Krantenkoppen

Na muzikale pauze van 3 jaar gaat Karen Damen nieuwe liedjes maken: “Er groeit een generatie op die me enkel kent als actrice”

Er is geen ontkomen aan Karen Damen (49) in 2024. Als Vanessa in ‘Familie’ en nu ook in ‘Milo’ als Maud. Haar eigen soloprogramma ‘Wat zou jij doen?’ loopt nu op VTM en binnenkort is ze ook te zien in de theaters, met haar eigen onewomanshow ‘De eerste keer’. Daarin gaat ze voor het eerst sinds lang opnieuw zingen. “Ja, ik ga nieuwe nummers brengen, in het Nederlands”, verklapt ze aan Jarne in een nieuwe Showbits.

Meer krantenkoppen in België

Al 110.000 euro in 15 uur tijd: crowdfun­ding van Acid om schadevergoeding te betalen is groot succes

Youtuber Acid, ofwel Nathan Vandergunst, heeft na zijn veroordeling een crowdfundingcampagne opgestart waarmee hij de schadevergoeding wil financieren die hij moet betalen aan de ouders van een Reuzegommer. Het bedrag op de site – die overigens even plat lag omdat er zoveel naar gesurft werd – stijgt enorm snel. Na twintig minuten werd er al meer dan 6.000 euro ingezameld,

Lees meer »

Regisseur Tim Mielants begint aan internationale filmcarrière: “Ik kookte voor Cillian Murphy bij ons thuis”

Hij komt over de vloer bij Ben Affleck en Cillian Murphy komt bij hem thuis op de koffie. Regisseur Tim Mielants (44) breekt na zijn succes met oorlogsfilm ‘Wil’ nu ook buiten de landsgrenzen door met zijn eerste internationale film ‘Small things like these’. Hoe komt een gewone Vlaamse sterveling in de hoge kringen van Hollywood terecht? “Ik vergeet hoe

Lees meer »

Almaar minder plekken in de buurt waar jongeren zich thuisvoelen

In heel Vlaanderen voelen ouderen en jongeren zich wat ondergeschoffeld. In een maatschappij die zich richt op werkende mensen, is er niet alleen minder plaats voor ouderen, maar ook voor jongeren. Ook heerst het gevoel dat er in de gemeenten steeds minder voor jongeren én voor ouderen te doen is.

Lees meer »

Amnesty International verliest contact met vrouwenrechtenactiviste in Saoedische gevangenis

De vrouwenrechtenactiviste Manahel al-Otaibi heeft alle contact met de buitenwereld verloren tijdens haar gevangenschap in Saoedi-Arabië. “De Saoedische autoriteiten moeten de 29-jarige sportcoach, mensenrechtenactivist en blogger al-Otaibi, die sinds november 2023 onder dwang is verdwenen, onmiddellijk vrijlaten”, luidt de verklaring van de mensenrechtenorganisatie Amnesty International woensdag.

Lees meer »

Ene na andere land spreekt zich uit: Mark Rutte moet NAVO-baas worden

De Nederlandse premier Mark Rutte ziet zijn kansen om later dit jaar NAVO-baas te worden flink stijgen. ‘Politico’ meldde woensdag dat de Amerikaanse president Joe Biden zijn kandidatuur steunt. Later op de dag spraken ook het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Duitsland hun steun voor de Nederlander uit. Ook veel andere NAVO-landen zouden Rutte de meest geschikte opvolger vinden van de

Lees meer »

Antwerpse bisschop Johan Bonny bood ontslag aan bij paus na uitzending ‘Godvergeten’: “Om me volledig te kunnen toespitsen op ondersteuning van slachtoffers”

De Antwerpse bisschop Johan Bonny heeft na het uitzenden van het tv-programma ‘Godvergeten’ over seksueel misbruik in de kerk zijn ontslag aangeboden aan de paus, “om me volledig op de ondersteuning van slachtoffers te kunnen toespitsen”. Dat heeft Bonny gezegd in een zitting van de Kamercommissie over het misbruik.

Lees meer »

Treinverkeer tussen Ieper en Poperinge onderbroken door aanrijding

Het treinverkeer tussen Ieper en Poperinge is momenteel onderbroken door een aanrijding op de sporen. De hulpdiensten, politie en brandweer zijn ter plaatse aan de overweg in de Adriaansensweg in Ieper. Voor de treinreizigers worden vervangbussen van De Lijn voorzien.
The post Treinverkeer tussen Ieper en Poperinge onderbroken door aanrijding appeared first on KW.be.

Lees meer »

Tievolley Tielt dames B neemt revanche in topper

Momenteel staan de dames B van Tievolley aan de leiding in Promo 4B. Vorige week nam het revanche tegen Waregem, dat tweede staat met één punt verschil en een wedstrijd minder gespeeld. Tievolley won met 2-3 en hoopt geen sets meer te laten liggen op weg naar een mogelijke titel.
The post Tievolley Tielt dames B neemt revanche in topper

Lees meer »

Non-binaire tiener om het leven gekomen na vechtpartij op school in Oklahoma, na jaar vol pesterijen: “In elkaar geslagen in wc’s”

In de Amerikaanse staat Oklahoma is ophef ontstaan na het overleden van de 16-jarige Nex Benedict, die zich als non-binair identificeerde en op school in elkaar geslagen werd door oudere meisjes op de toiletten. De tiener werd al meer dan een jaar gepest, zo bleek. De angst in de LGBTQ+-gemeenschap wordt er opnieuw door aangewakkerd.

Lees meer »

Aidan Lanciers is laureaat van de Junior Journalist wedstrijd te Kuurne

Aidan Lanciers (11), leerling van VBS Sint-Pieter is de laureaat geworden van de Junior Journalist wedstrijd te Kuurne ingericht door de plaatselijke Davidsfonds afdeling. De deelnemende kandidaten kregen dit jaar als thema ‘Oost-West, thuis Best’ opgelegd waarrond hun verhaal diende opgebouwd te worden.
The post Aidan Lanciers is laureaat van de Junior Journalist wedstrijd te Kuurne appeared first on KW.be.

Lees meer »