Krantenkoppen

Nieuwe opleiding om ambulancier te worden: broodnodig, want er zijn amper alternatieven

Tien Vlaamse Centra voor volwassenenonderwijs mogen vanaf februari van onderwijsminister Ben Weyts (N-VA) een opleiding ‘Ambulante Zorg’ aanbieden. Afgestudeerden kunnen met het diploma aan de slag als ambulancier bij niet-dringend patiëntenvervoer of als hulpverlener bij evenementen.

Meer krantenkoppen in België

REPORTAGE. Op de Muur zijn ze klaar voor het wielerseizoen: “Voor de Omloop neem ik al enkele dagen voor de wedstrijd verlof”

Oef, ‘t is eindelijk weer koers! Bij de start van het Vlaamse wielerseizoen gingen wij op en rond de Muur van Geraardsbergen, het zelfverklaarde hart van de koers, de temperatuur opmeten. “Ik voel het al weken. De spanning, de stress, de euforie. Och, koers is ‘t schoonste dat er is.” En we konden niet anders dan de wielerliefhebbers ter plekke

Lees meer »

Een van grootste steden ter wereld dreigt binnen enkele maanden zonder water te vallen

Mexico-Stad is met bijna 22 miljoen inwoners een van ‘s werelds grootste steden. De regio wordt wel vaker geplaagd door watertekorten, maar nu voelt het anders, volgens Alejandro Gomez, inwoner van de gemeente Tlalpan. Hij heeft al meer dan drie maanden geen degelijk stromend water meer. “Het is heet hier. Het is nu erger, ingewikkelder”, zegt hij aan CNN. Sommige

Lees meer »

Documentaire ‘Dahomey’ bekroond met Gouden Beer op Berlinale

Op het filmfestival Berlinale in de Duitse hoofdstad Berlijn is de documentaire ‘Dahomey’ van de Frans-Senegalese Mati Diop zaterdag bekroond met de Gouden Beer, de belangrijkste prijs van het festival. Emily Watson werd bekroond voor haar bijrol in ‘Small Things Like These’, de film van de Belg Tim Mielants die het festival mocht openen.

Lees meer »

Vaders Joris (45) en Steven (45) doodgereden door dronken chauffeur met rijverbod: “Onwezenlijk”

Eindelijk weer koers, eindelijk eens zon. Dat dachten ook vijf wielervrienden uit het Gentse toen ze zondag op een ontspannend voorjaarsritje vertrokken. Maar 100 kilometer verderop liep het gruwelijk af. Tussen de stukken fiets en naast zijn smeulend wrak stond een 45-jarige Gentenaar te schreeuwen naar de levenloze lichamen op het asfalt. Maar Joris (45) en Steven (45) haalden het

Lees meer »

Accordeonfeest in Ter Deeve

Op zondag 10 maart verzorgt de Accomusicband zijn 33ste accordeonconcert in feestzaal Ter Deeve in de Bonestraat 24. Het concert wordt om 14.30 uur gebracht door een groep gemotiveerde muzikanten onder leiding van Noël Van Gaever. Voor het gastoptreden tekent Jan Couvreur.
The post Accordeonfeest in Ter Deeve appeared first on KW.be.

Lees meer »

Murielle Kesteloot runt Hypnose & Meer: “Nog te veelmisverstanden”

Last vanangstklachten, depressieve gevoelens, lichamelijke klachten, slaapproblemen of stress? Misschien kan hypnotherapie je daarbij helpen. Murielle Kesteloot van Hypnose & Meer is alvast overtuigd van de werking. “Ons dagelijkse denken, voelen en handelen wordt immers in sterke mate gestuurd door ervaringen die opgeslagen zijn in ons onbewuste”, klinkt het overtuigd.
The post Murielle Kesteloot runt Hypnose & Meer: “Nog te

Lees meer »

Torhoutse tweelingzussen trouwen op schrikkeldag: “Met Game of Thrones als thema voor het feest”

Het is op zich al speciaal als tweelingzussen op hetzelfde moment en in dezelfde kerk trouwen. Maar als ze dat bovendien op een schrikkeldag doen, wordt het helemaal bijzonder. Het huwelijk van de 29-jarige tweeling Sara en Tine Verplancke op donderdagavond 29 februari in Torhout mag dan ook als een uitzonderlijke gebeurtenis beschouwd worden.
The post Torhoutse tweelingzussen trouwen op

Lees meer »