Krantenkoppen

Nina Derwael maakt haar acteerdebuut met kleine gastrol als zichzelf in ‘Familie’

Vanavond duikt er in ‘Familie’ een bekende gast op. Jan (Jef De Smedt) krijgt in de Jan & Alleman het onverwachte bezoek van Nina Derwael. De turnster die meervoudig Europees, Wereld- en Olympisch kampioen is, is daarmee aan haar acteerdebuut toe. Ze speelt een kleine gastrol als zichzelf.

Meer krantenkoppen in België

“Geen Miss België zonder extra security”: iedereen door metaaldetector na verijdelde aanslag vorig jaar

De kroon is opgeblonken, de metaaldetector en de extra horde politieagenten staan klaar. Na de verijdelde aanslag vorig jaar laat het Comité van Miss België niets aan het toeval over bij de verkiezing zaterdag in Plopsaland De Panne. “Ik wil dat iedereen zich veilig voelt en weet dat er overal controle is”, zegt organisatrice Darline Devos (59). “We dragen dat

Lees meer »

Letterlijk en figuurlijk het zenuwcentrum van de ploeg: volgwagens lijken steeds meer op een cockpit, welke snufjes zijn er?

“The king is back!”, schreeuwde Remco Evenepoel na zijn zege in Figueira in zijn oortje. ‘Motherfuckers’ Iljo Keisse en Tom Steels glunderden mee in de volgwagen. Als de renner de benen is, zijn zij vaak het hoofd. Want achter hun stuur dirigeren de ploegleiders mee de koers – en daar komt héél wat bij kijken. Een blik in de cockpit

Lees meer »

170 miljoen vierkante kilometer: Egypte plant reusachtige toeristische trekpleister aan Middellandse Zee

Egypte is van plan om een reusachtige toeristische trekpleister uit de grond te stampen aan de Middellandse Zee. Dat heeft de Egyptische premier Moustafa Madbouly vrijdag aangekondigd. De plannen hebben betrekking op een oppervlakte van 170 miljoen vierkante kilometer, met plaats voor hotels, woningen, sport- en commerciële centra. Daarnaast zal er ook een luchthaven worden gebouwd.

Lees meer »

Vernieuwde Jakob Smitsmuseum in Mol heropent na anderhalf jaar met expo “Pronkkamers”

In Mol kan je vanaf zaterdag het vernieuwde Jakob Smitsmuseum bezoeken. Dat museum met werken van de Nederlands-Vlaamse schilder is het voorbije anderhalf jaar gerenoveerd en uitgebreid met een aanpalende conciërgewoning. Om de heropening te vieren, start meteen ook de expo "Pronkkamers". "Tijdens de komende 7 maanden komen er onder andere een kinderkunstendag en een yogasessie", zegt conservator Karen Delfosse.

Lees meer »

Koninklijke Harmonie De Burgersgilde brengt ‘Lenteklanken’: “Wil je graag weten hoe een schilderij klinkt? Kom dan zeker luisteren!”

Met ‘Lenteklanken’ zet de Koninklijke Harmonie De Burgersgilde het voorjaar feestelijk in. Het voorjaarsconcert wordt gespeeld door zowel de harmonie als het jeugdensemble JEL. “De luisteraar hoort donkere klankkleuren, maar al snel wordt de muziek lichter, frisser en levendiger, analoog met de lente”, klinkt het bij persverantwoordelijke Frauke Desplenter.
The post Koninklijke Harmonie De Burgersgilde brengt ‘Lenteklanken’: “Wil je graag

Lees meer »

Arnaud Jaecques gaat tijdens Gent-Staden enkel supporteren: “Atom 6 is een sympathieke ploeg”

Zondag wordt in de regio gekoerst. Gent-Staden, een interclub die al enkele jaren uitsluitend in en rond Staden wordt gereden, staat op de kalender als opener van de Beker van België voor elites en beloften. Arnaud Jaecques start niet, maar gaat z’n ploegmaats van Atom 6 aanmoedigen.
The post Arnaud Jaecques gaat tijdens Gent-Staden enkel supporteren: “Atom 6 is een

Lees meer »

De opbouw van de Triënnale Brugge is gestart: eerste spadesteek voor The Tower of Balance

De opbouw van de Triënnale Brugge is gestart. De eerste spadesteek voor de Thaise Tower of Balance langs de Hoefijzerlaan in Brugge is gegeven en leerlingen van het VTI zijn in het Sint-Janshospitaal voor de Japanse architect Shingo Masuda aan het metsen.
The post De opbouw van de Triënnale Brugge is gestart: eerste spadesteek voor The Tower of Balance appeared

Lees meer »