Krantenkoppen

Ongebruikelijk warm in zuiden van Europa: hoe komt dit en heeft dit ook een invloed op ons weer?

Een krachtig hogedrukgebied boven het zuidwesten van Europa zorgt voor ongebruikelijk warm en droog weer in Spanje en Portugal, wat zorgwekkend is omdat stuwmeren nauwelijks worden aangevuld. De komende dagen worden op verschillende plaatsen hoge temperaturen verwacht, waardoor de lente vroegtijdig lijkt te beginnen. Hoe warm zal het worden in Spanje? En zal dit krachtige hogedrukgebied ook bij ons zorgen voor zacht weer? “Het is niet uitgesloten dat er recordtemperaturen voor de maand januari worden gehaald”

Meer krantenkoppen in België

Duizenden Vlamingen zijn bang van de autosnelweg: “Als we met de auto op reis gaan, rijdt mijn man en neem ik een kalmeerpil”

“Op de E40 kreeg ik het opeens: mijn armen en benen sloegen tilt en ik moest de snelweg meteen verlaten. Sindsdien durf ik de autostrade niet meer op.” Voetbaltrainer Jean-Pierre Vande Velde (68) uit Asse getuigde onlangs over zijn snelwegangst. Hij is lang niet alleen: duizenden Vlamingen mijden drievaksbanen. Waaronder ook Monique Lens (43) en Marleen Gyselinck (61): “Ook als

Lees meer »

Masood (35) serveert dagelijks gratis frieten en hamburger aan daklozen in Oostende: “Ons geloof inspireert ons om anderen te helpen”

Een Pakistaanse pitaverkoper uit Oostende serveert elke dag frietjes met een hamburger aan daklozen die bij hem komen aankloppen. Zomaar, omdat het ook mensen zijn. “Mensen hebben nog te vaak een vertekend beeld van moslims, maar het is onze religieuze verantwoordelijkheid om een bijdrage te leveren aan de maatschappij”, zegt Masood Ahmad (35).
The post Masood (35) serveert dagelijks gratis

Lees meer »

‘Prinsenhof’ van Filip Vanluchene bij Deugd en Vreugd

Toneelvereniging Deugd en Vreugd Heestert sluit het seizoen af met Prinsenhof van Kuurnenaar Filip Vanluchene en in een regie van Eric Meirhaeghe. “We werken voor het eerst samen met Eric. Hij koos voor een stuk van Filip Vanluchene waarvan hij eerder al in Brielen Basel Retour regisseerde”, introduceert An Vanhoutte de gastregisseur. “Ik hou enorm
The post ‘Prinsenhof’ van Filip

Lees meer »

Staking cabinepersoneel Brussels Airlines vanaf woensdag bevestigd

De christelijke vakbond zet de staking van het cabinepersoneel van luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines door, vanaf woensdag voor drie dagen. Een overleg dinsdag leidde niet tot een oplossing. Hoe groot de impact zal zijn op het vliegverkeer, is nog niet duidelijk. Dat werd vernomen bij vakbond en directie.

Lees meer »

Dit is Mustii, de man die voor België naar het Songfestival gaat: “Gustaph heeft gezegd dat ik altijd positief moet blijven”

“Het hoeft geen circus te worden, maar ik wil wél dat het opvalt”. Dat belooft op het Songfestivalpodium in mei, wanneer Thomas ‘Mustii’ Mustin (33) met zijn ‘Before the party’s over’ in het Zweedse Malmö aantreedt. Maar wie is onze Brusselse hoop op een berg douze points – behalve ontzettend getalenteerd, flamboyant en creatief – eigenlijk? “Mijn oom was schizofreen,

Lees meer »

Beruchte landbouwer urenlang verhoord in onderzoek naar advocatenmoord

Er is een nieuwe verdachte urenlang verhoord in de moordzaak rond Claudia Van Der Stichelen (58), de advocate die eind oktober vorig jaar vermoord werd. Het gaat om de vijftiger Koen V.H., een landbouwer die gekend is bij de politie en het gerecht. Dat wordt bevestigd aan onze redactie. “Mijn cliënt is als getuige verhoord in dit dossier, niet als

Lees meer »