Krantenkoppen

Open VLD wil alle beperkingen voor studentenjobs weg tegen “fenomenale” krapte op arbeidsmarkt

Open VLD heeft een wetsvoorstel ingediend waarbij álle huidige beperkingen op studentenarbeid worden geschrapt. “Er is een fenomenale krapte op de arbeidsmarkt. Waarom dan studenten het moeilijk maken om meer dan 600 uur per jaar te werken”, aldus Van Quickenborne.

Meer krantenkoppen in België

“Tom Cruise en Russisch ex-model na twee maanden uit elkaar”

De liefde tussen Tom Cruise (61) en de 25 jaar jongere Elsina Khayrova (36) is alweer voorbij. De Amerikaanse acteur en de Russische socialite zouden na twee maanden een punt hebben gezet achter hun relatie. Dat meldt een goede vriend van Cruise aan ‘The Sun’. “Voor Tom was de vonk uitgedoofd.”

Lees meer »

Wie goed oplet, kan onrechtstreeks profiteren van de nieuwe staatsbon

Vanaf donderdag kan je intekenen op de nieuwe staatsbonnen met rentes van 3 procent voor één jaar en 2,5 procent voor drie jaar. Is het een goed idee om je spaargeld daarin te stoppen of zijn er betere opties? Onze geldexpert Pascal Paepen oordeelt en geeft raad: wie goed oplet, kan vanaf woensdag of donderdag onrechtstreeks profiteren van de staatsbon.

Lees meer »

Koolstofprijs is in vrije val en dat is slecht nieuws voor het klimaat

Broeikasgassen uitstoten wordt al een jaar lang goedkoper voor de Europese industrie. Nochtans zou het net duurder moeten worden als de EU zijn klimaatdoelen wil waarmaken. De huidige prijsdaling is op korte termijn goed nieuws voor bedrijven die veel uitstoten. Maar op langere termijn dreigen de schommelende koolstofprijzen investeringsonzekerheid te veroorzaken.

Lees meer »

Groot deel van Britse stad Plymouth ontruimd nadat onontplofte bom uit Tweede Wereldoorlog ontdekt werd

Zowat 3.250 Britten hebben hun woning in Plymouth tijdelijk moeten verlaten nadat er eerder deze week een niet-ontplofte bom uit de Tweede Wereldoorlog werd ontdekt. Die werd naar zee gebracht, waardoor alle gebouwen langs het traject ontruimd moesten worden. Het Britse ministerie van Defensie sprak op X van “een van de grootste evacuaties sinds WOII”.

Lees meer »

Ed (28) wordt plots achtervolgd door agressieve honden tijdens fietstocht voor het goede doel

Ed Hack (28) legt een fietstocht van zo’n 2.000 kilometer dwars door de Verenigde Staten af om geld in te zamelen voor een organisatie die zich inzet voor mentale gezondheid. Maar wanneer de Brit vorige week door een landelijk gebied in Californië fietste, werd het plots iets te spannend toen er plots twee grote, gespierde honden opdoken en de achtervolging

Lees meer »

Van Aert beult zich af naar favorietenrol in Omloop: “Hoe kan je Wout zaterdag in godsnaam lossen?”

Zijn matige tijdrit (elfde) was één dag later al geschiedenis. Wout van Aert trok in slotrit ten aanval, leek even op weg naar ritwinst, maar was vooral blij over de laatste trainingsprikkel. “Ik heb al mijn doelstellingen van deze week behaald.” De favoriet voor de Omloop is gekend. “Enkel Mathieu van der Poel weet hoe je Wout kan verslaan in

Lees meer »

Na Lula: ook Colombiaanse president beschuldigt Israël van genocide

De Colombiaanse president Gustavo Petro heeft dinsdag Israël ervan beschuldigd een genocide te plegen op de Palestijnen in de Gazastrook. Hij zegt ook “volledig solidair” te zijn met zijn Braziliaanse ambtgenoot Luiz Inacio Lula Da Silva, die wegens het uiten van genocidebeschuldigingen in een diplomatiek geschil is terechtgekomen.

Lees meer »