Krantenkoppen

Nikki Haley verliest maar blijft toch doorgaan: kan ze Trump nog kloppen? Bart Kerremans legt uit

Na Iowa behaalt Donald Trump ook in New Hampshire een klinkende overwinning. Toch geeft zijn enige concurrente Nikki Haley nog niet op. Ze hoopt Trump alsnog te kunnen kloppen in South Carolina – haar thuisstaat. Zal dat ook lukken? Of is dit nu al een verloren zaak? Wordt het toch nog spannend? We vragen het aan professor Amerikaanse politiek Bart Kerremans (KU Leuven). “South Carolina is in nóg een opzicht beslissend.”

Meer krantenkoppen in België

ONS RAPPORT. Van “dat krediet verdienen ze nu” tot “een beetje druk mag”: zeven teams doorgelicht

Van machteloosheid over bittere ontgoocheling of (matige) tevredenheid tot dolle euforie. Niet dat het Vlaamse openingsweekend per se zijn stempel hoeft te drukken op het verdere vervolg van het klassieke voorjaar. Maar na de Omloop en Kuurne-Brussel-Kuurne weten de topteams en -renners toch al een klein beetje hoe laat het is. Voortbouwen op de ingeslagen weg? Of dringend werk aan

Lees meer »

“Ik maak u kapot”: beelden tonen hoe Huybrechts, die boete en waarschuwing krijgt, na handgemeen zwaar tekeergaat tegen De Decker

Kim Huybrechts heeft een boete van 1.500 pond (zo’n 1.750 euro) en een formele waarschuwing opgelegd gekregen van de DRA, de tuchtcommissie in het darts. Het onderzoek kwam er na klachten van collega-darters Dimitri Van den Bergh én Mike De Decker. Tegenover die laatste ging Huybrechts in november zowel fysiek als verbaal stevig tekeer.

Lees meer »

Nabestaanden Donna Summer klagen Kanye West aan om plagiaat

Nabestaanden van Donna Summer hebben Kanye West (46) en Ty Dolla $ign (41) aangeklaagd voor het “namaken” van een nummer van de Amerikaanse zangeres. De rappers kregen geen toestemming voor een sample van de hit ‘I Feel Love’ en zouden daarom iets hebben gebruikt wat daar erg op lijkt. De familie eist een schadevergoeding van de artiesten.

Lees meer »

Damme niet opgezet met tweede golfdomein in Knokke-Heist: “Project brengt de polders enorm veel schade toe”

Het project voor een tweede golf, met heel wat bijhorende faciliteiten zoals hotel- en congresruimtes, krijgt nu ook tegenstand vanuit eerder onverwachte hoek. “Dit project overstijgt de draagkracht van de regio en brengt de polders enorm veel schade toe”, zegt burgemeester van Damme Joachim Coens.
The post Damme niet opgezet met tweede golfdomein in Knokke-Heist: “Project brengt de polders enorm

Lees meer »

65 nieuwe bomen in Dranouter en Nieuwkerke aangeplant

Samen met het Regionaal Landschap Westhoek startte de gemeente Heuvelland zo’n drie jaar geleden het project Heuvelland Verbindt met als doel straatbomen aan te planten langs de 300 km landelijke wegen in Heuvelland. Dit gebeurde eerder in Kemmel en Wijtschate. De voorbije dagen werden 65 bomen aangeplant langs enkele gemeentewegen in Dranouter en Nieuwkerke.
The post 65 nieuwe bomen in

Lees meer »