Krantenkoppen

Noord-Korea schiet kruisraketten af in richting van Gele Zee

Noord-Korea heeft woensdag meerdere kruisraketten afgevuurd in de richting van de Gele Zee. Dat heeft het Zuid-Koreaanse leger gemeld.

Meer krantenkoppen in België

“Die zullen geen voedsel opbrengen”: Golf Ter GROEN begraaft symbolisch golfsticks uit protest tegen uitbreiding Hille

De landbouwsector slaakte heel wat noodkreten tijdens de recente tumultueuze weken. Voor Groen is het terugschroeven van een aantal milieumaatregelen en van de noodzakelijke verduurzaming van de landbouwsector op Europees en Vlaams niveau echter een signaal in de verkeerde richting. In hun protestactie tegen de uitbreiding van Koksijde Golf Ter Hille deed Groen een oproep om in eerste instantie agrarische

Lees meer »

Dierenvriend Doreen start Snouwy’s Place op

Vanaf maart zal Doreen Peursum (34) actief zijn met Snouwy’s Place in het trimsalon van haar vriendin Stephanie Deprez in Vlamertinge. Naast het trimmen focust ze zich op huisdierenoppas en uitlaatservice in de regio.
The post Dierenvriend Doreen start Snouwy’s Place op appeared first on KW.be.

Lees meer »

Grote modderpoel door heraanleg begraafplaats in Bree 

De begraafplaats in de Witte Torenstraat in Bree ligt in het slijk. Er zijn werkzaamheden aan de gang om er een wandelkerkhof van te maken met nieuwe paden en aanplantingen. Maar door het natte weer en het af- en aanrijden van vrachtwagens heeft zich een dikke modderlaag gevormd en zijn de graven onbereikbaar, tot groot ongenoegen van bezoekers.

Lees meer »

“104 doden bij Israëlische aanval op wachtrij voor humanitaire hulp in Gaza”

De autoriteiten in de Gazastrook zeggen dat Israëlische troepen het vuur hebben geopend op Gazanen die stonden te wachten op hulpgoederen. Het dodental zou inmiddels zijn opgelopen tot 104. Dat meldt het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid, dat wordt gecontroleerd door Hamas. Eerder was nog sprake van zeker vijftig doden. Naast de 104 doden, raakten ook nog eens 760 mensen gewond.

Lees meer »

Ook Koninklijke Golf Club kampt met ongeziene wateroverlast: “In 120 jaar nooit meegemaakt”

Ook de Royal Ostend Golfclub ofte Koninklijke Golf Club Oostende, gelegen tussen Bredene en Vosseslag, kampt met ernstige wateroverlast. De golfbaan ligt vlak naast de Koninklijke Baan, waar er in twee dagen tijd al zo’n drie miljoen liter water werd weggepompt.
The post Ook Koninklijke Golf Club kampt met ongeziene wateroverlast: “In 120 jaar nooit meegemaakt” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Na Gents wielerdrama: hoe hou je bestuurders met rijverbod effectief van de baan? Twee politierechters geven hun ongezouten mening

De autobestuurder die zondagochtend onder invloed in Gent twee dodelijke verkeersslachtoffers maakte, werd al tweemaal veroordeeld voor rijden onder invloed. Zijn rijbewijs was ingetrokken. Maar dat heeft niet mogen baten. Het eeuwige probleem: hoe kunnen we zo’n recidivisten met rijverbod effectief van de baan houden? We vroegen het Peter D’Hondt en rechter op rust Peter Vandamme – de twee bekendste

Lees meer »

Brugge Awards zijn terug

Op maandag 17 juni heeft in het Beurs, Meeting en Congres Centrum (BMCC) de tweede editie plaats van de Brugge Awards. Bedoeling van dit initiatief, met awards in acht categorieën, is opnieuw de Brugse ondernemers op een positieve manier in de kijker te zetten.
The post Brugge Awards zijn terug appeared first on KW.be.

Lees meer »

“In halve eeuw al anderhalf miljoen euro naar goede doelen”: Rotary Izegem viert 50ste verjaardag met concert Ozark Henry

50 jaar Rotaryclub Izegem wordt niet enkel met een concert van Ozark Henry, dat op donderdag 7 maart plaatsvindt in het concertgebouw van Bruggge gevierd, er is ook een jubileumboek uit gebracht. Daarin wordt een overzicht gebracht van de geschiedenis van de vereniging. En ook over de activiteiten die ze onder de verschillende voorzitters (ieder werkjaar is er een andere)

Lees meer »

Bedrijfsleider onterecht doodverklaard door Belfius dat al wekenlang rekeningen blokkeert: “De impact is enorm”

Kenny Van Rompaey (50) uit Grobbendonk werd door zijn bank Belfius onterecht doodverklaard. Hierdoor zijn de rekeningen van zijn firma, KVR Reinigingswerken, al bijna drie weken geblokkeerd. “De impact is enorm, en ik krijg bij Belfius in Brussel niemand te pakken”, zegt Kenny. De woordvoerder van Belfius laat weten de zaak te onderzoeken.

Lees meer »