Krantenkoppen

Nina Derwael maakt haar acteerdebuut met kleine gastrol als zichzelf in ‘Familie’

Vanavond duikt er in ‘Familie’ een bekende gast op. Jan (Jef De Smedt) krijgt in de Jan & Alleman het onverwachte bezoek van Nina Derwael. De turnster die meervoudig Europees, Wereld- en Olympisch kampioen is, is daarmee aan haar acteerdebuut toe. Ze speelt een kleine gastrol als zichzelf.

Meer krantenkoppen in België

Rijbewijs 15 dagen kwijt en dagvaarding voor de rechter: parket Leuven controleert in maart streng op gsm’en achter het stuur, ook fietsers worden beboet

Wie zich in maart in het gerechtelijk arrondissement Leuven waagt aan gsm’en achter het stuur, zal streng gestraft worden. Het parket houdt een actiemaand waarbij bestuurders die betrapt worden, meteen 15 dagen hun rijbewijs moeten afgeven en later ook voor de rechter verschijnen. Ook fietsers zullen een geldboete moeten betalen.

Lees meer »

“Kleurrijk en voor alle maten”: Miss Allure start Belgisch modemerk Allures

Onderneemster Ruth Goethals, die met haar dochters Sare en Sill al vijf Miss Allure-boetieks runt in Wingene, Maldegem, Knesselare, Ingelmunster en Zomergem, lanceert op maandag 4 maart het nieuwe Belgische modemerk Allures in landgoed Di Coylde in Beernem. “Het wordt een betaalbare, frisse, jonge, stijlvolle en exclusieve lijn voor iedereen, van kleindochter tot grootmoeder.”
The post “Kleurrijk en voor alle

Lees meer »

Protestactie aan Antwerps stadhuis tegen luchthaven van Deurne

Een twintigtal mensen heeft aan het Antwerps stadhuis actiegevoerd tegen de luchthaven van Deurne, vlak voor de start van de gemeenteraad. De actievoerders maken zich zorgen dat het aantal vliegbewegingen in Deurne zal toenemen als de nieuwe omgevingsvergunning wordt goedgekeurd. "Dat zorgt voor meer fijnstof, meer uitstoot van CO2 en meer geluidsoverlast", klinkt het.

Lees meer »

“Subsidie lijkt eerder tegen te werken”: oudere sollicitanten die werkgever recht op subsidie geven negatiever ingeschat

Werkzoekenden ouder dan 58 jaar voor wie werkgevers een subsidie kunnen krijgen bij een aanwerving, worden door die werkgevers negatiever ingeschat op vlak van productiviteit. Dat blijkt uit een onderzoek van UGent dat concludeert dat de mogelijke subsidie negatieve gedachten opwekt bij de werkgevers, zo schrijft ‘De Morgen’.

Lees meer »

CSP Zeebrugge legt nieuwe treinverbinding in naar Graz na aanvallen Houthi-rebellen

Spoorvrachtoperator Lineas heeft samen met COSCO Shipping Ports (CSP) een nieuwe treinverbinding opgezet tussen Zeebrugge en Graz in Oostenrijk. Die verbinding komt er als reactie op de aanhoudende aanvallen van de Houthi-rebellen. Die aanvallen hebben de gebruikelijke zeevaartroute langs de Rode Zee tijdelijk onmogelijk gemaakt voor CSP.
The post CSP Zeebrugge legt nieuwe treinverbinding in naar Graz na aanvallen Houthi-rebellen

Lees meer »

Rusland zegt vooruitgang te boeken rond Avdiivka en Donetsk, station verwoest bij zware raketaanvallen

Russische troepen hebben volgens het Russische ministerie van Defensie belangrijke vooruitgang geboekt rond Avdiivka en Donetsk. Ook zouden zeven Oekraïense tegenaanvallen zijn afgeslagen. Oekraïne meldt langs zijn kant een massale raketaanval afgelopen nacht op het stadje Kostjantynivka, niet ver van Avdiivka in Donetsk. Onder meer het station werd vernield.

Lees meer »

Tielt opent sterrenregister voor stilgeboren kindjes

De stad Tielt opent een sterrenregister voor stilgeboren kindjes. Ouders die dat willen, kunnen stilgeboren kinderen voortaan symbolisch laten registreren in dat sterrenregister.
The post Tielt opent sterrenregister voor stilgeboren kindjes appeared first on KW.be.

Lees meer »

Voormalige RAF-terroriste Daniela Klette opgepakt in Berlijn, politie arresteert ook tweede verdachte

Een voormalige terroriste van de Duitse terreurgroep Rote Armee Fraktion (RAF), Daniela Klette (65), is maandagavond in Berlijn opgepakt. Dat heeft het Openbaar Ministerie bekendgemaakt. Klette leefde tientallen jaren ondergedoken. Ze hoor de bij de zogenaamde ‘derde generatie’ van de RAF. Dinsdag werd nog een man opgepakt, maar het is nog niet duidelijk om wie het gaat.

Lees meer »