinds de Russische invasie van Oekraïne de vraag naar gas met 20 procent verlaagd. De vraag is daarmee afgenomen tot het laagste niveau in 10 jaar, meldt het Institute for Energy Economics and Financial Analysis (IEEFA). Vooral de lagere vraag in grote landen als Duitsland, Italië en Groot-Brittannië droeg bij aan de daling. De onderzoekers van het instituut

Lees meer »

Assisen scalpelmoord – Voorzitter voelt Oudaha opnieuw aan de tand

Op het assisenproces tegen Ridoan Oudaha (43) heeft voorzitter Bart Meganck de beschuldigde opnieuw kort verhoord. De Kortrijkzaan bleef erbij dat hij Jill Himpe (36) op 5 november 2019 in Aalbeke niet opzettelijk de keel oversneed. Anderzijds gaf Oudaha toe dat hij toch meer kracht uitoefende dan hij zelf dacht.
The post Assisen scalpelmoord – Voorzitter voelt Oudaha opnieuw aan

Lees meer »

Pommelien Thijs zet nieuwe campagne over afleiding in het verkeer kracht bij met aangrijpende videoclip

"Laat je toekomst niet stelen door je gsm, want het beste moet nog komen." Dat is de boodschap van een nieuwe sensibiliseringscampagne van VRT en Pommelien Thijs, in samenwerking met de Vlaamse overheid, over de gevaren van afleiding in het verkeer. De populaire zangeres en actrice zet met het campagnelied "Het beste moet nog komen" en een bijhorende aangrijpende videoclip

Lees meer »

Academie verlaat Noordstraat en neemt intrek in gebouwen op het Suikerplein in het Veurnse Suikerpark

Woensdag 21 februari sluiten leerkrachten en leerlingen van StAPwest (Stedelijke Academie voor Podiumkunsten Westhoek) definitief de deuren van hun vertrouwde locatie in de Noordstraat. Voor sommigen met een vleugje nostalgie, maar ook bijzonder enthousiast om hun intrek te nemen in hun gloednieuwe locatie in het Suikerpark.
The post Academie verlaat Noordstraat en neemt intrek in gebouwen op het Suikerplein in

Lees meer »

Ameel Candy World bouwt met 120 vrijwilligers ‘Grootste snoeptaart ter wereld’: “Het wordt enorm spannend”

De Roeselaarse groothandel Ameel Candy World viert zijn 25ste verjaardag met een uniek bouwwerk. Vandaag slaat het bedrijf de handen in elkaar met 120 vrijwilligers uit zes verenigingen om de grootste snoeptaart ter wereld te bouwen. Die moet het pronkstuk van de beurs op zondag worden. De snoeptaart heeft een diameter van 10 meter en is maar liefst 8,65 meter

Lees meer »