Krantenkoppen

Nieuwe opleiding tot ambulancier binnenkort van start: “Sector kampt met groot personeelstekort”

Tien Centra voor Volwassenenonderwijs starten op 1 februari met de gloednieuwe opleiding "ambulante zorg". Cursisten zullen er worden klaargestoomd om ambulancier te worden in het niet-dringend patiëntenvervoer (ANDP) of om als hulpverlener op grote evenementen ingezet te worden. Voor die twee profielen bestonden tot dusver amper opleidingen.

Meer krantenkoppen in België

“Gebaseerd op waargebeurde feiten”: Kathelijn giet verhaal van twee leraars die in het verzet gingen in nieuwe theaterwandeling

Kathelijn Vervarcke pakt tijdens het verlengde hemelvaartweekend uit met een nieuwe theaterwandeling ‘Sporen van Spiro’. Dit keer staat het verhaal van twee leraars die in het verzet gingen centraal. Op verschillende locaties in de historische atheneumschool krijg je telkens een tafereel van het leven onder de Duitse bezetting. Auteur en leerkracht Kathelijn Vervarcke kon een topcast, met onder meer oud-leerling

Lees meer »

Dodelijk slachtoffer aangetroffen bij brand in Gent

De brandweer heeft vrijdagavond een zware brand geblust in Gent, Ledeberg. Daarbij is een dodelijk slachtoffer gevallen. Het parket onderzoekt de zaak, maar hoogstwaarschijnlijk is de brand een ongeluk en is er geen kwaad opzet in het spel.

Lees meer »

Experts over drugsoorlog in hoofdstad: “In Brussel zitten de dealers, in Antwerpen de invoerders. Die laatsten zijn minder impulsief”

Vier schietpartijen in drie dagen. Het drugsgeweld in Brussel ontspoort en de politie heeft alle moeite van de wereld om de situatie te herstellen. Experten in drugscriminaliteit Letizia Paoli (KU Leuven) en Steven Debbaut (VUB) overschouwen het probleem. “Er is een groot verschil tussen de drugscriminelen in Brussel versus die in Antwerpen.”

Lees meer »

Waarom Taylor Swift-katjes in ons land verboden zijn: “Ze leven al van bij de geboorte constant in pijn”

Een kattenfokker uit Dilbeek is zijn vergunning kwijt omdat hij de in ons land verboden Schotse vouwoorkatten kweekte. Het ras is in opmars dankzij sterren als Taylor Swift, die er op sociale media mee uitpakken. Zo’n dier in huis halen is een slecht idee, zegt dierenarts Louise Mollaert bij ‘De Morgen’. “Schotse vouwoorkatten leven in constante pijn.”

Lees meer »

Kattenfoor van 23 februari tot en met 3 maart

Van vrijdag 23 februari tot en met zondag 3 maart strijkt de Kattenfoor weer neer op de Grote Markt in Ieper. Er zijn meer dan 35 kramen. De officiële opening door het schepencollege is op vrijdag 23 februari om 17 uur. De kinderen mogen als eerste genieten van de vele attracties en randanimatie. “Ook dit
The post Kattenfoor van 23

Lees meer »

Dochy Promac neemt sectorgenoot Jern over

Dochy Promac, een groothandel in onderhoudsproducten- en machines uit Izegem, neemt sectorgenoot Jern uit Lendelede over. Die laatste is fabrikant van onderhoudsproducten.
The post Dochy Promac neemt sectorgenoot Jern over appeared first on KW.be.

Lees meer »

Boze buurtbewoner aan het werk? Palen naast fietspad in Reninge wéér vernield: “Deze keer met ankers uit beton gehaald”

Een vandaal blijft de gemeente Lo-Reninge maar stokken in de wielen steken. Voor de tweede keer in twee weken tijd werden nieuwe kastanjepalen die een fietspad moeten afscheiden in de Oostvleterenstraat verwijderd. De eerste keer werden er bij de start 15 palen weer verwijderd, deze keer bij het einde van de werken vier. “En nochtans hebben we die met grondankers

Lees meer »