Krantenkoppen

Open VLD wil abortuswet uitbreiden en vraagt CD&V verzet te staken

Als het van Open VLD afhangt, wordt de mogelijke abortustermijn opgetrokken van 12 naar 18 weken en wordt de “betuttelende” wachttijd van zes dagen afgeschaft. Zo reageren partijvoorzitter Tom Ongena en Kamerlid Katja Gabriëls op het pleidooi van de abortuscentra om de abortuswet te moderniseren. “We hopen dat CD&V zijn verzet tegen dit fundamenteel recht voor vrouwen opgeeft”, zeggen Ongena en Gabriëls.

Meer krantenkoppen in België

Bianca Censori choqueert opnieuw: enkel een gsm bedekt haar intieme zone

Bianca Censori (29) liet opnieuw weinig aan de verbeelding over, toen ze met haar man Kanye ‘Ye’ West (46) uit eten ging in Parijs. Dit keer droeg ze een volledig doorzichtig topje én wederom een doorzichtige panty, zonder ondergoed. Slechts enkele dagen nadat bekend werd dat ze een gevangenisstraf kan krijgen voor haar expliciete kledingkeuzes.

Lees meer »

Ronaldo heeft wel heel opmerkelijke uitleg voor obsceen gebaar dat hem wellicht duur komt te staan

Cristiano Ronaldo (39) heeft een vreemde uitleg gegeven aan zijn obsceen gebaar dat hem de voorbije dagen heel wat kritiek opleverde. “Deze viering straalt kracht en vreugde uit. Het is iets normaal in Europa”, vertelde hij ietwat verrassend tegen de disciplinaire commissie. Mogelijk krijgt de Portugees een schorsing van twee speeldagen, de uitspraak volgt allicht later vandaag.

Lees meer »

Titelstrijd ligt weer helemaal open na comfortabele 0-3-zege van KSC Dikkelvenne bij Eendracht Aalst

KSC Dikkelvenne heeft de topper in tweede amateurklasse A gewonnen. Eendracht Aalst stond al na amper zeven minuten een doelpunt in het krijt na mistasten in de defensie. De thuisploeg was vooral gevaarlijk op stilstaande fases, maar stuitte vooral op doelman Beernaert. In de tweede helft miste Mputu een strafschop, een vrije trap van De Man waaide er aan de

Lees meer »

ANALYSE. Wat bezielt de Duitse bondskanselier? “Poetin lacht in zijn vuistje met Olaf Scholz”

Eerst verweet hij de Fransen dat ze wel wat meer kunnen doen. Daarna gooide hij een militair geheim van de Britten op straat. Allemaal om goed te praten dat hij zelf geen Taurus-raketten aan Oekraïne wil geven. Tot ongenoegen van zijn eigen coalitiepartners. Wat bezielt de Duitse leider Olaf Scholz? Waarom steunt die Oekraïne, maar laat hij het op cruciale

Lees meer »

Iran kiest nieuw parlement en invloedrijke “Raad van Experten”

De religieuze leider van Iran, ayatollah Ali Khamenei (88), heeft de parlementsverkiezingen in Iran geopend. Er gelden bijzonder strenge veiligheidsmaatregelen. Er wordt ook een "Raad ven Experten" gekozen die, indien nodig, een nieuwe ayatollah zullen moeten aanduiden. Verkiezingen in Iran zijn niet vrij. Alle kandidaten zijn door het regime goedgekeurd. Het gaat om de eerste verkiezingen sinds massale protesten, twee

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Nederland trekt 100 miljoen euro extra uit voor granaten Oekraïne – Macron sluit het sturen van soldaten naar Oekraïne niet uit

De Franse president Emmanuel Macron sluit het sturen van soldaten naar Oekraïne niet uit. Hij zei dat maandag na een top in Parijs waarop de leiders van twintig Europese landen met elkaar spraken over de voortzetting van hun hulp aan dat door Rusland aangevallen land. Macron voegde er echter wel ter nuance aan toe dat er momenteel geen overeenstemming bestaat

Lees meer »

Franse acteur Gérard Depardieu opnieuw aangeklaagd wegens seksuele agressie

Een decorontwerpster heeft vrijdag klacht ingediend tegen de Franse acteur Gérard Depardieu. De 53-jarige vrouw beschuldigt hem van seksuele agressie tijdens het draaien van de film ‘Les volets verts’ van Jean Becker in 2021. Dat bevestigt de advocate van de vrouw, Carine Durrieu-Diebolt, vandaag. Depardieu is in Frankrijk de voorbije maanden al vaker beschuldigd van seksueel geweld.

Lees meer »

Dit is zwaarst beveiligde gevangenis van Nederland waar drugsbaron Ridouan Taghi mogelijk rest van zijn dagen zal slijten

Drugsbaron Ridouan Taghi (46) heeft vandaag levenslang gekregen op het Nederlandse Marengo-proces rond zes onderwereldmoorden, vier mislukte moordpogingen en het voorbereiden van nog eens vier liquidaties. Hij zal mogelijk de rest van zijn leven doorbrengen in de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) in Vught, de zwaarst beveiligde gevangenis van Nederland. Een vakantie wordt het alleszins niet. Het anti-foltercomité (CPT) van de

Lees meer »

Mountainbikeclub Beachbikers laat wandelen en lopen

Kust Trail Walk op zaterdag 2 maart, Kust Trail Run op zondag 3 maart! De Beachbikers, de Oostendse mountainbikeclub van Niek Lingier en Björn Rondelez, opent de activiteitenkalender 2024 met deze twee organisaties.
The post Mountainbikeclub Beachbikers laat wandelen en lopen appeared first on KW.be.

Lees meer »

KFC Doomkerke (3B) moet zondag winnen

Promovendus KFC Doomkerke had gerekend op een rustig seizoen in derde provinciale B, maar op enkele speeldagen van het einde is er nog geen zekerheid over een verlengd verblijf. In dat opzicht wacht zondag een belangrijke thuisconfrontatie tegen het voorlaatst geklasseerde FC Veldegem.
The post KFC Doomkerke (3B) moet zondag winnen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Hogestraat weer open voor het verkeer

De Hogestraat is tijdelijk weer open voor doorgaand verkeer. Alle wegomleggingen zijn opgeheven die noodzakelijk waren om de werken te laten plaatsvinden. De grote signalisatieborden blijven wel nog staan tot de werken definitief afgerond zijn.
The post Hogestraat weer open voor het verkeer appeared first on KW.be.

Lees meer »