Krantenkoppen

NAVO geeft startschot voor grootste militaire oefening sinds jaren 80

De grootschalige NAVO-oefening ‘Steadfast Defender’ is officieel van start gegaan. Het Amerikaanse schip de USS Gunston Hall is vertrokken vanuit de staat Virginia. Het gaat om “de eerste tactische verplaatsing” van de manoeuvres, die tot mei zullen duren. De militaire training heeft als doel om Rusland af te schrikken.

Meer krantenkoppen in België

“Dries kon ik niet volgen, maar een andere kandidaat zal ik nooit vergeten”: instructeur Ralph blikt terug op ‘Kamp Waes’

“Onze verwachtingen lagen hoog, maar de kandidaten overtroffen ze.” Instructeur Ralph Van Volsem (35) keek zijn ogen uit bij de opnames van ‘Kamp Waes’. De jonge vader, die zelf op vijf buitenlandse missies vertrok, is nochtans wat gewend. “Tijdens mijn zwaarste week bij de Special Forces sliep ik vier uur”, aldus de Antwerpenaar, die nu kiest voor een nieuw leven.

Lees meer »

CSP Zeebrugge legt nieuwe treinverbinding in naar Graz na aanvallen Houthi-rebellen

Spoorvrachtoperator Lineas heeft samen met COSCO Shipping Ports (CSP) een nieuwe treinverbinding opgezet tussen Zeebrugge en Graz in Oostenrijk. Die verbinding komt er als reactie op de aanhoudende aanvallen van de Houthi-rebellen. Die aanvallen hebben de gebruikelijke zeevaartroute langs de Rode Zee tijdelijk onmogelijk gemaakt voor CSP.
The post CSP Zeebrugge legt nieuwe treinverbinding in naar Graz na aanvallen Houthi-rebellen

Lees meer »

“Ik hoopte dat ze zou vragen of ik een potje koffie wilde”: Roger Vanhee en Jenny Colpaert uit Middelkerke zijn 70 jaar getrouwd

Roger Vanhee (92) en Jenny Colpaert (90) vierden op 27 februari hun platina huwelijksverjaardag. Ze leerden elkaar kennen in 1953, toen Roger op zijn ronde als postbode aan een kinderhome passeerde. Daar werkte Jenny. “Dat is in mijn ogen geschoten, zeker?”, lacht Roger.
The post “Ik hoopte dat ze zou vragen of ik een potje koffie wilde”: Roger Vanhee en

Lees meer »

‘Cuichine’ ziet opnieuw tafel voor 8 leeg blijven: “Een viergangenmenu besteld en dan niet komen… Wat een voedsel- én geldverspilling”

De aandacht die het Antwerpse restaurant ‘Cuichine’ anderhalf jaar geleden vroeg rond zogenoemde ‘no shows’ heeft duidelijk weinig uitgehaald. Het restaurant in de wijk Zurenborg trekt opnieuw aan de alarmbel nadat een tafel van acht gasten niet kwam opdagen. “Ze hadden allemaal een viergangenmenu besteld.”

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

De vogelgriep is nu ook opgedoken op de Zuidpool. En dat is gevaarlijk nieuws voor de populatie pinguïns daar.
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

Laura kreeg kanker op haar vijftiende, nu is ze voor het eerst zwanger: “Mensen zeiden dat ik hen moed en houvast geef door mijn verhaal te delen”

Laura Carremans (34) was vijftien toen haar wereld instortte: ze kreeg de diagnose botkanker. Haar droom om later mama te worden, leek uiteen te spatten. Nu, bijna twintig jaar later, is de Heusdense in verwachting van haar eerste kindje. “Ik hoop dat mijn verhaal een houvast kan zijn voor lotgenoten.”

Lees meer »

Tom Ongena (Open Vld) wil natuurherstelwet tegenhouden met blokkeringsminderheid

Als het van Open Vld-voorzitter Tom Ongena afhangt, moet de Raad van de Europese Unie de natuurherstelwet tegenhouden. De wet werd gisteren nog goedgekeurd door het Europees Parlement, maar volgens Ongena moet onder de lidstaten op zoek gegaan worden naar een blokkeringsminderheid. Dat zei hij in ‘Villa Politica’ (VRT 1). Achter de schermen blijkt dat zo’n scenario effectief mogelijk is.

Lees meer »

Is het tijd voor een ‘verkeersgevangenis’? “Sommige bestuurders móét je uit de maatschappij halen”

De 45-jarige Gentenaar die zondag twee wielertoeristen doodreed, had 3 promille in het bloed en al tien jaar geen geldig rijbewijs. Al tweemaal was hij veroordeeld voor rijden onder invloed. Hoe houd je zulke hardleerse overtreders van de weg? “Het kan toch niet dat iemand die al 150 keer veroordeeld is voor een verkeersovertreding, pas de 151ste keer naar de

Lees meer »

Ze was zelf even wereldnieuws, maar nu gaat Bo Van Spilbeeck (65) met pensioen

VTM NIEUWS neemt opnieuw afscheid van een coryfee. Journaliste Bo Van Spilbeeck is begin deze maand 65 geworden en gaat met pensioen. Donderdag is haar laatste werkdag en neemt ze afscheid van de redactie. Vanavond tijdens de nieuwsuitzending van 19 uur blikken de collega’s terug op haar carrière, die teruggaat tot de begindagen van het VTM NIEUWS in 1989.

Lees meer »