Krantenkoppen

MS-patiënte Anne (64) zoekt dringend persoonlijke assistente: “Voor wat taken en om eens met mij op stap te gaan”

De 64-jarige Anne Masyn, die door MS aan een rolstoel gekluisterd is, is op zoek naar een persoonlijke assistente voor één dag in de week. “Ik zoek iemand voor wat huiselijke en verzorgende taken en die met mij ook eens op stap wil gaan”, zegt Anne.

Kort na de geboorte van haar dochter Julie Minne, nu veertig jaar geleden, ervoer Anne Masyn de eerste tekenen van wat later de spierziekte Multiple Sclerose (MS) bleek te zijn. MS is een chronische en tot op heden onomkeerbare ziekte waarbij ontstekingen ontstaan in het centrale zenuwstelsel. De ziekte zorgt onder meer voor loopstoornissen, problemen met coördinatie, krachtverlies, spierkrampen en in een finale fase voor een zo goed als gehele immobiliteit.

Anne werkte als leerkracht lichamelijk onderwijs in Oudenburg maar moest die job vele jaren geleden stopzetten door haar ziekte. Ze woont met haar man John Minne (68), die tijdens zijn actieve loopbaan zijn eigen havenbedrijf runde, in een fraaie woning met ruime tuin in de Veldstraat in Sijsele. De woning is aangepast aan haar noden en John staat haar zo goed mogelijk bij, onder meer door dagelijks te koken.

Halve dagen

“Maar ik kan niet alle zorg alleen dragen. Daarom maken we gebruik van een Persoonlijk Assistentie Budget (PAB) van de overheid waardoor we vijf dagen per week iemand kunnen inhuren om bepaalde niet-verpleegkundige of medische zorg- en begeleidingstaken op te nemen”, legt John uit. “We hadden daarvoor drie personen, die afwisselend halve dagen komen, maar onlangs is die derde persoon weggevallen.”

“We zoeken nu dus nog iemand voor de vrijdag, van 8.30 tot 18.30 uur”, vult Anne, die door haar ziekte ook moeilijk praat, aan. “Het gaat om taken, zoals poetsen en opruimen, en ook niet medische verzorgende taken. Mij in de douche helpen, of in het zwembad hier in de tuin… Ook met mij eens op stap gaan hoort erbij. Ondanks mijn ziekte probeer ik nog zoveel mogelijk van het leven te genieten maar daar heb ik wel ondersteuning bij nodig.”

Wie interesse heeft kan contact opnemen met John Minne via 0475 23 93 17.

The post MS-patiënte Anne (64) zoekt dringend persoonlijke assistente: “Voor wat taken en om eens met mij op stap te gaan” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Murielle Kesteloot runt Hypnose & Meer: “Nog te veelmisverstanden”

Last vanangstklachten, depressieve gevoelens, lichamelijke klachten, slaapproblemen of stress? Misschien kan hypnotherapie je daarbij helpen. Murielle Kesteloot van Hypnose & Meer is alvast overtuigd van de werking. “Ons dagelijkse denken, voelen en handelen wordt immers in sterke mate gestuurd door ervaringen die opgeslagen zijn in ons onbewuste”, klinkt het overtuigd.
The post Murielle Kesteloot runt Hypnose & Meer: “Nog te

Lees meer »

TERUGLEZEN GAZA. VS gaan humanitaire hulp droppen via de lucht – Belgische regering zet steun aan UNRWA voort

Volgens Hamas zijn zeven gijzelaars die werden vastgehouden in de Gazastrook omgekomen bij Israëlische bombardementen op het Palestijns gebied. Verder kondigde onze premier Alexander De Croo (Open Vld) vandaag aan dat België doorgaat met de betaling van zijn bijdrage aan de financiering van UNRWA, de VN-organisatie voor Palestijnse vluchtelingen. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog.

Lees meer »

De U11 van Katjes Ieper

De U11 van Katjes Ieper nam het vorig weekend in eigen huis op tegen Evoco Komen. Zaterdag volgt voor de Ieperse meisjes een nieuwe thuismatch tegen Sijos Menen.
The post De U11 van Katjes Ieper appeared first on KW.be.

Lees meer »

Dienstencentrum De Parette bestaat 25 jaar

Het eerste lokaal dienstencentrum van Harelbeke opende 25 jaar geleden zijn deuren voor de senioren van Harelbeke en werd zo een centrale ontmoetingsplek. “We zijn trots op wat De Parette vandaag betekent voor de senioren uit de buurt”, zegt Lynn Callewaert, schepen van Welzijn en voorzitter van Zorgbedrijf Harelbeke.
The post Dienstencentrum De Parette bestaat 25 jaar appeared first on

Lees meer »

Brandweer Westhoek stelt nieuwe Mobiele Commando Unit voor

Even leek het alsof er een uitslaande brand woedde in het oude gemeentehuis van Merkem, maar het was een simulatie om het belang van de nieuwe Mobiele Commando Unit voor te stellen.
The post Brandweer Westhoek stelt nieuwe Mobiele Commando Unit voor appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Niet verwacht dat ik op déze manier zou terugkeren”: De Bruyne verbaast zichzelf na zoveelste masterclass

Wie we nog niet gehoord hadden na die masterclass in de FA Cup tegen Luton Town, samen opgezet met maatje Erling Haaland: Kevin De Bruyne (32) zélf. Vijf goals voor de eerste, vier assists voor de andere. De Bruyne stond slechts twaalf keer dit seizoen op een voetbalveld, maar zit ondertussen wel in de dubbele cijfers. “Ik probeer in zekere

Lees meer »

Verwardheid alom: Millie Bobby Brown praat plots met een ander accent

Er zijn heel wat fans in de war door het accent van Millie Bobby Brown (20) tijdens een recent interview. De ‘Stranger Things’-actrice stond voorheen bekend om haar prominente Britse accent, maar nu lijkt ze dus plotseling te wisselen tussen een Amerikaans accent. “Waar is dat Britse accent gebleven?”, klinkt het al snel op sociale media.

Lees meer »