Krantenkoppen

Nikki Haley heeft nog één goede reden om niet op te geven in presidentsrace

Opnieuw gaat meer dan de helft van de Republikeinse stemmen naar Donald Trump. De strijd is gestreden, zegt die. Iedereen lijkt het daarmee eens, behalve tegenstandster Nikki Haley zelf. “Ze heeft één heel goede reden om vol te houden.”

Meer krantenkoppen in België

TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Leger Oekraïne trekt zich terug uit twee dorpen nabij Avdiivka

Het Oekraïense leger heeft zich teruggetrokken uit nog twee dorpen in de buurt van de oostelijke stad Avdiivka, die eerder deze maand werd veroverd door Russische troepen. Dat meldt de Oekraïense militaire woordvoerder Dmytro Lykhovy. Het gaat om de dorpen Sieverne en Stepove, plaatsen die voor de Russische invasie elk minder dan honderd inwoners hadden. Maandag trokken de Oekraïners zich

Lees meer »

Poetin houdt State of the Union voor Russisch parlement: “Risico op kernoorlog bij inzet NAVO-troepen in Oekraïne”

De Russische president Vladimir Poetin heeft vandaag zijn jaarlijkse State of the Union gehouden in het Russische parlement. De speech kwam twee weken voor de presidentsverkiezingen en was voor Poetin een uitgelezen kans om de belangrijkste punten van zijn binnenlands en buitenlands beleid uiteen te zetten. Hij dreigde onder meer met het inzetten van kernwapens en “het einde van onze

Lees meer »

Worden cold cases als de Bende Van Nijvel toch nog opgelost? Parlement keurt baanbrekende DNA-wet goed

Speurders mogen vanaf nu in het DNA van een onbekende moordenaar kijken, om bijvoorbeeld zijn haarkleur en leeftijd te achterhalen. Het parlement keurde donderdag een baanbrekende DNA-wet goed, in de aanwezigheid van slachtoffers: “Zelfs als het maar één cold case oplost, was het de inspanning waard”, zegt Justitieminister Paul Van Tigchelt (Open VLD).

Lees meer »

LIVE Oekraïne. VS zien geen tekenen dat Rusland nucleaire aanval plant – Kiev haalt recordaantal Russische vliegtuigen neer: 13 toestellen in 12 dagen

In verschillende Europese landen leidt de opvang van Oekraïners tot discussie. In onder meer Ierland, dat kampt met een woningtekort, is de opvang recent versoberd en in het Verenigd Koninkrijk is nauwelijks zicht op het aantal vluchtelingen dat op straat leeft. De Ierse regering maakte eind vorig jaar bekend dat de Staat nieuwe vluchtelingen uit het Oost-Europese land nog maximaal

Lees meer »

“In de States spelen ze voor tienduizenden fans, in Ruiselede voor geen 150 man”: swingende blues-toppers zakken af naar Banana Peel

Songwriter en blues-fenomeen Joe Louis Walker was in een mum van tijd uitverkocht en dit voorjaar weet de blues & jazzclub Banana Peel nog enkele wereldberoemde blues-legendes te strikken, zoals Crystal Thomas en Toronzo Cannon. In de States spelen ze op mega-bluesfestivals voor tienduizenden fans, maar in Ruiselede jammen ze voor geen 150 man. Il faut le faire!
The post

Lees meer »

Bijna iedereen “gebuisd” en frictie tussen de rekruten in ‘Kamp Waes’: “Die gaan het straks mogen uitleggen”

“Schandalig.” Meer dan één woord had drilinstructeur Fly niet over voor de manier waarop de rekruten in ‘Kamp Waes’ hun ultieme missie aanpakten. Eén superkandidaat stak er bovenuit, maar voor de rest was iedereen “grandioos gebuisd.” De opeenstapeling van foute beslissingen en misverstanden zorgde voor frictie bij de kandidaten. “Kleine tip, Jolan. Als je niet wil slapen, ga dan niet

Lees meer »

Pluk niet zomaar een foto van het internet, het kan je veel geld kosten

Op het internet vind je heel makkelijk foto’s, video’s of teksten, maar dat betekent niet dat je die ook zomaar zelf mag gebruiken. De meeste van die werken zijn auteursrechtelijk beschermd. Ook afbeeldingen of video’s die je van Facebook of Instagram plukt, mag je niet gebruiken zonder toestemming van de maker. Doe je dat toch, dan is dat strafbaar en

Lees meer »

Stagiairs dierengeneeskunde helpen boer David bij lammerseizoen in Reet: “Schattige snoetjes wennen nooit”

Zes stagiairs dierengeneeskunde hielpen de afgelopen zes weken bij de geboorte van lammetjes op de Sheela Farm in Reet. Op vraag van een studentenvereniging van Universiteit Antwerpen mogen de bachelorstudenten nu al twee jaar op rij de praktijk van dierenverzorging in levende lijven ervaren. "De hulp van de stagiairs is meer dan welkom", zegt boer David Devrieze van Sheela Farm.

Lees meer »

Torhout opent sterrenregister ongeacht lengte van de zwangerschap

Tijdens de gemeenteraadszitting van maandagavond vroeg Pieter Billiet (CD&V) in naam van de in extremis verontschuldigde Delphine Levrouw (CD&V) om in Torhout een sterrenregister te openen waarin ouders hun stilgeboren kindje kunnen laten opnemen, ongeacht de lengte van de zwangerschap. Burgemeester Kristof Audenaert (CD&V) antwoordde positief. Hij verving schepen van Begraafplaatsen Elsie Desmet (CD&V), die eveneens afwezig was.
The post

Lees meer »

Zaak ontploft: anonieme bron lekt vermeende WhatsApp-conversatie van Horner met jongedame, Red Bull-teambaas reageert kort

Een nieuwe wending in de zaak Christian Horner zorgt voor ongeziene chaos bij Red Bull: een anonieme bron lekte een hele hoop WhatsApp-berichten die de Red Bull-teambaas naar de jongedame die hem beschuldigde van grensoverschrijdend gedrag zou hebben gestuurd. En die berichten, die wij konden inkijken, bevestigen dat er wel degelijk iets aan de hand was tussen de twee.

Lees meer »

STANDPUNT. Natuurherstelwet is grote uitdaging

Het Europees Parlement heeft de natuurherstelwet dan toch goedgekeurd, ondanks het boerenprotest en het verzet van de Europese volkspartij (EVP). Het is nu afwachten of de regeringsleiders volgen. De discussie is nog lang niet afgesloten.

Lees meer »

Kaaiman kiest keurig | Dominee Panda

06:00 In november nemen we afscheid van Tian Bao, Bao Di, en Bao Mei. Zij keren gedwongen terug naar het land van hun ouders, een eerste succes voor het nieuwe uitwijzingsbeleid van Nicole de Moor. Van wie …

Lees meer »