Krantenkoppen

Nathalie Vanden Eeden in Bredene naar de gemeenteraad als onafhankelijke

Op maandag 29 januari wordt Nathalie Vanden Eeden ingezworen als gemeenteraadslid. Ze vervangt Daisy Hoste, die recent ontslag nam en zo in Bredene een stoelendans in de meerderheid in gang zette. Opmerkelijk is dat Vanden Eeden vanop de Vooruit-lijst in de raad komt, maar als onafhankelijk gaat zetelen. “Ik ben in oktober immers kandidaat voor 8450anders”, aldus Vanden Eeden.

Vanaf maandag 29 januari wordt de meerderheid (15 Vooruit + 1 CD&V) een zetel kleiner. Het is een gevolg van het ontslag van schepen Daisy Hoste begin deze maand, waardoor er onder meer geschoven werd met de schepenmandaten en Sandy Dobbelaere gemeenteraadsvoorzitter werd.

Vooruit moest derhalve een opvolger aanduiden, die het vacante gemeenteraadszitje zal invullen, en kwam uit bij Nathalie Vanden Eeden (46), sinds eind vorig jaar kandidaat voor de gemeenteraadsverkiezingen voor…8450anders.

Vanden Eeden, in 2018 met 184 voorkeurstemmen achtste opvolger op de toen nog SP.A-lijst, zal daarom als onafhankelijke zetelen. Een bizar gevolg van het feit dat door zijn grote meerderheid Vooruit vandaag zowat door zijn beschikbare kandidaten zit. Vanden Eeden was de eerste beschikbare opvolger en heeft dus recht op de gemeenteraadszetel.

Veel mannen

Toen ze eind vorig jaar door voorzitter Lucas Vandendriessche van 8450anders werd voorgesteld als een van zijn eerste verruimingskandidaten was Vanden Eeden niet mild voor de partij, die haar in 2018 op de lijst had gezet. “Aan die campagne heb ik niet zo’n goede herinneringen. Vooruit is vandaag een sterk door mannen gedirigeerde partij, die het contact met de basis wat verloren heeft. Toen ik enkele jaren geleden samen met Sylvia Goderis ‘Bredene met een hart voor vluchtelingen’ (een organisatie die nieuwe Bredenaars wilde bijstaan, red.) op stapel zette, had ik altijd het gevoel dat Vooruit ons initiatief uit populistische overwegingen wat wilde toedekken, bang voor hoe de goegemeente op dit wat mij betreft mooie initiatief zou reageren…”

Politiek alternatief

Het politieke vlammetje bleef ondanks die valse start branden bij Vanden Eeden. “Het aanbod van een volwaardig politiek alternatief heeft me over de streep getrokken. Ik heb sterk het gevoel dat ik bij 8450anders echt de kans krijg om mijn visie en projecten waar te maken.”

Tot eind dit jaar zal ze die voorlopig als onafhankelijke moeten proberen realiseren. Of toch officieel, want het is niet denkbeeldig dat ze in de gemeenteraad op de lijn van Groen/8450anders gaat staan.

Voor Vooruit is het dan weer wrang dat ze straks een nieuw gemeenteraadslid lanceren dat in oktober voor de tegenstander aan de kiesstrijd begint.

The post Nathalie Vanden Eeden in Bredene naar de gemeenteraad als onafhankelijke is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Warmtenet van IVBO in Brugge lekt: 11 kilometer ondergrondse buizen moeten vervangen worden

Het warmtenet van IVBO, dat twintig bedrijven en 600 woningen in Brugge van verwarming voorziet, lekt op vele plaatsen. De renovatie van 11 kilometer buizen start in april. Een project van 21 miljoen euro die de vennoten van deze intercommunale moeten ophoesten.
The post Warmtenet van IVBO in Brugge lekt: 11 kilometer ondergrondse buizen moeten vervangen worden appeared first on

Lees meer »

Vader van ex-Rode Duivel Lorenzo Staelens overleden

In het AZ Groeninge Kortrijk is Roger Staelens (93) gestorven. Hij was de vader ex-Rode Duivel Lorenzo Staelens. Roger werd geboren op 31 juli 1930 in Aalbeke en had een zus.
The post Vader van ex-Rode Duivel Lorenzo Staelens overleden appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vochtproblemen bedreigen historische praalgraven in de Onze-Lieve-Vrouwekerk in Brugge

Het Brugse gemeenteraadslid Andries Neirynck (Groen) luidt de alarmbel over vochtproblemen in de Onze-Lieve-Vrouwekerk: “Die bedreigen de historische praalgraven in het koor.” De politicus zal het probleem aankaarten tijdens de Brugse gemeenteraad op maandag 26 februari.
The post Vochtproblemen bedreigen historische praalgraven in de Onze-Lieve-Vrouwekerk in Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

58 Brugse scholen vroegen en krijgen subsidie voor projecten rond verkeersveiligheid

Sinds 2004 kunnen Brugse scholen een subsidie aanvragen voor projecten rond verkeersveiligheid en duurzaam verkeer. De subsidies zijn elk jaar een succes waardoor het voorziene budget jaarlijks verhoogd werd. In 2024 wordt er maximaal 109.932,17 euro verdeeld over 58 scholen.
The post 58 Brugse scholen vroegen en krijgen subsidie voor projecten rond verkeersveiligheid appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ook buren reageren na heisa rond ‘Back to reality’: “Astrid en Natalia hebben hier zeker geen maand gewoond”

Er is de voorbije dagen al veel kritiek geuit op Astrid & Natalia back to reality, waarin de twee Vlaamse beroemdheden een maand lang het leven van een alleenstaande moeder leiden. Nu zeggen ook de buren hun twijfels te hebben bij hoe eerlijk het programma verlopen is. “Ik hoorde haar zeggen dat ze haar eigen geld zou gebruiken.”

Lees meer »

Kamiel Spiessens duikt theaters in met fonkelnieuwe theatershow ‘Spiessens Spartelt’: “De huidige ministers spartelen, maar ook Jacky Lafon én de journalisten!”

“Zijn er nog vragen?, vroeg Kamiel Spiessens dinsdagvoormiddag aan de pers in Capitole Gent, terwijl hij nog géén woord had gezegd over zijn nieuwe voorstelling. “Maar ik ben blij dat jullie met zovelen naar hier zijn gekomen”, grapt hij, waarna hij zijn nieuwe theatershow ‘Spiessens Spartelt’ voorstelde.
The post Kamiel Spiessens duikt theaters in met fonkelnieuwe theatershow ‘Spiessens Spartelt’: “De

Lees meer »

Nieuwe bedrijfsgebouwen voor Deroo in Westvleteren

Het begon allemaal in 1951 met ‘pépé’ Albert Deroo. Als gedreven hoefsmid verkocht hij allerlei benodigdheden voor op het veld. Hij maakte karren die door paarden op het land werden voortgetrokken.
The post Nieuwe bedrijfsgebouwen voor Deroo in Westvleteren appeared first on KW.be.

Lees meer »

Alcoholreclame krijgt nieuwe educatieve boodschap, maar sector zet daarmee minister buitenspel

Reclame voor alcohol krijgt een nieuwe educatieve boodschap. In plaats van “Ons vakmanschap drink je met verstand” zullen commerciële boodschappen voor alcoholhoudende dranken voortaan gepaard gaan met de waarschuwing “Alcoholmisbruik schaadt de gezondheid”. Dat kondigt de sector maandag aan, maar Het Belang van Limburg schrijft dat volgens federaal minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) nog niets beslist is.

Lees meer »

Ultraloper Karel Sabbe stelt nieuwe film over Barkley Marathons voor: “Nu besef ik hoe uniek het was”

Een uitverkochte schouwburg zag in cc De Schakel ‘#17 – To finish the Barkley Marathons’ in première gaan. De film gaat over de uitzonderlijke prestatie van ultraloper Karel Sabbe, en diens steun en toeverlaat Joren Biebuyck. “Begin volgend jaar start ik een nieuwe recordpoging.”
The post Ultraloper Karel Sabbe stelt nieuwe film over Barkley Marathons voor: “Nu besef ik hoe

Lees meer »