Krantenkoppen

Onderzoek naar kiesintenties voorspelt ruk naar rechts in Europees Parlement

Na de verkiezingen van juni zal de samenstelling van het Europees Parlement er helemaal anders uitzien. Over heel Europa zullen anti-Europese, populistische rechtse partijen het goed doen, en zullen de gematigde mainstreampartijen aan populariteit inboeten. Dat moet tenminste blijken uit een uitgebreid kiesintentieonderzoek van de European Council on Foreign Relations (ECFR), een pan-Europese denktank. Opvallend: in ons land zou Groen twee zetels kunnen halen, in plaats van één bij de vorige verkiezingen in 2019, net als PVDA/PTB.

Meer krantenkoppen in België

MeToo overschaduwt Franse Oscars: staande ovatie voor actrice Judith Godrèche na ontroerende toespraak

Seksueel geweld in de filmindustrie stond gisterenavond centraal tijdens de César Awards, het Franse equivalent van de Oscars. In het theater Olympia in Parijs hield de 51-jarige actrice Judith Godrèche, die eerder deze maand twee regisseurs beschuldigde van misbruik, een aangrijpende toespraak. De zaal luisterde ademloos naar haar verhaal en beloonde haar met een staande ovatie. Haar woorden werden live

Lees meer »

Briljant voor Daniël en Noëlla

Daniël Struyve en Noëlla Eeckhout vierden hun briljanten huwelijksjubileum. Vanuit de gemeente kreeg het koppel vele felicitaties. Samen met hun familie vierden de jubilarissen graag verder feest.
The post Briljant voor Daniël en Noëlla appeared first on KW.be.

Lees meer »

Plastic zwerfvuil en bouwafval grootste vervuilers op Belgische stranden, Europese grenzen bijna overal overschreden

Plastic afval en constructieafval zijn de twee grootste categorieën afval die op de Belgische stranden belanden. Dat blijkt uit de eerste metingen van vzw Proper Strand Lopers in opdracht van de minister van de Noordzee Paul Van Tigchelt en de dienst Marien Milieu van de FOD Volksgezondheid. Uit de resultaten blijkt dat de Belgische stranden op bijna alle punten de

Lees meer »

“We kunnen de beloftes van Magnette niet zomaar aan de kant schuiven als ‘te zot voor woorden’”

Aan de andere kant van de taalgrens heeft Paul Magnette de verkiezingscampagne op zijn beurt in gang gestampt. De voorzitter van de PS laat meteen een hele resem ballonnetjes op. Ballonnetjes die de status van incontournable partij in Wallonië nog meer in de verf zetten. Zo pleit Magnette van de ene kant voor méér werk, want werk maakt voor een

Lees meer »

Non. Stop. Kunst. door Kultuurvereniging Gits

Naar aanleiding van de verdwijning van het klooster in Gits organiseert de Kultuurvereniging van Gits een kunsthappening: Non. Stop. Kunst.
The post Non. Stop. Kunst. door Kultuurvereniging Gits appeared first on KW.be.

Lees meer »

Brugs Stadsarchief beperkt zijn openingsuren

Door de toenemende digitalisering van archiefdocumenten ziet het Brugs stadsarchief het aantal bezoekers drastisch dalen. Bijgevolg worden de openingsuren van de leeszaal beperkt.
The post Brugs Stadsarchief beperkt zijn openingsuren appeared first on KW.be.

Lees meer »

TERUGLEZEN GAZA. VS komen met resolutie VN voor gevechtspauze – UNICEF: één op zes kinderen in noorden Gaza acuut ondervoed

De VS zijn van plan een resolutie voor te leggen aan de VN-Veiligheidsraad die pleit voor een tijdelijke gevechtspauze “zo snel als praktisch mogelijk”. Dat meldt persbureau ‘Reuters’ vandaag. Israël dreigt juist het grondoffensief in Rafah te starten als terreurbeweging Hamas de overgebleven gijzelaars niet vrijlaat voor het begin van de ramadan volgende maand. Dat zei Benny Gantz, lid van

Lees meer »

Onze reporter op proces Acid: “Die 20.000 euro smaakt duidelijk erg zuur. Maar waarom weigerde hij dan een werkstraf?”

Met nerveuze blos, lurkend van zijn drinkfles heeft Acid in Brugge zijn straf gehoord. Die kwam zuur aan, want ook youtubers moeten op de kleintjes letten en 20.000 euro is veel. “Ik ga dit de rest van mijn leven meedragen. Zeker die voorwaardelijke celstraf.” Maar: waarom weigerde hij dan zelf een werkstraf? Verslag van een populair fenomeen dat in de

Lees meer »

Gent-Kortrijkse band PINGPONGCLUB lanceert nieuwe single en videoclip ‘Don’t Belong’

‘Don’t Belong’ is de eerste single van ‘In The Middle’, de tweede EP van PINGPONGCLUB die in het najaar verschijnt. Dankzij de samenwerking met producer Reinhard Vanbergen kreeg de band de kans hun sound verder te verkennen en verfijnen.
The post Gent-Kortrijkse band PINGPONGCLUB lanceert nieuwe single en videoclip ‘Don’t Belong’ appeared first on KW.be.

Lees meer »