Krantenkoppen

Noord-Korea test nieuwe strategische kruisraket

Noord-Korea heeft woensdag een test uitgevoerd met een nieuwe strategische kruisraket. Dat maakt het staatsagentschap KCNA bekend.

Meer krantenkoppen in België

INTERVIEW. Prof over de ‘echte’ kost van ons eten: “Voeding duur? We hebben nog nooit zo weinig betaald als vandaag”

Wat we vandaag betalen in de supermarkt is maar een fractie van de echte kost van onze voeding, zegt professor Pierre-Alexandre Billiet (42). In zijn nieuwe boek — een aanklacht tegen overconsumptie — telt hij ook de kosten voor het klimaat en de gezondheidszorg mee van ongezonde en niet-duurzaam geproduceerde voeding in onze winkels. En van dat prijskaartje zouden veel

Lees meer »

Op bezoek in de enige Vlaamse school die gsm’s zo streng verbiedt: “We wrikken die hoesjes wel open, hoor”

Geen enkele Vlaamse school bant de gsm zo streng als het Onze-Lieve-Vrouwinstituut in Sint-Genesius-Rode. Een hele schooldag lang, van 8.30 uur tot 15.30 uur, zitten 740 telefoons er in een vergrendeld hoesje dat door de leerlingen niet open te krijgen is. Of toch wel? En wat hoopt de school hiermee te bereiken? “Ik heb dágen slecht geslapen van wat ik

Lees meer »

Amazone Michèle George uit Waregem leverde Prestatie van het Jaar op Paralympic Sport Awards

Amazone Michèle George uit Waregem en handbiker Jonas Van de Steene hebben donderdagavond in Brussel op de Paralympic Sport Awards voor 2023 de trofeeën voor de Prestatie van het Jaar bij respectievelijk de vrouwen en mannen gekregen.
The post Amazone Michèle George uit Waregem leverde Prestatie van het Jaar op Paralympic Sport Awards appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Het is geen geheim dat het al eens botst tussen die mensen”: Vooruit-voorzitter Depraetere reageert na racisme-rel

Vooruit-partijvoorzitter Melissa Depraetere heeft opnieuw publiek gereageerd op de heisa rond haar partijgenoot Tom Meeuws, over wie na zijn ontslag als Antwerps schepen verhalen opdoken van racistische uitspraken. “Jullie willen natuurlijk onmiddellijk een interview, maar als nationaal voorzitter moet ik eerst contact opnemen met mijn afdeling, in plaats van in de pers allerlei meningen te geven”, zei ze woensdag in

Lees meer »