Krantenkoppen

Negenjarig Frans jongetje overleefde twee jaar lang alleen in flat nadat moeder bij haar vriend ging wonen: “Hij bleef elke dag flink naar school gaan”

Een Franse moeder is veroordeeld tot achttien maanden cel nadat ze twee jaar lang haar zoontje volledig verwaarloosde. Terwijl zij introk bij haar vriend, moest het jongetje tussen de leeftijd van 9 en 11 alleen overleven op een klein appartementje zonder verwarming.

Meer krantenkoppen in België

Van Tigchelt verdedigt gerecht na zaak Acid: “Als er klassenjustitie is, moeten we dat in kaart brengen”

Vicepremier en minister van Justitie Paul Van Tigchelt (Open VLD) heeft donderdag tijdens een gastcollege aan de Karel de Grote Hogeschool het gerecht verdedigd in zaken als die rond Reuzegom en influencer Acid. Van Tigchelt gaf er aan “niet te weten” of er zoiets bestaat als klassenjustitie. “Maar als dat gevoel leeft, wil ik het in kaart laten brengen”, zei

Lees meer »

“Als ik er niet mag wonen, dan niemand niet”: Vrouw (37) veroordeeld voor opzettelijke brandstichting

Zelf ontkende Sharon F. (37) uit Kortrijk de feiten en wees ze in de richting van een sigaret die ze niet goed doofde. De rechter achtte echter dat de opzettelijke brandstichting van het huis in de Herdersstraat bewezen was. Ze werd veroordeeld tot twee jaar effectieve gevangenisstraf.
The post “Als ik er niet mag wonen, dan niemand niet”: Vrouw (37)

Lees meer »

Eigen wagen? Voor deze Vlamingen hoeft het niet meer: “We kozen voor de Netflix onder de auto’s”

Eén of meer wagens op de oprit: voor steeds meer Vlaamse gezinnen hoeft het klassieke plaatje niet meer. Eén op de drie autobezitters vraagt zich af of een eigen auto nog wel nodig is, zo blijkt uit een nieuwe studie van consultancybureau Deloitte. Ook deze Vlamingen hoeven geen eigen auto en doen het voortaan anders. “Ik zie maar één betaalbare

Lees meer »

“Rug rechten voor eigen volk”: Zulte Waregem moet tegen SL16 verlies bij Francs Borains wegspoelen

Een onnodig verlies en weggezakt naar de vierde plaats. Dat was de harde balans voor Zulte Waregem na de 2-1-nederlaag bij ‘zwart beest’ Francs Borains. “We hebben de zege weggegeven. Tijd om onze rug te rechten voor eigen volk tegen SL16”, zegt een strijdvaardige Alessandro Ciranni. Dat is nodig, als Essevee de promotiekansen gaaf wil houden.
The post “Rug rechten

Lees meer »

“Hebben 34.500 kilo voedsel kunnen redden”: woonzorgcentra en AZ Delta gaan samen de strijd tegen voedselverspilling aan

Het ziekenhuis AZ Delta en de Roeselaarse woonzorgcentra Sint-Henricus en De Hovenier zij er in geslaagd om op één jaar tijd 34.500 kilo voedsel te redden. Dat betekende onmiddellijk een besparing van 70.000 euro.
The post “Hebben 34.500 kilo voedsel kunnen redden”: woonzorgcentra en AZ Delta gaan samen de strijd tegen voedselverspilling aan appeared first on KW.be.

Lees meer »

Brielen Sport (3A) in harde degradatiestrijd verwikkeld

In derde provinciale A zit Brielen Sport in een harde degradatiestrijd verwikkeld. Vorig weekend boekte men een belangrijke 0-1-overwinning op het veld van rode lantaarn SVD Kortemark. De 33-jarige verdediger IJf Menu kon met zijn ploegmaats dus de nul vast houden achterin.
The post Brielen Sport (3A) in harde degradatiestrijd verwikkeld appeared first on KW.be.

Lees meer »

Maarten en Robin lanceren nieuwe podcast ‘Bedankt voor uw reactie’: “Focussen op een ludieke manier op Brugge”

‘Bedankt voor uw reactie’, zo heet de nieuwe podcast van Maarten Desmet en Robin Van de Casteele. “We gaan op een ludieke manier na of al die online reviews over Brugge wel kloppen en vertellen leuke weetjes over de stad.”
The post Maarten en Robin lanceren nieuwe podcast ‘Bedankt voor uw reactie’: “Focussen op een ludieke manier op Brugge” appeared

Lees meer »

Schrikkelkind Niek (40) viert tiende verjaardag: “Opvallend hoeveel mensen weten wanneer ik echt verjaar”

Vandaag, donderdag 29 februari, wordt er een feestje gebouwd ten huize Benoot in Zillebeke bij Ieper. De reden: uitbater Niek Benoot wordt 40 jaar oud, maar kan omwille van zijn geboorte op een schrikkeldag slechts om de vier jaar zijn verjaardag echt beleven. “Je zou nog verbaasd zijn over de hoeveelheid mensen mij die dag een attentie sturen.”
The post

Lees meer »

LIVE BEGRAFENIS NAVALNY. Weduwe Navalny doorbreekt stilte met emotioneel bericht – Surreële beelden tonen massa volk op straat in Moskou

Aleksej Navalny (47) – de Russische opposant die twee weken geleden in een strafkolonie overleed – wordt vandaag begraven. De uitvaart vindt rond 12 uur Belgische tijd plaats in een kerk in het stadsdeel Marino in Moskou. Ongeveer twee uur later wordt de Poetin-criticus begraven op de Borisovski-begraafplaats. Volg alle gebeurtenissen hier.

Lees meer »