Krantenkoppen

Onderzoek naar kiesintenties voorspelt ruk naar rechts in Europees Parlement

Na de verkiezingen van juni zal de samenstelling van het Europees Parlement er helemaal anders uitzien. Over heel Europa zullen anti-Europese, populistische rechtse partijen het goed doen, en zullen de gematigde partijen aan populariteit inboeten. Dat voorspelt de European Council on Foreign Relations (ECFR), een pan-Europese denktank, op basis van een uitgebreid kiezersonderzoek.

Meer krantenkoppen in België

Oekraïners in Brugge gedenken twee jaar oorlog

Op de Burg in Brugge vond zaterdagnamiddag een manifestatie plaats om de trieste tweede verjaardag van de oorlog in Oekraïne te herdenken. Met muziek en gedichten werden de slachtoffers herdacht en er werd geld ingezameld om over te maken aan de noodlijdende Oekraïense bevolking.
The post Oekraïners in Brugge gedenken twee jaar oorlog appeared first on KW.be.

Lees meer »

TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Leger Oekraïne trekt zich terug uit twee dorpen nabij Avdiivka

Het Oekraïense leger heeft zich teruggetrokken uit nog twee dorpen in de buurt van de oostelijke stad Avdiivka, die eerder deze maand werd veroverd door Russische troepen. Dat meldt de Oekraïense militaire woordvoerder Dmytro Lykhovy. Het gaat om de dorpen Sieverne en Stepove, plaatsen die voor de Russische invasie elk minder dan honderd inwoners hadden. Maandag trokken de Oekraïners zich

Lees meer »

Auto vat vuur in Beernem

In de Scherpestraat in Beernem is woensdagmiddag brand ontstaan aan een wagen. Het voertuig brandde uit, maar gewonden vielen er niet.
The post Auto vat vuur in Beernem appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. “Fantastische zege, maar ben niet verrast”: Dubbelslag voor Van Eetvelt, die slotrit én eindklassement wint in UAE Tour

Lennert Van Eetvelt (22) heeft een dubbelslag geslagen in de UAE Tour. De Belgische klimmer van Lotto Dstny won de slotrit met aankomst bergop én pakte zo nog de eindzege. Het zijn meteen z’n eerste successen op WorldTour-niveau. “Hij heeft een grote stap gezet deze winter”, aldus sportief manager, Kurt Van De Wouwer.

Lees meer »

CD&V maakt bocht over euthanasie: “Discussie over leven en dood niet overlaten aan partijen met weinig morele grenzen”

CD&V wil praten over euthanasie bij vergevorderde dementie. “We willen de discussie over leven en dood niet overlaten aan partijen die weinig of zeer ruime morele grenzen hebben”, zegt partijvoorzitter Sammy Mahdi. De nationale partijraad heeft een aantal stellingen voorbereid die in de aanloop naar het verkiezingscongres van CD&V aan de partijleden zullen worden voorgelegd.

Lees meer »

Alpenroos In Concert, voor de liefhebbers van volkse blaasmuziek: “De toehoorders verrassen”

Het voorjaarsconcert van Alpenroos is langzamerhand een traditie geworden in de geschiedenis van deze plaatselijke blaaskapel. Menig liefhebber van de Egerländer-, Böhmische en Mährische blaasmuziek heeft jaarlijks rendez-vous met dit blaasorkest, dat gewoontegetrouw tijdens een weekend in maart zijn ‘dubbelconcert’ presenteert. Ook dit jaar nodigen dirigent, bestuur en muzikanten de blaaskapellenfans op ‘Alpenroos in concert – editie 42’ uit.
The

Lees meer »

Jennifer Aniston toont hoe ze zo gespierd en afgetraind blijft: “Maar op sommige dagen heb ik er ook gewoon geen zin in”

Jennifer Aniston deelt op Instagram een video van drie oefeningen die haar helpen om fit en gespierd te blijven. De ‘Friends’-actrice is intussen 55 jaar, maar heeft nog steeds een heel actieve levensstijl. In haar fitnessroutine doet ze onder meer squats en push-ups. Al geeft ze ook toe soms mindere dagen te hebben: “Dan moet je het toch gewoon doen”,

Lees meer »

Geen ster voor Peter Goossens, wel twee voor zijn opvolger

Iedereen keek uit naar wat Michelin voor Hof van Cleve in petto had. Pas sinds 10 januari staat daar een nieuwe eigenaar en chef aan het roer: Floris Van Der Veken. Maar Michelin geeft hem meteen twee sterren. Het feit dat Van Der Veken al tien jaar lang de rechterhand van Peter Goossens was, is daar niet vreemd aan.

Lees meer »

Van alle simplistische oplossingen voor migratie is er geen enkele die werkt

Volgens een opinieonderzoek van De Standaard en VRT – uitgevoerd door de Universiteit Antwerpen – is migratie “het grootste probleem” voor de Vlaamse kiezers. Vlaanderen is geen uitzondering. In Nederland verzilverde Geert Wilders dat thema met een eclatante verkiezingsoverwinning. Ook in de VS draaien de verkiezingen voor een deel rond migratie. Zowel Donald Trump als Joe Biden trekken daarvoor naar

Lees meer »